search-button
cross-out

Δολοφονία στην Κέρκυρα: Πώς έγινε το άγριο έγκλημα στην Ψυχιατρική Κλινική

«Δεν προλάβαν να κάνουν τίποτα οι νοσηλευτές»
Δολοφονία στην Κέρκυρα: Πώς έγινε το άγριο έγκλημα στην Ψυχιατρική Κλινική

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» για τη δολοφονία της 63χρονης στην ψυχιατρική κλινική Κέρκυρας από 45χρονο συν-τρόφιμο της, το βράδυ της Πέμπτης, 31 Αυγούστου.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ο 45χρονος ασθενής σηκώθηκε από το κρεβάτι του και εξαπέλυσε επίθεση στην 63χρονη με ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε με στυλό κι ξύλινα μαχαιροπίρουνα. Έφερε 12 τραύματα στο πρόσωπο και τον λαιμό, με τον θάνατό της, να είναι ακαριαίος.

Όπως κατέθεσαν οι 2 νοσηλευτές που εργάζονταν εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο, όλα έγιναν γρήγορα, χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να σταματήσουν τον 45χρονο.

«Στη συγκεκριμένη βάρδια όπως και σε όλες βάρδιες ήταν δύο έμπειροι και ικανότατοι νοσηλευτές. Που γνώριζαν και έκαναν τη δουλειά τους, όπως άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που εργάζονται», δήλωσε στο MEGA και στην εκπομπή «Live News», η των Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων της κλινικής ανέφερε ότι ένα τέτοιο τραγικό συμβάν θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, λόγω της υποστελέχωσης του προσωπικού.

«Αυτό το συμβάν είναι ένα τραγικό και απρόβλεπτο συμβάν που λόγω της ιδαιτερότητας αυτών των συγκεκριμένων ασθενών και λόγω του χωροταξικού της ψυχιατρικής κλινικής θα μπορούσε να συμβεί και κάποια άλλη χρονική στιγμή», δήλωσε από την πλευρά της η κυρία Ιωάννου.

«Αυτοί οι δύο νοσηλευτές έκαναν τη δουλειά για 4 και για 6 μαζί, καταλαβαίνετε την ιδιαιτερότητα της δουλείας και την ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων περιστατικών», πρόσθεσε η ίδια

Όσο για την 63χρονη ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε στο MEGA πως επρόκειτο για «μια πολύ ησυχή γυναίκα που είχε εισαχθεί λίγες ώρες πριν το αιματηρό συμβάν».

Η τραγική είδηση παγώνει την Κέρκυρα με αστυνομικούς να σπεύδουν στο νοσοκομείο και να παίρνουν καταθέσεις.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε μετά τη δολοφονία και οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο της ψυχιατρικής κλινικής. Όπως έλεγαν γιατροί και νοσηλευτές, μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα στην κλινική.

Μετά το έγκλημα έσπευσαν στο νοσοκομείο συγγενείς δράστη και θύματος που ζητούσαν εξηγήσεις για αυτά που συνέβησαν.

Ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τη δολοφονία που από χθες βράδυ κρατά ανάστατη την Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση του σωματείου της ψυχιατρικής κλινικής

«Στις 31/8/23 κατά τη διάρκεια της απογευματινής βάρδιας στο τμήμα οξέων και πριν τη λήψη της βραδινής θεραπευτικής αγωγής και κατά την ώρα που οι νοσηλευτές εκτελούσαν εργασίες του τμήματος, ασθενής σκότωσε συνασθενή του.

Καταρχάς εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς του θύματος. Το τραγικό αυτό και απρόβλεπτο περιστατικό παρότι θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή λόγω της ιδιαιτερότητας των ασθενών του τμήματος, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την κατάσταση υποστελέχωσης του τμήματος που έχουμε τονίσει και αναφερθεί και σε προηγούμενα περιστατικά βίας, όπου ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί με 6 κλίνες στη συνεχεία αυτές διπλασιάστηκαν με τον αριθμό να παραμένει αριθμητικά ο ίδιος.

Επιπλέον η ίδια η χωροταξία του τμήματος (σχήματος Γ) ,και της κλινικής εν γενεί η οποία είναι χωρισμένη σε 2 ορόφους, δεν βοηθάει στην επιτήρηση και στην παρακολούθηση των ασθενών με την μη άμεση οπτική επαφή όλων των δωματίων. Είναι απαραίτητο οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας να λειτουργούν με ασφάλεια για ασθενείς και προσωπικό».

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr