Εγκλημα στη Φολέγανδρο – Κούγιας: Απόλυτα συνειδητοποιημένος ο δράστης, δεν έχει ακαταλόγιστο

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, υποστήριξε πως ο δολοφόνος λειτούργησε με απόλυτα συνειδητοποιημένο τρόπο.

“Ο κατηγορούμενος λειτούργησε με απόλυτα συνειδητοποιημένο τρόπο”. Αυτό τόνισε κατηγορηματικά μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στο έγκλημα στη Φολέγανδρο.

“Έχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη, δεν μιλάμε για ακαταλόγιστο”, σημείωσε ακόμα ο κ. Κούγιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι “ο συνήγορος του 30χρονου πατά πάνω σε ένα συγκεκριμένο άρθρο για να μην εκτίσει την ποινή του στην φυλακή, αλλά σε ψυχιατρείο”.

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για “ακραία εριστική συμπεριφορά του δράστη από την πρώτη στιγμή”, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό να μάθουμε “με ποιους επικοινώνησε στο διάστημα που ήταν εξαφανισμένος”.

Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι “η αδερφή του δράστη τηλεφώνησε στην μητέρα της κοπέλας για να συλλυπηθεί και ζήτησε συγγνώμη”.

Παράλληλα, ανέφερε πως “δεν μπορείς να λες ότι ο δράστης έχει το ακαταλόγιστο και να προκαλείς με αυτό τον τρόπο την οικογένεια της κοπέλας”.

Σημαντικό, επίσης, χαρακτήρισε ο κ. Κούγιας και τα ευρήματα που ιατροδικαστή, σύμφωνα με τα οποία όπως είπε “υπάρχουν μώλωπες που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο το κορίτσι”.

Γιάννης Βλάχος: Έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης
“Έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης” ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο. Αυτό υποστήριξε από την πλευρά του ο ο δικηγόρος του 30χρονου Γιάννης Βλάχος. “Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια”, τόνισε ο κ. Βλάχος και πρόσθεσε ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο επηρέασε την συμπεριφορά του 30χρονου.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς “έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο”. Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι “αμέριστη η συμπόνιια της οικογένειας του δράστη και του ίδιου προς την οικογένεια της 26χρονης”.

Πηγή: thetoc.gr