search-button
cross-out

Δυσοίωνη εκτίμηση Θωμαϊδη – Στα 20.000 τα κρούσματα σήμερα στην Αττική: “Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί”

Η Αττική "βουλιάζει" τις τελευταίες μέρες. Σήμερα Τρίτη υπάρχει εκτίμηση για 20.000 κρούσματα.
Δυσοίωνη εκτίμηση Θωμαϊδη – Στα 20.000 τα κρούσματα σήμερα στην Αττική: “Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί”

Κάθε άλλο παρά αποκλιμακώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατάσταση στην Αττική η οποία κυριολεκτικά “βουλιάζει” τις τελευταίες μέρες, με τα κρούσματα κορονοϊού να είναι περισσότερα από 10.000.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην Αττική και της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού είναι η εκτίμηση που έκανε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος δεν απέκλεισε σήμερα Τρίτη τα κρούσματα να φτάσουν έως και τις 20.000.

Η διασπορά πριν τα Χριστούγεννα ακόμα είναι τρομακτική και με επίκεντρο τους 18 -30!

“Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί”, είπε ο Νίκος Θωμαΐδης στο MEGA.

“Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα” πρόσθεσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ και δεν απέκλεισε να ξεπεράσουν και τις 20.000, ακόμα και σήμερα.

“Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων” σημείωσε ο Νίκος Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας ότι οφείλεται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18 – 30 ετών, κάτι που αποτυπώνεται και στην “ταυτότητα” των κρουσμάτων.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr