search-button
cross-out

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ο αγώνας για τη δικαίωση του Γιώργου τώρα ξεκινά», λέει η Στάθα Αλεξανδροπούλου

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ Στάθα Αλεξανδροπούλου μίλησε για την δολοφονία του συζύγου της και για τις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η ελληνική αστυνομία για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ο αγώνας για τη δικαίωση του Γιώργου τώρα ξεκινά», λέει η Στάθα Αλεξανδροπούλου

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου της, Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Open και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» η κυρία Στάθα Αλεξανδροπούλου, για την οποία τώρα ξεκινά «ο αγώνας για την δικαίωση», όπως αναφέρει.

Αρχικά, μετά και τις δύο συλλήψεις των δολοφόνων αναφέρει πως: «Αρχίζει η δικαίωση για τον Γιώργο. Θεωρώ πως θα έχουμε και άλλες εξελίξεις. Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα και όσα θα κάνει από εδώ και πέρα. Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πώς έφυγε ξαφνικά πριν 2 χρόνια και 20 μέρες. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε οι διωκτικές Αρχές να έχουν απαντήσεις».

Σε ερώτηση για το εάν η ίδια έχει ενημέρωση για το πώς εξελίσσονται οι έρευνες, απάντησε: «ναι, όπως γνωρίζετε έγινε μια αλλαγή στο Ανθρωποκτονιών. Έφυγε ο κ. Χασιώτης και ήρθε ο κ. Δροσίνης. Όσον αφορά τον κ. Χασιώτη είχα συνεχής ενημέρωση και εκ των υστέρων και με τον κ. Δροσίνη είχα άψογη συνεργασία. Υπήρξε ένα διάστημα προσαρμογής του κ. Δροσίνη και οφείλω να του πω μια δημόσια συγγνώμη καθώς ήταν ένα διάστημα προσαρμογής. Ο άνθρωπος πήρε τον φάκελο στα χέρια του και πρωταρχικά έπρεπε να εξετάσει τα στοιχεία και τρέξει την έρευνα. Κάτι που το έκανε με πολύ αξιοπρεπή τρόπο».

Στη συνέχεια ερωτώμενη για το εάν γνωρίζει πως επίκεινται και νέες συλλήψεις αλλά και την πορεία των ερευνών, η κυρία Αλεξανδροπούλου αναφέρει: «Έχω πει πολλές φορές πως δεν θα αποκαταστήσω τον ρόλο της αστυνομίας. Είμαι η σύντροφος του Γιώργου και βιώνω την έλλειψή του καθημερινά από το σπίτι μας και μένω σε αυτό. Οι διωκτικές και οι δικαστικές Αρχές ξέρουν πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και δεν είμαι αρμόδια για τους υποδείξω»,

Αναφορικά με το κίνητρο της δολοφονίας του δημοσιογράφου, «αυτό που μπορώ να σας πω με διαβεβαίωση και από τις Αρχές είναι ότι αυτό που όπλισε το χέρι του δολοφόνου και ηθικού αυτουργού είναι τα γραφόμενα και τα λεγόμενα του».

Όπως τονίζει η ίδια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε μαζί της, χτες, Παρασκευή, ενώ το διάστημα αυτό ενημερωνόταν από τον διοικητή του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

«Αναμένω από την δικαιοσύνη να τιμωρηθούν όπως πρέπει οι άνθρωποι αυτοί. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο», τονίζει.

Η ίδια επισημαίνει πως ο αγώνας για τη δικαίωση που έρχεται είναι δικός της και πως θέλει ο γιος της να κάνει τη ζωή του: «Το παιδί είναι τεταρτοετής φοιτητή στο Πολυτεχνείο. Είναι ένα παιδί ανατράπηκε η ζωή του πάρα πολύ βίαια και μένει έξω από αυτό το θέμα. Το θέμα αυτό μας αφορά αλλά εγώ είμαι η αρμόδια που θα τρέξω αυτό το θέμα. Το παιδί πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του, πρέπει να προχωρήσει τις σπουδές και τη ζωή του».

Παράλληλα, επισημαίνει πως τίποτα δεν προμήνυε την άγρια δολοφονία και πως ο ίδιος ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν φοβόταν για κάτι: «Όχι μόνο ο Γιώργος δεν φοβόταν αλλά το παιδί μας είχε το αυτοκίνητο μέχρι και τη Τετάρτη το βράδυ. Οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρχει κάποια σκιά, να φοβόταν κάτι ο Γιώργος».

Τέλος, επισημαίνει πως «ο αγώνας τώρα ξεκινάει, απλά αλλάζει μορφή».

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr