search-button
cross-out

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ρόλος και το προφίλ των δύο αδελφών

Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τους δύο δράστες και πως οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ
Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ρόλος και το προφίλ των δύο αδελφών

Το να φτάσουν οι αρχές στις πρώτες συλλήψεις για την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

Χρειάστηκαν 2 χρόνια, δεκάδες έρευνες στο σημείο, εκατοντάδες αναλύσεις βιντεοληπτικου υλικού και ένας πολύ προσεκτικός συνδυασμός στοιχείων ώστε να φτάσουμε στις συλλήψεις των δύο αδερφών Λ. Ι και Λ. Ε.

Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από τις κάμερες ήταν ο εντοπισμός της μηχανής και στη συνέχεια ο εντοπισμός του λευκού βαν το οποίο κινούνταν κοντά στο σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και ένα 24ωρο πριν την εκτέλεση η οποία εκείνη τη μέρα ανεβλήθη γιατί ο δημοσιογράφος επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του στον Άλιμο.

Εκτός ομως από τις κάμερες ασφάλειας οι κινήσεις των δραστών «προδοθηκαν» και από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες «έδειξαν» ότι οι 2 δράστες βρίσκονταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την εκτέλεση η μηχανή με το βαν κινούνταν παράλληλα για κάποια λεπτά με τον συνοδηγό της μηχανής να κατεβαίνει και να επιβιβάζεται στο βαν.

Αν και αρχικά οι πρώτες πληροφοριες ανέφεραν ότι οι δύο συλληφθέντες ήταν συνεργοί των εκτελεστων, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο το ένα από τα δύο αδέρφια να είναι ο εκτελεστής.

Αύριο οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

«Αρχίζει να δικαιώνεται η μνήμη του» – Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ στο Newsbomb.gr
Η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, μετά τις δύο συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τη δολοφονία του συζύγου της Γιώργου Καραϊβάζ, δήλωσε στο Newsbomb.gr: «Αρχίζει να δικαιώνεται η μνήμη του Γιώργου. Eυχαριστώ την ελληνική αστυνομία».

Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες
Οι συλληφθέντες είναι δυο Ελληνες 40 και 48 ετών , είναι αδέρφια με τα αρχικά Ι.Λ και Ε.Λ.

Ο πρώτος μένει στη Νίκαια και ο δεύτερος στον Νέο Βουτζά.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ο ένας απο τους δυο έχει άμεση εμπλοκή και με την εκτέλεση του «Dirty Harry» στο Γαλάτσι.

Τώρα οι άνδρες του ανθρωποκτονιών αναζητούν ακόμη δυο πρόσωπα και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να δούμε και άλλες συλλήψεις.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr