search-button
cross-out

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ποιοι απήγαγαν και σκότωσαν τον 26χρονο- Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο κατηγορούμενοι

Οκτώ άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου. Ποιοι βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.
Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ποιοι απήγαγαν και σκότωσαν τον 26χρονο- Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο κατηγορούμενοι

Οκτώ άτομα κατηγορούνται για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις αρχές Αυγούστου 2012, ενώ ο 26χρονος φεύγει από το Διακοπτό Αχαϊας με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, τρεις από τους κατηγορουμένους είναι ιδιοκτήτης και υπάλληλοι σε συνεργείο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στον Άλιμο που επισκεπτόταν το θύμα, αλλά και ο 83χρονος εγκέφαλος της απαγωγής που έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει κλείσει. Ο ένας από τους συγκεκριμένους κατηγορουμένους προσελήφθη αργότερα ως οδηγός γνωστού τραπεζίτη και ως security.

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών βρίσκεται και ένας ιδιοκτήτης συνεργείου στην περιοχή της Δάφνης, ενώ θεωρείται ότι συμμετείχε στην προσπάθεια εξαφάνισης των ιχνών από το ΙΧ του Μάριου Παπαγεωργίου. Μάλιστα, ο 26χρονος φαίνεται πως επισκεπτόταν και τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Επιπλέον, στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος με κινητά τηλέφωνα στο κέντρο της Αθήνας. Το συγκεκριμένο άτομο είναι ένας από αυτούς που απολογήθηκαν το πρωί του Σαββάτου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παράλληλα, στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο αστυνομικοί, συγγενείς του 83χρονου οργανωτή της απαγωγής του νεαρού.

Επιβαρυντικά στοιχεία για τους κατηγορούμενους θεωρούνται ότι είχαν ύποπτες συναντήσεις σε μεταμεσονύκτιες ώρες κατά τις κρίσιμες ημέρες της αρπαγής του Μάριου με τον εγκέφαλο της απαγωγής, με την υπόσχεση ότι ο τελευταίος θα τους βοηθούσε να βρουν δουλειά, διότι είχαν μείνει άνεργοι.

Ο 83χρονος εγκέφαλος της απαγωγής είχε επαφές με πολιτικά πρόσωπα και ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας, καθώς και με στρατιωτικούς. Παράλληλα, εμφανιζόταν να συνοδεύει χρηματαποστολές, ενώ επικαλείτο ότι γνώριζε μέχρι και στελέχη της CIA.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου (13/5) αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για εμπλοκή τους στην υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου. Στους δύο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία σε βάρος του 26χρονου ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκαν ποσά τους αποδίδονται.

Μητέρα Μάριου Παπαγεωργίου: «Ήρθε η ώρα να τους πω εγώ συλλυπητήρια»

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα, νιώθει να δικαιώνεται τόσα χρόνια μετά και μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη συγκινεί αποκαλύπτοντας όσα της είχαν πει στο δικαστήριο οι δύο άνδρες.

«Είναι μία ευχάριστη είδηση και λέω ο Θεός δε μας ξεχνάει και οι προσευχές μας βγήκαν αληθινές. Πιστεύω στο Θεό ότι θα βρεθούν τα οστά του Μάριου. Το πιστεύω, δεν το βάζω κάτω», λέει η κυρία Βαρβάρα και συνεχίζει: «Και να πω και συλλυπητήρια στους “κυρίους”, που συνελήφθησαν τώρα. Όταν γινόταν το δικαστήριο με πλησίασαν και μου είπαν συλλυπητήρια.  Τους τα ανταποδίδω. Έκαναν κακό στην οικογένειά μου και τους γύρισε μπούμερανγκ».

Η Αγγελική Νικολούλη ενημέρωσε τη μητέρα του Μάριου ότι ακολουθούν και άλλες συλλήψεις από την πρώτη ομάδα που είχε αποκαλύψει το «Φως στο Τούνελ». «Εσείς είστε η αιτία που αποκαλύφθηκαν και σε ευχαριστώ πολύ», απάντησε η κυρία Βαρβάρα και τόνισε: «Με την υπομονή, τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, φτάνουμε στην άκρη. Με έπαιρναν από κανάλια και μου έλεγαν ότι ο γιος  μου είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά αλλά εσύ απέδειξες ότι υπήρχε η κακοήθεια τους».

reader.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr