search-button
cross-out

Έγκλημα στις Σέρρες: «Ήθελα να τον τραυματίσω ελαφρά, γνώριζε πολεμικές τέχνες» λέει στην απολογία του ο 21χρονος δολοφόνος

Ολόκληρη η απολογία του δολοφόνου - Κάνει λόγο για «πάλη» με το θύμα, λέγοντας ότι δέχτηκε επίθεση - Πώς περιγράφει το σκηνικό του μοιραίου μαχαιρώματος
Έγκλημα στις Σέρρες: «Ήθελα να τον τραυματίσω ελαφρά, γνώριζε πολεμικές τέχνες» λέει στην απολογία του ο 21χρονος  δολοφόνος

Για «επίθεση» που δέχτηκε από το θύμα, το οποίο κατηγορείται πως δολοφόνησε με μαχαίρι το βράδυ της 10ης Αυγούστου στις Σέρρες, κάνει λόγο στην απολογία του ο 21χρονος Γιώργος Σπανίδης.

Το protothema.gr αποκαλύπτει τα όσα υποστήριξε ο φερόμενος ως δράστης ενώπιον του ανακριτή, στον οποίο έκανε λόγο για «πάλη» με το θύμα, το οποίο «γνώριζε πολεμικές τέχνες και δεν μπορούσα να αποκρούσω διαφορετικά την επίθεσης».

Ο κατηγορούμενος ζήτησε από τον ανακριτή την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαγνωσθεί αν πάσχει από ψυχικό νόσημα, ενώ εξέφρασε τη μεταμέλεια του για την πράξη του.

«Άρπαξα απεγνωσμένα σε μία ύστατη προσπάθεια να τον αναχαιτίσω το μαχαίρι που ευρίσκετο στο έδαφος και τον έπληξα μη έχοντας άλλη επιλογή στην κοιλιακή χώρα, προκειμένου να τον τραυματίσω και να απελευθερωθώ να γλιτώσω από το μένος του, καθώς υπερτερούσε πολύ στην σωματική διάπλαση, ήταν γερός, γυμνασμένος και γνώριζε πολεμικές τέχνες και δεν ήμουν αντικειμενικά σε θέση να αποκρούσω διαφορετικά την απρόσμενη αυτή επίθεση», λέει στην απολογία του και συνεχίζει: «Άρα δεν πήγα στην Άνω Καμήλα Σερρών να συμπλακώ για ασήμαντη αφορμή με τον άλλοτε φίλο μου Δημήτριο ΠΥΣΤΙΚΟΖΟΓΛΟΥ έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση και σχεδιάσει να τον πλήξω με το μαχαίρι που έφερα νυκτερινές ώρες μαζί μου προληπτικά για λόγους προστασίας,να αφαιρέσω την ζωή του ή να φερθώ βίαια. Δεν περίμενα,  δεν είχα σκεφθεί ειλικρινώς ότι θα υπήρχε αυτή η τραγική κατάληξη, η θανατηφόρα έκβαση μετά από την απρόσμενη διένεξη, διαπληκτισμό και το μεταξύ μας επεισόδιο, την συμπλοκή  μετά τον αρχικό διάλογο που πάντως προκάλεσε το θύμα όπως επιβεβαιώνουν οι δυο αυτόπτες  μάρτυρες με τις καταθέσεις τους. Το θύμα  όπως είχα αντιληφθεί  από την συμπεριφορά του είχε σφόδρα ενοχληθεί που ακολούθησα στο Instagram την Κ. Ζ. με την οποίαν συνδέονταν ερωτικά και με την οποίαν πριν έναν χρόνο είχα συνάψει ερωτικό δεσμό, αλλά αφότου χωρίσαμε δεν την ενοχλούσα  καθ’ οιονδήποτε τρόπο και ήθελε να του παράσχω με αφορμή αυτό το γεγονός εξηγήσεις, διευκρινίσεις θέλοντας  να με ταπεινώσει δημόσια και να βιαιοπραγήσει».

Ο κατηγορούμενος τόνισε ακόμη πως στο παρελθόν ο δράστης «με είχε κτυπήσει απρόκλητα το θύμα χωρίς να αντιδράσω», ενώ υπογράμμισε πως είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει: «Έχω αποπειραθεί να θέσω τέλος στην ζωή μου  πριν έναν χρόνο περίπου. Αντιμετωπίζω λόγω της δύσκολης εφηβικής ηλικίας  της πρόωρης  διάζευξης των γονιών μου της εγκατάλειψης μου της στέρησης πατρικής φροντίδας  οικογενειακής στέγης έντονα ψυχολογικά προβλήματα μου έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή που δεν ελάμβανα».

Ο ίδιος εξήγησε τι συνέβη όταν οι δύο άνδρες συναντήθηκαν: «Για αυτό όταν με συνάντησε τυχαία στην Άνω Καμήλα Σερρών μου ζήτησε να τον ακολουθήσω για να κουβεντιάσουμε ειρηνικά υπέθεσα. Δεν επεδίωκα την πραγμάτωση της αντικειμενικής υπόστασης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος, ήθελα μόνον να τον τραυματίσω ελαφρά και να ξεφύγω  να μην με κτυπήσει. Όταν συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί  και είδα το θύμα να αιμορραγεί ακατάσχετα, σοκαρίστηκα, συγκλονίστηκα,τρόμαξα πολύ και αφού ζήτησα να καλέσουν  αμέσως Ασθενοφόρο και τους γονείς του θεωρώντας ότι είχε απλά τραυματισθεί, ότι δεν κινδύνευε  σε καμία περίπτωση η ζωή του  έσπευσα τρέμοντας ευρισκόμενος σε πανικό ταραγμένος χωρίς πνευματική διαύγεια, καθαρότητα να εξαφανιστώ, να κρυφτώ για λίγες ώρες σε μια εγκαταλελειμμένη οικία  θέλοντας να επικοινωνήσω με την μητέρα μου να την ενημερώσω για το συμβάν και μετά να παραδοθώ στις Αρχές».

Εξήγησε ακόμη πως δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ μαχαίρι κατά ανθρώπου «ακόμη και όταν κινδύνευσα», ενώ σχετικά με την κοπέλα υποστήριξε πως «δεν την απείλησα ή την εκβίασα ποτέ πως θα δημοσιεύσω ημίγυμνες φωτογραφίες της που είχα επιδιώκοντας δήθεν συνουσία μαζί της  ουδέποτε την ενόχλησα ήμουν διακριτικός, άλλωστε είχα συνάψει άλλη σχέση με συνομήλικη μου από την Αθήνα στην οποίαν είχα αφοσιωθεί και σχεδίαζα να μεταβώ για να εργασθώ στην Αθήνα. Την διαψεύδω κατηγορηματικά».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου: Νύχτες τρόμου – Φοβίες για επίθεση και τηλεφωνήματα στα ψιθυριστά
Ελλάδα

Στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου: Νύχτες τρόμου – Φοβίες για επίθεση και τηλεφωνήματα στα ψιθυριστά

Συμβουλές προστασίας από τον ΙΣΑ ενόψει του επικείμενου καύσωνα – Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας
ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές προστασίας από τον ΙΣΑ ενόψει του επικείμενου καύσωνα – Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας

Δείτε το πρώτο teaser της νέας καθημερινής σειράς του Alpha, «Να μ’ αγαπάς»!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δείτε το πρώτο teaser της νέας καθημερινής σειράς του Alpha, «Να μ’ αγαπάς»!

Αγία Παρασκευή: Η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του αναγνώρισε τον 43χρονο Πολωνό καθηγητή που δολοφονήθηκε – Τα δικαστήρια, ο παιδοψυχολόγος και η εκτέλεση
Ελλάδα

Αγία Παρασκευή: Η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του αναγνώρισε τον 43χρονο Πολωνό καθηγητή που δολοφονήθηκε – Τα δικαστήρια, ο παιδοψυχολόγος και η εκτέλεση

Μάρκος Σεφερλής: Η αδερφή του Νότη  Σφακιανάκη με πήρε τηλέφωνο όταν έμαθε για την παράσταση, και…
Videos

Μάρκος Σεφερλής: Η αδερφή του Νότη Σφακιανάκη με πήρε τηλέφωνο όταν έμαθε για την παράσταση, και…

Έξι σειρές που δεν θα χάσετε τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Έξι σειρές που δεν θα χάσετε τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο Αγρινίου: Ο 21χρονος Θανάσης κάηκε ζωντανός και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν
Ελλάδα

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο Αγρινίου: Ο 21χρονος Θανάσης κάηκε ζωντανός και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν

Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι: Backstage στα γυρίσματα της  νέας σειράς του Alpha!
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι: Backstage στα γυρίσματα της νέας σειράς του Alpha!

zinapost.gr