search-button
cross-out

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση στη Βάρη: Οι εκτελεστές έκαναν το «τέλειο» έγκλημα;

Η απουσία μαρτύρων για τη δολοφονία του Τάσου Μπερδέση και το «τυφλό σημείο» της εκτέλεσης προβληματίζουν για το έγκλημα στη Βάρη
Δολοφονία Τάσου Μπερδέση στη Βάρη: Οι εκτελεστές έκαναν το «τέλειο» έγκλημα;

Στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες της στυγερής δολοφονίας του 39χρονου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, στη Βάρη κατέληξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το σημείο της εκτέλεσης με 14 σφαίρες ήταν «τυφλό» (δεν υπάρχουν κάμερες), κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι οι δράστες είχαν μελετήσει καλά το χώρο προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Οι άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εντόπισαν αυτήκοους μάρτυρες, οι οποίοι ανέφεραν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς. Την ώρα που ο 39χρονος πυγμάχος έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας άνοιγε την πόρτα του συνοδηγού του αυτοκινήτου του για να πάρει κάτι που είχε ξεχάσει.

Κανείς άλλος ωστόσο δεν βρισκόταν στον ίδιο χώρο (πλην των εκτελεστών με το τζιπ). Στον αθλητικό όμιλο όπου γυμναζόταν ο 39χρονος πυγμάχος υπήρχαν άτομα που την ώρα της δολοφονίας έκαναν γυμναστική. Ωστόσο, κανείς τους δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο της επίθεσης. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι άκουσαν τους πυροβολισμούς, έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και κάλεσαν την Άμεση Δράση.

Η περιοχή όπου έγινε το έγκλημα χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς «δύσκολη» σε σχέση με τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες είναι ελάχιστες. Αυτό δυσχεραίνει την προσπάθεια χαρτογράφησης της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες εστιάζονται στο παρελθόν του 39χρονου πυγμάχου.

Το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» στην Πάτρα αναγκάζει τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών να «ξεσκονίσουν» τις παλιές επαφές του θύματος στον τόπο καταγωγής του.

Στο παρελθόν ο 39χρονος είχε κατηγορηθεί για κακουργήματα, χωρίς όμως ποτέ να καταδικαστεί. Οι αστυνομικοί των «ειδικών υπηρεσιών» της ΕΛ.ΑΣ. ουδέποτε τον είχαν εντάξει στη λίστα με τα «βαριά» ονόματα της νύχτας.

Από την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος πυγμάχος δεν οπλοφορούσε, σε αντίθεση με ανθρώπους της νύχτας που θεωρούν ότι κινδυνεύουν και έχουν πάντα πάνω τους πιστόλι.

Το γεγονός ότι ο 39χρονος δεν έπαιρνε μέτρα προστασίας (τουλάχιστον όχι εμφανή) κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ενδεχομένως να πίστευε ότι δεν κινδυνεύει. Οι αστυνομικοί βάζουν από εδώ και πέρα στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο του πυγμάχου, προκειμένου να διαπιστωθεί ο κύκλος επαφών του αλλά και το κατά πόσο μπορεί να είχε δεχτεί κάποιο απειλητικό μήνυμα.

Απαρατήρητο δεν πέρασε από τους αστυνομικούς και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Το Καλάσνικοφ χαρακτηρίζεται από αστυνομικές πηγές ως όπλο «ειδικού χειρισμού», το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως από έμπειρους και σκληρούς κακοποιούς με πλούσιο ποινικό παρελθόν. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η δύναμη πυρός που προσφέρει δίνει στους κακοποιούς το «πλεονέκτημα» σε περίπτωση που «συναντηθούν» με αστυνομικούς, είτε κατά την προσέγγιση του στόχου τους είτε κατά τη διαφυγή τους.

Σε κάθε περίπτωση στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί ανησυχία, καθώς η δολοφονία του 39χρονου είναι η τέταρτη κατά σειρά «επαγγελματική εκτέλεση» μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Την τελευταία τετραετία έχουν καταγραφεί περίπου 25 εκτελέσεις, οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr