Δολοφονία παιδιών στην Πάτρα: «Τέρατα» ψυχραιμίας όλοι οι συγγενείς

Παρακολουθώντας προσεκτικά τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις που παραχωρούν όλοι οι εμπλεκόμενοι γύρω από τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα ένα συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα: Είναι όλοι τους «τέρατα» ψυχραιμίας.

Η ίδια η κατηγορούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης, η αδερφή και η μάνα της Ρούλας μιλούν είτε μπροστά στις κάμερες, είτε τηλεφωνικά χωρίς κανένα απολύτως συναίσθημα. Παρουσιάζουν δηλαδή μια πρωτόγνωρη ψυχραιμία η οποία δεν είναι βέβαιο ότι είναι απόρροια αυτοκυριαρχίας. Πολύ εύστοχα ο επίτιμος ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος σχολίασε την συνέντευξη που έδωσε ο Μάνος Δασκαλάκης στην εφημερίδα Μπαμ, τονίζοντας ότι ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα φάνηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος.

«Είναι ένα τέρας ψυχραιμίας, μπράβο του. Έχασε τρία παιδιά, αλλά αναφέρεται στη Τζωρτζίνα που υπεραγαπούσε. Όλα τα δάχτυλα του χεριού είναι ίδια, όποιο και να κόψεις πονάει. Υποθέτω ότι πονάει για τα τρία το ίδιο. Αυτή η ψυχραιμία του δεν ξέρω αν είναι έμφυτη ή στημένη. Δεν διαφέρει πουθενά από την κοινή συνέντευξη που έδωσε με την Ρούλα», είπε χαρακτηριστικά. Η εκτίμησή του είναι αληθέστατη. Ο άνθρωπος μιλάει τόση ώρα on camera και δεν έχει καμία απολύτως έκρηξη συγκίνησης παρά το γεγονός ότι έχει χάσει τρία παιδιά.

Το ίδιο απαθέστατα μιλούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Σα να μη χάθηκαν τρεις αθώες ψυχές. Όλοι καίγονται να μας πουν πόσο καλή μάνα ήταν η Ρούλα και περιστρέφουν τις συζητήσεις γύρω από τη Ρούλα και όχι γύρω από τα παιδιά. Το θεματικό κέντρο των συζητήσεών τους δεν είναι τα παιδιά που χάθηκαν, αλλά η κατηγορούμενη και τούτο δεν μπορείς να το πεις και «ορθόδοξο», ούτε φυσιολογικό. Το «δεν μπορώ να το πιστέψω» και το «δεν το χωράει ο νους μου» δεν είναι απαντήσεις για μια οικογένεια που έχει χάσει τρία παιδιά. Παρουσιάζουν δηλαδή μια συναισθηματική απάθεια και δεν φαίνονται να νιώθουν ούτε θυμό, ούτε αγάπη, ούτε λύπη ή στεναχώρια. Η ευκολία δε με την οποία μιλούν στα media χωρίς όμως να λένε κάτι ουσιαστικό που να βοηθά στις έρευνες των αρχών είναι επίσης αξιοσημείωτη. Μπορούν να μιλούν για 40 λεπτά σε ζωντανή σύνδεση με κάποιο κανάλι χωρίς να λένε απολύτως τίποτα. Μόνο μισόλογα, κάποιες σκόρπιες σκέψεις και κάποιες ανούσιες λεπτομέρειες χωρίς αρχή, μέση και τέλος από τις οποίες κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Είναι «μιλημένοι» από δικηγόρους να βγαίνουν έτσι «στημένοι»; Τους βγαίνει αυθόρμητα; Άγνωστο… Θα φανεί στην πορεία.

Πηγή: newsbomb.gr