search-button
cross-out

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Σοκάρει το πόρισμα της νεκροψίας – Τον εκτέλεσαν με 19 σφαίρες

"Βροχή" από σφαίρες δέχτηκε σε όλο του το σώμα, ο 53χρονος επιχειρηματίας από τη Ζάκυνθο - Τι έδειξε η νεκροψία
Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Σοκάρει το πόρισμα της νεκροψίας – Τον εκτέλεσαν με 19 σφαίρες

“Βροχή” από σφαίρες δέχτηκε σε όλο του το σώμα, ο 53χρονος επιχειρηματίας από τη Ζάκυνθο, κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής (7/05) στο κέντρο της πόλης.

Αυτό διαπίστωσε κατά τη διάρκεια της νεκροψίας – νεκροτομής, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σωρό του 53χρονου. Ο άτυχος άντρας έφερε 19 διαμπερή τραύματα από τις σφαίρες του καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 16:30 το απόγευμα στην εκκλησία της Φανερωμένης στο χωριό της Λιθακιάς.

Ποιους “έδειξε” με τη μήνυσή του πριν 11 μήνες
Η μήνυση του 54χρονου επιχειρηματία για εκείνους που θεωρούσε δράστες του “πρώτου” συμβολαίου θανάτου εναντίον του πριν από 11 μήνες όταν δολοφονήθηκε η σύζυγός του και η έγγραφη αναφορά “φόβου” εκτέλεσής του, 15 ημέρες πριν από τη δολοφονία του, αποτελούν τον “οδηγό” συνέχισης των αστυνομικών ερευνών για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η συλλογή στοιχείων στο πλαίσιο της πρώτης δικογραφίας βρίσκεται σε… καλό επίπεδο, αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., και προστίθενται σε αυτά νέα, μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση του 54χρονου στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν αποτελέσματα το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2020, ο 54χρονος μέσω του δικηγόρου του Θεόδωρου Μαντά, είχε υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου, σε βάρος οκτώ ατόμων, που θεωρούσε ηθικούς-φυσικούς αυτουργούς και συνεργούς, στην πρώτη απόπειρα εξόντωσής του, στις 9 Ιουνίου 2020, όταν οι δράστες είχαν σκοτώσει την 37χρονη σύζυγό του και είχαν τραυματίσει σοβαρά τον ίδιο.

Ως δράστη της δολοφονίας της συζύγου και απόπειρας σε βάρος του, είχε αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο άτομο αναφέροντας: “Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στην μοτοσυκλέτα του. Τη στάση του αυτή, με τις παλάμες να τείνουν προς τα πίσω, την αναγνώρισα αμέσως, καθώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθεται στις άμαξες με τα άλογα, τις οποίες χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς, ο ίδιος και η οικογένειά του και είναι μοναδική, καθώς το εν λόγω άτομο πάσχει από χαρακτηριστικό είδος κύφωσης”.

Ως οδηγό της μοτοσυκλέτας κατονόμαζε δεύτερο άτομο, σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, τον οποίο είδαν άνθρωποι να διαφεύγει και να επιβιβάζεται σε σκάφος. Κατονόμαζε επίσης εκείνους που βοήθησαν και συνέδραμαν τους δράστες.

Χαρακτηριστικό σημείο της μήνυσής του είναι το παρακάτω: “Αξιοσημείωτο δε είναι πως ήδη από τις 12/9/2018 κατέθεσα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και αυθημερόν διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου αναφορά μου, δυνάμει της οποίας καταγγέλλω, ως πρόσωπα τα οποία έχουν σχεδιάσει τη δολοφονία μου, τους… (αναφέρει τρία ονόματα) προκειμένου να με αποτρέψουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπερασπίσεως του κατηγορούμενου (ονοματεπώνυμο) για την υπόθεση δολοφονίας 37χρονου τον Αύγουστο του 2017. Η εμπλοκή μου στην υπόθεση αυτή ξεκινά από τη πίστη μου ότι ο δράστης αναγκάστηκε να προβεί στην πράξη για την οποία καταδικάστηκε επειδή η Ασφάλεια Ζακύνθου αντί να προστατεύσει τον ίδιο και την οικογένειά του δρούσε η ίδια ως εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής… (αναφέρει ονοματεπώνυμο) και συνεργάτες της γνωστή οικογένεια του νησιού”.

Ένας συνοδός ασφαλείας, ένας σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και δύο πρώην αστυνομικοί
Ανάμεσα σε αυτούς που είχε μηνύσει ήταν ένας συνοδός ασφαλείας, ένας σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, και δύο πρώην αστυνομικοί. Σημειώνεται ότι στις 23 Απριλίου 2021 το θύμα είχε στείλει μια έγγραφη αναφορά “φόβου” εκτέλεσης του στις αρμόδιες Αρχές, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αργοπορία της έρευνας.

Μετά τη δολοφονία του 54χρονου, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ζακύνθου και το κλιμάκιο των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής θα εξετάσουν τα άλλοθι των οκτώ ατόμων που είχε μηνύσει το θύμα, θα εξετάσουν πιθανή εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ θα προβούν σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου των επικοινωνιών τους.

Τι έχει δείξει η έρευνα
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και έκαψαν σε απόσταση 6 χλμ. από το σημείο της δολοφονίας, ήταν κλεμμένο από Αθήνα, στις 31 Μαρτίου 2021. Είχαν τοποθετήσει σε αυτό πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου και χρώματος, ο αριθμός του οποίου ήταν από την Κέρκυρα και τον είχαν βρει από ιστοσελίδα πώλησης αυτοκινήτων.

Σε αυτό το πεδίο των ερευνών οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανόν οι δράστες ήθελαν να αποφύγουν την κίνησή τους σε εθνικούς δρόμους, διόδια, όπου θα τους κατέγραφαν κάμερες, και δεν αποκλείουν το αυτοκίνητο να “μετακινήθηκε” μέσα σε κλειστό φορτηγό έως την Κυλλήνη και από εκεί ακτοπλοϊκώς στην Ζάκυνθο, όπου το έκρυψαν σε κάποιον κλειστό χώρο.

Θεωρούν ότι υπήρχαν τουλάχιστον 2-3 άτομα που βοήθησαν τους δράστες στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, στην παροχή κρησφύγετου, στην διαφυγή τους, ενώ μπορεί να αποτέλεσαν και την ομάδα υποστήριξης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της δολοφονικής επίθεσης.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr