search-button
cross-out

Εκλογές 2023: O Ιωάννης Σαρμάς oρκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός – Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι υπηρεσιακοί υπουργοί

Την Παρασκευή θα ορκιστεί και το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο με το οποίο η χώρα θα πορευτεί προς τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.
Εκλογές 2023: O Ιωάννης Σαρμάς oρκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός  – Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι υπηρεσιακοί υπουργοί

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς έλαβε χθες εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης και σήμερα στις 16:00 αναμένεται να ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Την Παρασκευή θα ορκιστεί και το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο με το οποίο η χώρα θα πορευτεί προς τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.

«Σας κάλεσα γιατί όπως θα γνωρίζετε μετά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου και το σημερινό συμβούλιο, την συνάντηση που είχαμε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων όπου διαπιστώθηκε και τυπικά η μη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει το άρθρο 37 φτάσαμε στην τελευταία πρόβλεψη του Συντάγματος που είναι η λύση της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ανακοίνωσα ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να προτείνω εσάς εκ των τριών προέδρων, να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Ιωάννη Σαρμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τα επικρατέστερα ονόματα τη δεδομένη στιγμή -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείονται αλλαγές- είναι τα εξής:

Πρωθυπουργός: Ιωάννης Σαρμάς, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου

Υπουργός Εσωτερικών: Καλλιόπη Σπανού

Υπουργός Εξωτερικών: Βασίλης Κασκαρέλης, Πρέσβης ε.τ.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Αλκιβιάδης Στεφανής, στρατηγός εν αποστρατεία

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χαράλαμπος Λαλούσης, πρώην Αρχηγός ΓΕΣ

Υπουργός Παιδείας: Χρήστος Κίττας, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπουργός Υγείας: Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής: Ευάγγελος Τουρνάς

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr