search-button
cross-out

«Είναι φονιάς»: Ο ίδιος γιατρός με τον γαστρικό δακτύλιο σκότωσε και τη 14χρονη Γωγώ, λέει ο πατέρας της

Οργή για τον γιατρό που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο 24χρονου από γαστρικό δακτύλιο - Ο γιατρός είχε καταδικαστεί και το 2012 όταν σε δική του επέμβαση δακτυλίου μια 41χρονη πέθανε
«Είναι φονιάς»: Ο ίδιος γιατρός με τον γαστρικό δακτύλιο σκότωσε και τη 14χρονη Γωγώ, λέει ο πατέρας της

«Είναι η αρχή μίας καλής συνέχειας. Αυτό ελπίζουμε για τα παιδάκια που σκότωσε αυτός ο άνθρωπος» λέει ξεσπώντας στο protothema.gr ο πατέρας της 14χρονης Γωγούς, σχολιάζοντας την απόφαση που έλαβε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την καταδίκη του γιατρού στην υπόθεση θανάτου του 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας.

Ο ίδιος γιατρός, είναι αυτός, που, όπως έχει καταγγείλει επίσημα η οικογένεια, ευθύνεται για τον θάνατο της 14χρονης Γωγούς, καθώς το παιδί «έσβησε» στις 20 Ιουνίου του 2021, λίγες ημέρες μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου και χωρίς ποτέ να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο κατηγορούμενος χειρούργος σε ιδιωτική κλινική, έλεγε στους γονείς πως πρόκειται για μία επέμβαση «ρουτίνας» και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή του παιδιού τους.

«Μετά την επέμβαση του έλεγα ‘γιατρέ το παιδί πονάει’, μου έλεγε δώσ’ του αναβράζοντα παυσίπονα’. Τη δεύτερη ημέρα ‘γιατρέ το παιδί πονάει πολύ. Αυτό έγινε την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Παρασκευή το παιδί μου άρχισε να καταρρέει. Είχε 160 παλμούς. Ήταν πλέον αργά. Οι γιατροί βγήκαν έξω και μας είπαν ότι το παιδί μας έχει γενικευμένη περιτονίτιδα γιατί ο δακτύλιος έκανε γαστρική διάταξη, τρύπησε το στομαχάκι του και ότι είναι πολύ δύσκολα και πως αν ζήσει θα έχει πολλά προβλήματα. Το παιδί είχε κάψει τα νεφρά του, το συκώτι του, η Γωγώ μου είχε καεί από μέσα», είχε περιγράψει ο πατέρας της μία ημέρα τον θάνατό της.

Ο ιερέας και πατέρας της 14χρονης Γωγούς, Βησσαρίων Καντούνης, τονίζει μέσα από το protothema.gr, ότι «ο συγκεκριμένος γιατρός είναι επικίνδυνος για όλη την κοινωνία» και αδυνατεί να πιστέψει πως, μέχρι σήμερα, τη στιγμή, δηλαδή, που έχει ήδη δύο καταδίκες σε βάρος του και εκκρεμεί το δικαστήριο για τον θάνατο της 14χρονης, βρίσκεται σε χειρουργεία και έχει άμεση επαφή με ασθενείς. Αυτό που ζητά, όπως λέει, είναι να μη χαθούν άλλοι άνθρωποι από ιατρικό λάθος του συγκεκριμένου ανθρώπου. «Η Γωγώ μου δεν γυρνάει πίσω, το ξέρω και το βιώνω 11 μήνες. Θα πρέπει όμως να σταματήσει καθώς είναι επικίνδυνος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος γιατρός, είχε καταδικαστεί το 2012 καθώς σε δική του επέμβαση δακτυλίου μια 41χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Διαταγή εισαγγελέα για γραφολογική πραγματογνωμοσύνη

Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε την προηγούμενη εβδομάδα να γίνει γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για την υπόθεση θανάτου της 14χρονης Γωγούς, καθώς φέρεται κατά την εισαγωγή της στην ιδιωτική κλινική, για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου στο στομάχι, να έχει υπογράψει ένα έγγραφο με το οποίο η ίδια η έφηβη επιτρέπει την χειρουργική επέμβαση και αποδέχεται τους κινδύνους αυτής.

«Στην δική μας περίπτωση δεν πρόκειται για αμέλεια και θεωρώ πως υπήρχε δόλος. Το λέω υπεύθυνα και δεν πρόκειται να πάψω να το φωνάζω. Ο άνθρωπος αυτός ερευνάται για πλαστογραφία, καθώς δεν μπορεί μία ανήλικη να υπογράψει δήλωση συναίνεσης για να χειρουργηθεί», αναφέρει ο πατέρας της 14χρονης. «Εμείς ποτέ δεν κληθήκαμε ως γονείς μίας ανήλικης να υπογράψουμε και να συναινέσουμε σε ένα τέτοιο χαρτί. Γιατί θα έπρεπε να μας ενημερώσει αναλυτικά για τους κινδύνους της επέμβασης. Αν εμένα μου έλεγε ότι «άνθρωπέ μου καλέ, το παιδί μπορεί να πάθει έμφραγμα, ή πνευμονική εμβολή ή σηψαιμία», δεν θα υπέγραφα σε καμία περίπτωση», σημειώνει.

«Αυτός ο άνθρωπος παρουσιάζει ένα έγγραφο με μάρτυρα έναν αναισθησιολόγο, με το οποίο ισχυρίζεται ότι υπέγραψε η ανήλικη μπροστά στην μητέρα της. Από πότε μπορεί να υπογράψει μία ανήλικη; Μάλιστα, η δική μου η κόρη υπέγραφε ολογράφως, έχω και την ταυτότητά της φωτοτυπία. Για αυτό έχει οριστεί γραφολόγος για να δούμε αν πλαστογράφησε ή αν παραπλάνησε μία ανήλικη να υπογράψει με μία μουτζούρα», τονίζει.

Ο κ. Καντούνης, καταγγέλλει επίσης ότι τον γαστρικό δακτύλιο που χρησιμοποίησε ο γιατρός στην 14χρονη, όπως προκύπτει από τη μετάφραση του φυλλαδίου της γαλλικής εταιρείας στην οποία ανήκει, έχει ως σοβαρή αντένδειξη σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών. «Δηλαδή δεν έχει δόλο όλο αυτό; Θεωρούμε βέβαιο πως θα αποδειχθεί στο δικαστήριο», επισημαίνει.

«Ούτε μία συγνώμη» – Καταγγελίες για άλλα περιστατικά

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο που η 14χρονη Γωγώ «έφυγε» άδικα από τη ζωή, ο γιατρός δεν έχει ζητήσει ούτε μία συγνώμη στην οικογένεια και δεν τους είπε ποτέ συλλυπητήρια, όπως αναφέρει ο πατέρα του παιδιού. «Η συμπεριφορά του μέχρι τώρα προς εμάς είναι προκλητικότατη και το μόνο που έκανε ήτανε να κρύψει το όνομά του. Στο φινάλε, αφού ισχυρίζεται ότι όσα καταγγέλλουμε είναι ψευδέστατα και αναληθέστατα, γιατί δεν βγαίνει δημόσια να πει ‘εγώ είμαι αυτός ο αδικημένος γιατρός που με κατηγορεί άδικα ο παπάς;’» αναρωτιέται ο κ. Καντούνης.

Όπως λέει στη συνέχεια ο πατέρας της 14χρονης, «υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 άτομα που γνωρίζουμε και ζουν με σοβαρές αναπηρίες εξαιτίας του συγκεκριμένου γιατρού. Για αυτό σας λέω ότι δεν πρόκειται για την Γωγώ, αλλά ότι το θέμα είναι να σταματήσει να χειρουργεί γιατί κάνει ζημιά στο κοινωνικό σύνολο», τονίζει, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του γιατρού.

«Τα παιδιά είναι ευλογία και η απουσία τους κατάρα»

«Αυτό που λέω στους γονείς που βαφτίζω τα παιδιά τους, είναι πως «τα παιδιά σας στη ζωή σας είναι ευλογία και η απουσία τους είναι κατάρα». Κάνω δώρο στους γονείς μία φωτογραφία από την βάφτιση των παιδιών τους και τους γράφω ως ευχή: «Να τα δείτε με άσπρα μαλλιά, καμία άλλη ευχή δεν σας δίνω». Καλές είναι οι γνώσεις, ο αθλητισμός, τα πτυχία, οι ξένες γλώσσες, αλλά για τον πατέρα και την μάνα το μεγαλύτερο δώρο είναι η μακροζωία του παιδιού του. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πηγαίνει το πρωί να αγκαλιάσεις το παιδί σου και να το φιλήσεις στο μάγουλο και να πιάνεις το παγωμένο μάρμαρο από το μνήμα», σημειώνει.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr