search-button
cross-out

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Για ασήμαντη αφορμή» σκότωσε τη Γαρυφαλλιά ο 30χρονος – Μπορεί να κάνει και άλλα εγκλήματα, λένε ανακριτής και εισαγγελέας

«Ύποπτός τέλεσης νέων αδικημάτων ο δράστης της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς» έκριναν ανακριτής και εισαγγελέας - «Σκότωσε δι' ασήμαντον αφορμή» - Στο σκεπτικό τους για την προφυλάκισή του, περιγράφουν τις συνθήκες του εγκλήματος και υπογραμμίζουν ότι ο δράστης επιχείρησε να παραπαλνήσει τις Αρχές και να εξαφανίσει στοιχεία
Έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Για ασήμαντη αφορμή» σκότωσε τη Γαρυφαλλιά ο 30χρονος – Μπορεί να κάνει και άλλα εγκλήματα, λένε ανακριτής και εισαγγελέας

«Καταπέλτης» για τον καθ΄ ομολογίαν δολοφόνο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς είναι ο ανακριτής Νάξου και η αρμόδια εισαγγελέας, που αποφάσισαν την προφυλάκιση του 30χρνου κατηγορούμενου, αμέσως μετά την απολογία του ενώπιόν τους για τον φόνο της νεαρής γυναίκας, την περασμένη Παρασκευή, στη Φολέγανδρο.

Γνωμοδοτώντας υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορούμενου, η εισαγγελέας αναφέρει πως ο 30χρονος -ο οποίος σημειωτέον κατά την απολογία του έφτασε στο σημείο να ρίξει ευθύνες και να κατηγορήσει το θύμα- προέβη στο αποτρόπαιο έγκλημα του δι’ ασήμαντον αφορμή.

«Όταν η θανούσα εξήλθε καλώντας σε βοήθεια, την χτύπησε στο κεφάλι και την έσπρωξε δύο φορές προκειμένου να πέσει στον γκρεμό και να σκοτωθεί, όπερ και εγένετο» επισημαίνεται ακόμη, κατά πληροφορίες στο ένταλμα με το οποίο διατάχθηκε η προφυλάκιση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.

Μάλιστα, στο ένταλμα αναφέρεται ότι ο 30χρονος «κολύμπησε αντίθετα από το σημείο του συμβάντος ώστε να παραπλανήσει τις αρχές και να διαφύγει την σύλληψη». Επιπρόσθετα, εξαφάνισε αποδεικτικά στοιχεία, όπως το δικό του κινητό τηλέφωνο και το τηλέφωνο θύματος, για τα οποία ενώπιον του ανακριτή ο ίδιος δήλωσε άγνοια για το που βρίσκονται.

«Γνωμοδοτούμε υπέρ της επιβολής της προσωρινής κράτησης διότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνουμε ότι αν (ο κατηγορούμενος) αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στη σχετική γνωμοδότησή της η εισαγγελέας και σε άλλο σημείο αυτής επισημαίνει πως ο δράστης «για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό)».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εισαγγελέα, «προέβη σε λελογισμένες ενέργειες ήτοι την απομάκρυνση από το σημείο, επιμελή απόκρυψη και αποφυγή επικοινωνίας του με τις αρχές, οργανωμένη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων (κινητά τηλέφωνα), ενέργειες που δείχνουν άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά (…)». Κρίνουμε – αναφέρει η εισαγγελέας – «ότι ο κατηγορούμενος είναι ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας τον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων «με είχε νευριάσει και την σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο»».

Ακόμη, στο ένταλμα περί προφυλάκισης, αναφέρεται πως: «Ο κατηγορούμενος διαπληκτίστηκε επανειλημμένως με την θανούσα με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό« και πως «εξεμάνη διότι εθίγη ο εγωισμός του («διαφωνούσαν για τα πάντα», τον «εκνεύρισε», τον «επέκρινε», τον «μάλωνε», δεν τον «σεβόταν», τον «ειρωνευόταν»)». Τότε οδήγησε το αυτοκίνητο δίπλα στο γκρεμό «και όταν η θανούσα εξήλθε καλώντας σε βοήθεια, την χτύπησε στο κεφάλι και την έσπρωξε δύο φορές προκειμένου να πέσει στον γκρεμό και να σκοτωθεί, όπερ και εγένετο».

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, καταγράφονται βήμα – βήμα τα επιβαρυντικά στοιχεία για τον 30χρονο, τα οποία και έκριναν την απόφαση περί προφυλάκισής του. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο δράστης: «Έσυρε και εγκατέλειψε την θανούσα στη θάλασσα, δεν ειδοποίησε τις αρχές ή ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες, πέταξε το σακίδιο με τα προσωπικά είδη-ατομικά στοιχεία στη θάλασσα ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη- κολύμπησε αντίθετα από το σημείο του συμβάντος ώστε να παραπλανήσει τις αρχές και να διαφύγει την σύλληψη και εξαφάνισε και το δικό του κινητό τηλέφωνο και της θανούσης (ούτε ευρέθησαν ούτε κάνει λόγο για αυτά) ενώ προκύπτει ότι η θανούσα έστελνε μηνύματα και στο σακίδιο του κατηγορουμένου ανευρέθη power bank μαύρο για φόρτιση κινητού τηλεφώνου, …».
Όπως επισημαίνεται ο ανακριτής Νάξου που έλαβε και την απολογία από τον 30χρονο, τα παραπάνω στοιχεία μαρτυρούν ότι «εθίγει ο εγωισμός του κατηγορουμένου έστω και για ασήμαντη αφορμή -εν προκειμένω ήταν η εσφαλμένη κατεύθυνση καθοδόν προς αναψυχή» ενώ αυτός «δεν διστάζει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή οικείου του με σκληρότητα στην εκτέλεση και μεθοδικότητα στην απόκρυψη του εγκλήματος».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr