search-button
cross-out

Δολοφονία Άλκη: Έτσι έδρασαν οι 11 τη μοιραία βραδιά – Όλα ξεκίνησαν μετά από αγώνα βόλεϊ

Το παζλ της επίθεσης που οδήγησε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου φαίνεται ότι έχουν συνθέσει οι αρχές
Δολοφονία Άλκη: Έτσι έδρασαν οι 11 τη μοιραία βραδιά – Όλα ξεκίνησαν μετά από αγώνα βόλεϊ

Ξεκάθαρος φαίνεται ότι είναι πλέον στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι 11 που συμμετείχαν στην άγρια επίθεση στη περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα makthes.gr από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία, έδρασαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, με ορμητήριο κεντρικό σύνδεσμο οπαδών και επιβαίνοντας σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν παρακολουθήσει αρχικά αγώνα βόλεϊ και στη συνέχεια πήγαν στον σύνδεσμο, απ’ όπου φαίνεται πως αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, καταθέσεις εμπλεκόμενων προσώπων και μαρτύρων, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατάφερε να ανασυνθέσει το χρονικό της επίθεσης ταυτοποιώντας τη συμμετοχή των δραστών. Από τα αποτελέσματα δε, των εργαστηριακών εξετάσεων φαίνεται να ταυτοποιείται αποτύπωμα συγκεκριμένου προσώπου σε όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε στο σημείο.

Η απολογία του 23χρονου: «Έδωσε» ονόματα

Τη Δευτέρα απολογήθηκε ο 23χρονος σεσημασμένος χούλιγκαν που συνελήφθη πρώτος για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη. Ο 23χρονος κατά πληροφορίες αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 23χρονος δέχθηκε ότι βρισκόταν στην περιοχή όπου συνέβη το άγριο έγκλημα, οδηγώντας ένα από τα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο, αλλά αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή του, τόσο στη δολοφονία του 19χρονου όσο και στον τραυματισμό των δύο φίλων του.

«Θέλαμε μόνο να τους φοβίσουμε» φέρεται να είπε, τονίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη κι ότι έμαθε αργότερα στις ειδήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο ίδιος φέρεται δε, να κατονόμασε τους υπόλοιπους δέκα δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

«Εγώ δεν έχω σχέση με τη δολοφονία. Πληροφορήθηκα ότι το παιδί είναι νεκρό από τις ειδήσεις. Δεν περίμενα να καταλήξει έτσι όλο αυτό. Δε θέλαμε να σκοτώσουμε. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας. Ξεκινήσαμε με σκοπό να βρούμε οπαδούς του Άρη στο Χαριλάου και να τους φοβίσουμε. Αυτό θέλαμε. Εγώ βρισκόμουν στο αυτοκίνητο. Δεν είχα συμμετοχή στο επεισόδιο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακρίτρια ο 23χρονος.

Προφυλακιστέος ο 23χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας
Με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Ο 23χρονος διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

«Αρνείται τη συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και την απόπειρα»
Ο δικηγόρος του 23χρονου, Θεόδωρος Σιμόπουλος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε την προφυλάκιση του εντολέα του. Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, ο 23χρονος αρνήθηκε τη συμμετοχή στην πράξη της ανθρωποκτονίας, όπως και στην απόπειρα, ενώ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Αρκέστηκε, ωστόσο, να πει ότι ο πελάτης του αναγνώρισε και κατονόμασε εμπλεκόμενους στο περιστατικό.

Ο Θεόδωρος Σιμόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου, τονίζοντας ότι κάθε απώλεια σαν κι αυτή του Άλκη «αποτελεί βαθιά πληγή για την ελληνική κοινωνία». «Ο εντολέας μου, με την απολογία του, θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα από τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε ότι η «κύρια ανάκριση είναι μακρά».

Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν τις επόμενες μέρες οκτώ συγκατηγορούμενοί του που συνελήφθησαν την Κυριακή σε εκτέλεση ενταλμάτων. Δύο ακόμη πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση αναζητούνται.

Να μην το ζήσει άλλη οικογένεια
Καταρρακωμένος από τον χαμό του παιδιού του, αλλά στέλνοντας μήνυμα υπέρ αγάπης και ενότητας ώστε να μην ζήσει άλλη οικογένεια το δικό τους μαρτύριο, εμφανίστηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης.

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την κηδεία του παιδιού τους οι γονείς του του βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν και να ζητήσουν να «θεραπευτεί το απόστημα, όχι να σπάσει» και «όλοι ενωμένοι να λύσουμε το θέμα».

«Δεν ζητάμε τίποτα παρά μόνο οι Αρχές και η δικαιοσύνη να κάνουν αυτό που πρέπει. Να αποδοθεί δικαιοσύνη και όσοι αξίζουν να τιμωρηθούν. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης προς την οικογένειά μας μετά την δολοφονία του γιού μας», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του 19χρονου Άλκη.

Και πρόσθεσε: «Εύχομαι όλο αυτό να μην μείνει μόνο στα λόγια αλλά να μετουσιωθούν σε πράξεις. Πρέπει όλοι μας, κοινωνία, πολιτεία, πολιτικοί, ομάδες να κάνουμε την αυτοκριτική μας για το τι έφταιξε ώστε να μην ζήσει άλλη οικογένειας αυτή την τραγωδία».

«Πολλά και διαφορετικά χτυπήματα, ήξεραν πώς να σκοτώσουν»
Η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, με δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα έτσι ώστε να προξενήσουν τον θάνατο του 19χρονου. «Ο συνδυασμός των κακώσεων στα κάτω άκρα και των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα» τόνισε η ιατροδικαστής.

Η κ. Κοβάτση σημείωσε ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα». Μάλιστα, από την εξέταση φάνηκαν πολλά αμυντικά τραύματα. «Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr