search-button
cross-out

Δολοφονία της 23χρονης εγκύου στην Κυψέλη: «Αν άνοιγαν στόματα, θα ζούσε» είπε η δικηγόρος του πατέρα της Φαίης

«Τα στοιχεία "χτυπούσαν καμπανάκι" ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» υπογράμμισε ο ιδιωτικός ερευνητής που ασχολήθηκε με την υπόθεση
Δολοφονία της 23χρονης εγκύου στην Κυψέλη: «Αν άνοιγαν στόματα, θα ζούσε» είπε η δικηγόρος του πατέρα της Φαίης

Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας και αφορούν την υπόθεση της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργη. «Αν άνοιγαν τα στόματα, θα ζούσε» τόνισε η δικηγόρος του πατέρα της νεαρής που βρέθηκε νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα τον Οκτώβριο του 2021 ενώ μίλησε για το μαρτύριο που περνούσε η άτυχη κοπέλα.

Ενώπιον τον Αρχών κατηγορούμενες για τον βασανισμό και τον θάνατο της Φαίης είναι τρεις γυναίκες, η μητέρα της, η αδερφή της και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που διέμενε η 23χρονη.

Η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, που ελέγχεται για τον θάνατο και άλλης γυναίκας που φιλοξενούσε, φέρεται να ήταν η μαστροπός της Φαίης. Την εξέδιδε για να παίρνει χρήματα και την ξυλοκοπούσε καθημερινά, την ώρα που μητέρα και η αδελφή της, αμέτοχες, έβλεπαν εκείνη και τα παιδιά της να υποφέρουν.

«Όταν εντοπίστηκε η Φαίη, 8 Οκτωβρίου του 2021 ως γυναίκα αγνώστων στοιχείων, δεν κυοφορούσε. Δεν μπορώ να πάρω θέση πόσο μηνών έγκυος ήταν το προηγούμενο διάστημα», είπε, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η δικηγόρος του πατέρα της Φαίης Βούλα Δημητριάδου την Παρασκευή (11/10).

«Όταν προσήλθε στις 18 Αυγούστου του 2021 στο νοσοκομείο, είχε μια κάκωση σοβαρή, που χαρακτηρίζεται βαριά σωματική βλάβη, στον αριστερό της ώμο. Αποφεύχθει να γίνει ο ακτινολογικός έλεγχος γιατί ήταν έγκυος. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ήταν 2, 3 ή 5» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κα Δημητριάδου, δεν ήταν η πρώτη φορά που η 23χρονη κατέληγε στο νοσοκομείο χτυπημένη.

«(…) Όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη απόδοση κατηγορίας για διακοπή κυήσεως και η ΓΑΔΑ από την έρευνα μπορεί να έχει σχετική πληροφόρηση» δήλωσε.

«Αν γίνονταν ενέργειες εγκαίρως η Φαίη σήμερα θα ζούσε» υπογράμμισε η δικηγόρος του πατέρας της Φαίης.

Αποκάλυψε δε πως η Κοινωνική Υπηρεσία «είχε επισκεφτεί το σπίτι της 57χρονης (σ.σ. σπιτονοικοκυράς) όπου διέμεναν όλες οι κυρίες αυτές. Εφόσον έγιναν οι καταγγελίες και μετά (…), η 57χρονη είχε ετοιμάσει αποσκευές και ήθελε δήθεν να φύγει. Για αυτό το κορίτσι (σ.σ. την Φαίη) δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Σίγουρα αν γίνονταν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν τα πράγματα, η Φαίη θα ζούσε».

Από την πλευρά του, ο Χάρης Βεραμόν, ιδιωτικός ερευνητής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, υπογράμμισε την ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών του κράτους, με αποτέλεσμα το «τεράστιο μπέρδεμα» που επικράτησε.

«Δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες οι υπηρεσίες δεν συνεννοούνται σωστά μεταξύ τους και δεν υπάρχει ροή ώστε να μπορεί το σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Γίνεται ένα τεράστιο μπέρδεμα» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με την υπόθεση, τα στοιχεία «χτυπούσαν καμπανάκι» ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, καθώς «μια σορός τυλιγμένη με κουβέρτα δε θα μπορούσε να είναι τυχαία στο συγκεκριμένο σημείο».

Ο ιδιωτικός ερευνητής υπογράμμισε πως είναι πιθανή και η εμπλοκή άλλου ανθρώπου για τη μεταφορά της σορού στο σημείο που βρέθηκε.

«Μια εκτίμηση, πιθανότατα είναι ένας άνθρωπος ακόμα ο οποίος σίγουρα έχει συμβάλει σε όλο αυτό, έχει βοηθήσει να μεταφερθεί η σορός. Δε θα μπορούσε ένα άτομο να το κάνει αυτό» σημείωσε κλείνοντας.

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr