search-button
cross-out

Δύο μάνες ρωτούν τον δήμαρχο Μεσολογγίου για τις ονοματοθεσίες οδών: «Γιατί ξεχάσατε τα παιδιά μας;»

Τα δύο 16χρονα αγόρια πρόσφεραν ζωή με τη δωρεά των οργάνων τους
Δύο μάνες ρωτούν τον δήμαρχο Μεσολογγίου για τις ονοματοθεσίες οδών: «Γιατί ξεχάσατε τα παιδιά μας;»

Θέμα προέκυψε με την ονοματοθεσία οδών και πλατειών στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου καθώς στα ονόματα δεν υπήρχαν αυτά των αδικοχαμένων Β. Πλούμη και Κ. Σιάμου.

Οι 16χρονοι «έφυγαν» ξαφνικά και πρόσφεραν ζωή με τη δωρεά των οργάνων τους. Οι μητέρες τους ρωτούν τον δήμαρχο Μεσολογγίου «γιατί ξεχάστηκαν τα παιδιά τους».

Η κοινή δήλωση των Σία Δημητρίου & Βούλα Κολιοπούλου -Σιάμου:

«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Με απύθμενη προσοχή διαβάσαμε την απόφαση της Επιτροπής που αφορά στην ονοματοθεσία μιας πληθώρας οδών της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, της πόλης μας.

Με σεβασμό στην απόφαση της Επιτροπής και δέος στην προσφορά των σημαντικών προσωπικοτήτων και Ηρώων Εξοδιτών, που άφησαν βαριά παρακαταθήκη και αποτύπωμα διαμορφώνοντας την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Ιερής μας Πόλης, θα θέλαμε –παράλληλα- να μοιραστούμε μαζί σας τη ματαίωσή μας ως προς την εκκωφαντική φασαρία της ΣΙΩΠΗΣ σας απέναντι στην Προσφορά Ζωής δύο πολύ πρόωρα αδικοχαμένων 16χρονων εφήβων, του ΒΑΣΙΛΗ ΠΛΟΥΜΗ και του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΟΥ, που τυγχάνει να είναι τα παιδιά μας.

Ήταν Παιδιά, Δημότες αυτής της πόλης που την περπάτησαν, την αγάπησαν, τη μύρισαν και αιφνίδια και αφύσικα έφυγαν και δραπέτευσαν σε έναν άλλο κόσμο…. Δεν ξέχασαν, όμως, να αφήσουν ένα παράδειγμα θυσίας και υπέρβασης του θνητού, ΔΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ…

Είναι κι αυτή μια σύγχρονη ΕΞΟΔΟΣ, αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…

Ήταν παιδιά. Δεν έγραψαν ποιήματα, πεζά, δεν ήταν ιστορικοί ή εικαστικοί για να τιμηθούν αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ να δοθούν δυο δρόμοι στο ΒΑΣΙΛΗ και στο ΝΤΙΝΟ μας, ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ της άδολης προσφοράς ενός υπέρτατου ανυπολόγιστου αγαθού.

ΤΗΣ ΖΩΗΣ…

Σας ευχαριστούμε θερμά για το μοίρασμα και το χρόνο σας…
ΔΥΟ ΜΑΝΕΣ

Σία Δημητρίου & Βούλα Κολιοπούλου -Σιάμου»

Ανακοίνωση Π. Παπαδόπουλου: «Λίγη ντροπή δεν περισσεύει;»

«Επαίρεστε για τις ονοματοθεσίες χωρίς Κ. Σιάμο και Β. Πλούμη; Λίγη ντροπή δεν περισσεύει;», λέει σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας για το Μέλλον», Πάνος Παπαδόπουλος.

Η δήλωση:

«Κατά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ι.Π. Μεσολογγίου την 23-5-2023 εγκρίθηκε, μεταξύ των άλλων και η ονοματοθεσία οδών και πλατειών στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Σε σχετικό δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής – χωρίς στοιχειώδη αυτογνωσία – διακρίνουμε, για μια ακόμη φορά, την έπαρσή της ότι λύνει οριστικά ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε χρόνια και δίνει δημόσια συγχαρητήρια στην Επιτροπή που ασχολήθηκε με αυτό.

Ως εδώ καλά.

Από εδώ και πέρα – όπως τονίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο – και σφυρίζατε αδιάφορα, προκύπτουν τρία μείζονα θέματα:

α) Η απουσία και η απαράδεκτη καθυστέρηση ονοματοθεσίας των δύο πολύ πρόωρα αδικοχαμένων 16χρονων εφήβων του Βασίλη Πλούμη και του Κωνσταντίνου Σιάμου, που έχασαν άδικα τη ζωή τους, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη, κυρίως στους γονείς τους αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία. Η επίσημη αιτιολογία ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής, ήταν ότι αφορούσε νεότερη πρόταση προς επεξεργασία, ενώ π.χ. η διχοτόμηση της οδού Ναυπάκτου, είναι παλαιότερη! Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κκ της Δημοτικής Αρχής. Προφανώς υπάρχει έλλειμα ευαισθησίας. Ονοματοθεσία χωρίς Β. Πλούμη και Κώστα Σιάμο που με τη δωρεά των οργάνων τους έσωσαν ανθρώπινες ζωές, δεν υπάρχει! Καταλάβετέ το. Όλα τ’ άλλα είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων. Αλλά τι να προσθέσει κανείς όταν εσείς, το Ειδικό Σχολείο δεν το έχετε στηρίξει παρά ελάχιστα και η προσωπογραφία π.χ. του Βασίλη Πλούμη και ο λοιπός εξοπλισμός κόστισε στους οικείους του 16.000 ευρώ; Εσείς τη δόξα και οι άλλοι τον πόνο και τις ανοιχτές πληγές;

β) Διχοτόμηση οδού Ναυπάκτου. Μέχρι το Νοσοκομείο μετονομασία σε «Ηρώων Εξόδου» και μετά από το Νοσοκομείο σε οδό «Ναυπάκτου». Μια ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία! Τι είναι η οδός Εξόδου προς την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων; Φρατζόλα για να κοπεί στη μέση; Και εδώ ανεπαρκείς και αδιάβαστοι, όπως προέκυψε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ευτυχώς που το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποδέχθηκε την πρόταση.

γ) Παλαιότερη πρόταση της Δ.Κ. Κατοχής για μετονομασία των δύο πλατειών. Δεν ασχοληθήκατε καθόλου. Με την “πλέμπα” τώρα θα ασχολούμαστε;

Σας κάνω λοιπόν δημόσια έκκληση: Σοβαρευτείτε! Αποκαταστήστε άμεσα κυρίως την πρώτη αδικία και σκύψτε πάνω στις δύο άλλες προτάσεις.

Κύριε Δήμαρχε,

Αν οι δύο μάνες των παιδιών, ακόμη και τώρα, ζητούν να μοιραστούν μαζί σας την ματαίωσή τους ως προς την εκκωφαντική φασαρία της σιωπής σας, απέναντι στην προσφορά ζωής των δύο πρόωρα αδικοχαμένων παιδιών τους και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα, σας παραδίδουμε στην κρίση της τοπικής κοινωνίας».

agriniopress.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr