search-button
cross-out

Δολοφονία Μπερδέση: Φοβόταν για τη ζωή του ο πυγμάχος – Από τη νύχτα της Αχαΐας, στις 14 σφαίρες στη Βάρη

Μετακόμισε Αθήνα τα τελευταία 2 χρόνια-
Δολοφονία Μπερδέση: Φοβόταν για τη ζωή του ο πυγμάχος – Από τη νύχτα της Αχαΐας, στις 14 σφαίρες στη Βάρη

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου, σάρωση καμερών στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης και καταθέσεις από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 39χρονου πυγμάχου, είναι τα όπλα των αστυνομικών για να εξιχνιάσουν την εκτέλεση του Τάσου Μπερδέση με δεκατέσσερις σφαίρες από καλάσνικοφ χθες το πρωί στα νότια προάστια. Οι profilers του Ανθρωποκτονιών λένε με νόημα ότι αν μάθουν τι φοβόταν ο 39χρονος, τότε θα «ξεκλειδώσουν» τη δολοφονία. Γιατί, ο πυγμάχος φέρεται να ανησυχούσε πολύ για τη ζωή του και να οπλοφορούσε και ενδεχομένως να είχε εκμυστηρευτεί σε δικούς του ανθρώπους από ποιους και γιατί κινδύνευε.

Στα όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη δεκαετία στη νύχτας της Αχαΐας, αναζητούν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών το κλειδί της εκτέλεσης με 14 σφαίρες του Τάσου Μπερδέση. Ο πυγμάχος, που τα τελευταία δύο χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα κόβοντας τις επαφές του με την Αχαΐα, έδειχνε να φοβάται. Αν και είχε αθωωθεί από όλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες οπλοφορούσε, σύχναζε σε συγκεκριμένα σημεία και γυμναζόταν σε ένα σχετικά απομακρυσμένο γυμναστήριο πάνω από τη Βάρη.

Οι εκτελεστές που πιθανότατα είχαν βάλει στο μικροσκόπιο την καθημερινότητα του Μπερδέση και γνώριζαν το πρόγραμμά του, ήξεραν ότι γύρω στις 9 θα έφευγε από τον όμιλο πυγμαχίας και έστησαν τη φονική ενέδρα. Αφού έφθασαν στο σημείο με ένα ανοιχτόχρωμο SUV, πλησίασαν και πριν ο 39χρονος προλάβει να αντιδράσει, άδειασαν πάνω του το καλάσνικοφ.

«Εκφράζω την βαθιά λύπη μου για την απώλεια του πελάτη και φίλου μου Τάσου Μπερδέση.Η ελληνική δικαιοσύνη σε διαφορετικές δίκες που διεξήχθησαν στην Αθήνα την Πάτρα και το Μεσολόγγι, τον έκρινε αμετάκλητα αθώο θεωρώντας αβάσιμες τις σε βάρος του κατηγορίες. Οι άδικες αυτές σε βάρος του διώξεις του στέρησαν τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ ότι το καλύτερο μνημόσυνο για τον Τάσο, θα είναι η εξιχνίαση της υπόθεσης, η σύλληψη των δραστών και η παραπομπή τους στην δικαιοσύνη» τονίζει στο protothema.gr ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, ο δικηγόρος του που τον αθώωσε και στα τρία δικαστήρια.

Χρυσοχοΐδης για οργανωμένο έγκλημα

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι η εκτέλεση του 32χρονου Αλβανού Άρη, 15 ώρες πριν τη δολοφονία Μπερδέση, στο καφέ της οδού Δυρραχίου στα Σεπόλια, είναι διαφορετική υπόθεση. Πρόκειται για ξεκαθάρισμα συμμοριών της Αλβανικής μαφίας με φόντο μπίζνες ναρκωτικών. Όμως και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί μιλούν για συμβόλαια θανάτου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι κατηγορηματικός ότι η Αστυνομία θα επιτελέσει το χρέος της και ότι η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην επενδύσουν πολιτικά στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Όπως το 2018 έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες. Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα. Αλλά μέχρις εδώ. Πρόσφατα, κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος. Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας! Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας.Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!» ανέφερε.

Η γιγαντιαία προσπάθεια πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος, που την τελευταία δεκαετία ξέφυγε από τα στενά όρια της νύχτας και της προστασίας καταστημάτων, επεκτάθηκε σε δραστηριότητες της μέρας, όπως το εμπόριο του καφέ, των καυσίμων, των τσιγάρων αλλά και την εισαγωγή ναρκωτικών, την τοκογλυφία και τη μαστροπεία, ξεκίνησε με την επίσκεψη του υπουργού στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Εκτός από τις 110 δικογραφίες σημαντικότατων υποθέσεων, ο κ. Χρυσοχοΐδης συνοδευόμενος από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη παρέδωσε στον κ. Πλιώτα και ένα πόρισμα – φωτιά, για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας. Ουσιαστικά μέσα από τις σελίδες της αστυνομικής μελέτης που συντάχθηκε τον τελευταίο μήνα, «παρελαύνει» με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα, όλη τη «νύχτα» και η σκληρή παρανομία της Αθήνας. Οι αριθμοί σοκάρουν: 500 ονόματα, 14 μεγάλες οργανώσεις και δεκάδες θυγατρικές, 16 συμβόλαια θανάτου από το 2016 και μετά, εκατοντάδες εκατομμύρια «μαύρο» χρήμα, σχεδιαγράμματα με τις δομές των ομάδων, την ιεραρχία και τις διασυνδέσεις με τα αδικήματα που έχει διαπράξει ο καθένας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις, αριθμεί 20 κορυφαία μέλη, 50 επιπλέον σε περιφερειακό ρόλο, ενώ η θυγατρική τους διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό 83ατόμων.Το πλέον ανησυχητικό που δείχνει και τη διάβρωση του κρατικού μηχανισμού, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους 500 «μαφιόζους» που αναφέρονται στο πόρισμα, έχουν συλληφθεί, έχουν κατηγορηθεί, έχουν μπει φυλακή, όμως συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους…

Η Ασφάλεια Αττικής που θα αναλάβει μετά την προκαταρκτική που θα διαταχθεί την έρευνα, υπό την εποπτεία ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, θα εφαρμόσει την τακτική «follow the money». Δηλαδή, μέσα από τις διαδρομές του χρήματος, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, θα οδηγηθεί στα μεγάλα κεφάλια και τους συμβούλους της εγχώριας μαφίας. Όπως λένε «πηγές» που έχουν άμεση γνώση της υπόθεσης, η δύναμη της Greek Mafia είναι το άφθονο «μαύρο» χρήμα που τσεπώνει από τις πολυεπίπεδες δραστηριότητες της. Έτσι, για πρώτη φορά μέσα από τη νέα υπηρεσία που θα συσταθεί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, την Οικονομική Αστυνομία, την ΑΑΔΕ, θα αναζητηθούν οι δρόμοι του μαύρου χρήματος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr