search-button
cross-out

Εισαγγελέας για Γλυκά Νερά: Τα 11 σημεία που δείχνουν προμελέτη εγκλήματος από τον Αναγνωστόπουλο

Τον αγωνιώδη θάνατο της Κάρολαιν Κράουτς, τον «ψυχρό, ανάλγητο και αμετανόητο» χαρακτήρα του καθ’ ομολογία δολοφόνου και συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και την μεταξύ τους σχέση περιέγραψε αναλυτικά στην πρότασή του ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, καταλήγοντας στα 11 σημεία που καταδεικνύουν ότι ο 33χρονος πιλότος είχε προμελετήσει το έγκλημά του.
Εισαγγελέας για Γλυκά Νερά: Τα 11 σημεία που δείχνουν προμελέτη εγκλήματος από τον Αναγνωστόπουλο

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η ειδική σύμβουλος που για περίπου τρεις μήνες συναντούσε το ζευγάρι, κατέληξε ότι η 20χρονη Καρολάιν δεν έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη, το ζεύγος ήταν τελείως αποκομμένο από το οικογενειακό περιβάλλον και των δύο συζύγων, ενώ την οικονομική διαχείριση έκανε αποκλειστικά ο κατηγορούμενος χωρίς να αφήνει στο θύμα καθόλου χρήµατα.

«Το θύμα βίωνε ως εγκλωβισµό τη σχέση της με τον κατηγορούμενο, διακατεχόταν δε αυτή -εξαιτίας και της ηλικιακής τους διαφοράς – από σύνδρομο «συνεξάρτησης» από τον τελευταίο [αποδοχή του προσώπου αλλά απόρριψη του ατόμου του], εμφανιζόταν φοβισµένη».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση, «ο κατηγορούµενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στη σκέψη του, µε σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος µε το παιδί τους». Μετά από έναν ακόμη καβγά που είχε το ζευγάρι στις 11 Μαίου, ο 33χρονος πιλότος αποφάσισε -σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο εισαγγελέας- να φέρει σε πέρας το σχέδιο που απεργαζόταν το προηγούμενο διάστημα.

Το σχέδιο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε τη δολοφονία της Κάρολαιν και το δεύτερο την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας αγνώστων δραστών.

Κατά τον κ. Νούλη υπήρξαν 11 σημεία που αποδεικνύουν ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

  • Προέβη στην βίαιη αποκόλληση της κάμερας παρακολούθησης του χώρου σαλονιού -καθιστικού, που ήταν τοποθετημένη στην οροφή του, ώστε να μην καταγράφονται οι κινήσεις υποστήριξης του σεναρίου που εμπνεύστηκε.
  • Προχώρησε στην αφαίρεση και την καταστροφή της κάρτας μνήμης της συγκεκριμένης συσκευής με σκοπό την εξαφάνισή της.
  • Αποξήλωσε το παραθυρόφυλλο του υπογείου της μεζονέτας το οποίο στη συνέχεια απέκρυψε στο χώρο του πλυσταριού, ώστε να δημιουργήσει «πύλη εισόδου» των «αγνώστων ληστών» στο σπίτι.
  • Επέφερε σε επιλεγμένους χώρους της μεζονέτας (καθιστικό σαλόνι) τεχνητή εικόνα ακαταστασίας, ώστε να εμφανίζουν εικόνα άτακτης της έρευνας τους (ενδεικτικά, αναστάτωση βιβλιοθήκης, ρίψη στο δάπεδο πλαστικού κουτιού του επιτραπέζιου παιχνιδιού monopoly).
  • Απομάκρυνε από το χώρο του σαλονιού τιμαλφή του ζεύγους (βέρες, δαχτυλίδια) τα οποία και απέκρυψε εντός πλαστικής σακκούλας στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας του, ώστε να τα παρουσιάσει ως «λία των επιδραμόντων ληστών».
  • Αιφνιδίασε τον κοιμώμενο σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) θύμα, το οποίο και ακινητοποίησε με το υπέρτερο σωματικό βάρος του.
  • Προχώρησε άμεσα στην υλοποίηση και του δευτέρου μέρους του εξαρχής προπαρασκευασμένου εγκληματικού του σχεδίου και φόνευσε δια απαγχονισμού τον οικόσιτο σκύλο ονόματι Ρόξι (…) για να εμφανιστεί πειστικότερο το σενάριο της βιαιότητας των «φανταστικών» ληστών.
  • Προχώρησε στην επιλεκτική αναστάτωση και του χώρου της κρεβατοκάμαρας, όπου σκότωσε το θύμα, με την αφαίρεση και την ρίψη στο δάπεδο συρταριού κομοδίνου για να διαμορφωθεί η εικόνα έρευνας και του ακριβές σημείο του εγκλήματος.
  • Μετακίνησε το κοιμώμενο στο ισόγειο όροφο μωρό του ζεύγους και το τοποθέτησε επάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου, δίπλα στην άρτι δολοφονηθείσα από τον ίδιο μητέρα του. Και τότε τούτο με σκοπό να προσδώσει ένα περαιτέρω δραματικό τόνο στο όλο σενάριο και να μεγεθύνει την αγριότητα των ανύπαρκτων ληστών.
  • Με τη χρήση σπάγγου και μονωτικής ταινίας έδεσε μόνος του μεταξύ τους τα χέρια του μπροστά και τα πόδια του, στη συνέχεια δε προσδέθηκε στις τάβλες του κρεβατιού στο δάπεδο του υπνοδωματίου. Περαιτέρω, περιτύλιξε το λαιμό του με μονωτική ταινία με την οποία κάλυψε το στόμα και τα μάτια του, ώστε να εμφανίσει τον εαυτό του ακινητοποιημένο από τους ληστές. Αντίστοιχα έπραξε και με το σώμα της συζύγου του, του οποίου τα χέρια έδεσε πισθάγκωνα με μια γκρι ζακέτα, ενώ γύρω από τον τράχηλο της είχε περιτυλίξει παντελόνι φόρμας ώστε να εμφανίσει ακόμα πιο πειστικό το αφήγημα περί «ληστρικής βιαιότητας».
  • Πριν τον «αυτοπεριορισμό» του προέβη στην επιχείρηση σκοπίμως εσφαλμένων τηλεφωνικών κλήσεων σε αριθμούς παρόμοιους με αυτόν της άμεσης δράσης (1000 και 180). Και τούτο προκειμένου να γίνει πιστευτή η κατασκευή του ότι κατά την προσπάθεια επικοινωνίας του με την αστυνομική αρχή ήταν πράγματι δεμένος.
    Πλέον το λόγο έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο καλείται να αποφασίσει σχετικά με την παραπομπή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε δίκη για την δολοφονία της νεαρής συζύγου του.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr