search-button
cross-out

«Έκοψε τα όνειρά της!» Ξεσπαθώνει ο θείος της Αλεξίας μετά την ποινή-χάδι στον 55χρονο για την αδέσποτη σφαίρα

Η συγκλονιστική περιγραφή για το μοιραίο Πάσχα του 2019 στις Θεσπιές, ο γολγοθάς της μικρής και η βοήθεια από τον κόσμο και την Εκκλησία
«Έκοψε τα όνειρά της!» Ξεσπαθώνει ο θείος της Αλεξίας μετά την ποινή-χάδι στον 55χρονο για την αδέσποτη σφαίρα

Δεν έκρυψαν την οργή τους οι γονείς της μικρής Αλεξίας για την ποινή-χάδι που επιβλήθηκε στον 55χρονο δράστη, ο οποίος έριξε την αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι της, ανήμερα το Πάσχα το 2019, στις Θεσπιές Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη σε ποσοστό 95%.

Ο 55χρονος κρίθηκε ένοχος για σωματικές βλάβες από αμέλεια και του επιβλήθηκε η συνολική ποινή τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών με αναστολή, όπως και χρηματική ποινή 1.600 ευρώ, ενώ στο άκουσμα της απόφασης αντέδρασαν τόσο οι γονείς όσο και ο δικηγόρος τους.

Αλλωστε τα δύσκολα είναι μπροστά μόνο για την οικογένεια της Αλεξίας, η οποία έχει υποβληθεί σε έξι χειρουργεία και πλέον φιλοξενείται σε κέντρο αποκατάστασης στη βόρεια Ελλάδα.

Ο πατήρ Αλέξιος Σαμαρτζής

Ο θείος της 11χρονης ιερέας Αλέξιος Σαμαρτζής προχώρησε σε μια κατάθεση ψυχής στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» για όσα έζησε από πρώτο χέρι από την πρώτη στιγμή έως την απόφαση του δικαστηρίου. «Η Αλεξία ήταν η αφορμή για να προσευχηθεί όλη η Ελλάδα! Ενωσε τις προσευχές όλου τoυ κόσμου. Ερχονταν νέα παιδιά -αγόρια και κορίτσια-, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση έως τότε με την Εκκλησία, και μας έβρισκαν στο νοσοκομείο, όταν η Αλεξία έδινε τη μάχη της στην Εντατική, και μας έλεγαν ότι η Αλεξία ήταν η αφορμή για να προσευχηθούν» ανέφερε στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο πατήρ Αλέξιος Σαμαρτζής.

Εως σήμερα ο π. Αλέξιος δεν επιδίωξε να συναντηθεί με τον κατηγορούμενο, αφού όποια επικοινωνία γινόταν μέσω των δικηγόρων και των δύο πλευρών. «Εάν, φυσικά, ο ίδιος ζητούσε να συναντηθούμε και να μου μιλήσει, τότε βεβαίως και θα το έκανα. Την πρώτη φορά που είχε ταξιδέψει η Αλεξία στη Γερμανία, τον Οκτώβριο του 2019, προκειμένου να ακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης, παρότι αυτός έβλεπε ότι διενεργούνταν έρανοι από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα με τη συνδρομή όλων των μητροπολιτών -όπως και έγινε, δόξα τω Θεώ-, και ενώ ο κατηγορούμενος τα άκουγε όλα αυτά, δεν βγήκε να πει “σταματήστε αυτή την προσπάθεια, θα βοηθήσω εγώ για να πάει το παιδί στη Γερμανία”. Οφείλει πρώτα από όλα να εξομολογηθεί, να μετανοήσει και να δείξει εμπράκτως τη μεταμέλειά του» τονίζει ο π. Αλέξιος.

Ο ιερωμένος περιγράφει το μοιραίο μεσημέρι, όταν συνέβη το κακό: «Ηταν την Κυριακή του Πάσχα όταν συνέβη αυτό το θλιβερό γεγονός. Ο κατηγορούμενος πυροβολούσε συνεχώς και αδιακρίτως με ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο ήταν μάλλον στρατιωτικού τύπου, τις ώρες που όλοι οι άνθρωποι βρίσκονταν στις αυλές των σπιτιών τους και γιόρταζαν την Ανάσταση του Κυρίου. Την ημέρα εκείνη είχαμε συγκεντρωθεί και εμείς -η οικογένεια του αδελφού μου με τα τρία παιδιά της- στην αυλή του σπιτιού, στις Θεσπιές. Και τα τρία παιδιά του έπαιζαν αμέριμνα και χαρούμενα, όταν εντελώς απρόσμενα συνέβη το κακό. Ημουν κι εγώ μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια εκείνο το πρωινό. Βρισκόμουν στο εσωτερικό του σπιτιού και άκουσα για μια στιγμή τη μητέρα της Αλεξίας να βγάζει σπαρακτικές φωνές. Ετρεξα αμέσως έξω και αντίκρισα τη μητέρα να κρατάει την Αλεξία μας αιμόφυρτη στα χέρια της. Αμέσως επιβιβαστήκαμε στο αυτοκίνητο και πήγαμε απευθείας στο Νοσοκομείο της Θήβας, που ήταν το κοντινότερο νοσοκομείο».

«Εφυγε μέσα στη νύχτα»

«Ο δράστης έδειξε από την αρχή το ποιόν του χαρακτήρα του» τονίζει ο π. Αλέξιος αναφερόμενος στον κατηγορούμενο. «Μόλις κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί άρχισαν αμέσως τις έρευνες, έφυγε μέσα στη νύχτα -καθώς ξημέρωνε η Δευτέρα του Πάσχα-, προκειμένου να αποκρύψει το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει στο σπίτι του στο Περιστέρι, με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη του. Οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στο πρόσωπό του από τους κάλυκες, οι οποίοι βρέθηκαν στις γλάστρες έξω από το σπίτι του δράστη στο Λεοντάρι Θηβών, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το χωριό μας. Επίσης βρέθηκε άλλη μία σφαίρα στο δημοτικό σχολείο του χωριού στις Θεσπιές. Εάν βρίσκονταν εκείνη την ημέρα παιδιά στο προαύλιο του σχολείου, τότε θα είχαν τραυματιστεί κι αυτά. Η σφαίρα από το όπλο ήρθε προς εμάς, αφού διήνυσε μια απόσταση 500 μέτρων, και χτύπησε το παιδάκι μας. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος πυροβολούσε συνεχώς».

Ο Λουκάς Σαμαρτζής ανάβοντας κεράκι για την κορούλα του

Οπως αναφέρει ο π. Αλέξιος, «αυτό που μας ξενίζει ως προς τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου είναι ότι ο ίδιος είναι απών από όλη αυτή την άσχημη κατάσταση που βιώνουμε ως οικογένεια. Ουσιαστικά δεν έχει συμβάλει οικονομικά στον βαθμό που θα έπρεπε. Το παιδί το κατέστρεψε, το καταδίκασε για μια ζωή! Του έκοψε τα όνειρα. Η Αλεξία έχει αυτή τη στιγμή 95% αναπηρία. Και αυτός έδωσε για περίπου έναν χρόνο μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό, το οποίο δεν έφτανε ούτε καν για τις πάνες του παιδιού! Εχουν εκδοθεί κάποιες αποφάσεις από τα δικαστήρια, αλλά ωστόσο ο ίδιος δεν έχει δείξει έως τώρα εμπράκτως καμία μετάνοια. Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση, θα έπρεπε να δώσει το ποσό των 500.000 ευρώ, αλλά αυτός προσέφυγε στο Εφετείο. Ωστόσο, η ίδια απόφαση ξαναβγήκε, ενώ έχει εκδοθεί και άλλη μια απόφαση, η οποία αφορά κάποια έξοδα που φτάνουν στο ποσό των 250.000 ευρώ. Επίσης, προσφάτως έχει εκδοθεί και άλλη μια απόφαση που αφορά το κέντρο αποκατάστασης όπου βρίσκεται τώρα το παιδί, αλλά δεν έχει δώσει τίποτα από τα παραπάνω».

Το όπλο του 55χρονου

Ψυχολογική υποστήριξη

«Ο γολγοθάς της Αλεξίας δεν θα έχει τέρμα. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου και να δίνω κουράγιο σε όλη την οικογένεια» σπεύδει να υπογραμμίσει ο π. Αλέξιος και προσθέτει: «Ολοι τους έχουν επηρεαστεί από αυτό το γεγονός. Τα άλλα δύο αδέλφια της Αλεξίας ήταν παρόντα στον τραυματισμό της και έχουν υποστεί σοκ. Παρακολουθούν μεν κανονικά τα μαθήματά τους στο σχολείο, αλλά συγχρόνως δέχονται ψυχολογική υποστήριξη. Η κατάσταση της Αλεξίας σήμερα είναι πολύ δύσκολη. Εχει υποστεί πολλά χειρουργεία. Χρειάζεται να έχει πάντοτε έναν άνθρωπο κοντά της. Μιλάει μεν, αλλά με δυσκολία. Ελπίζουμε ότι χάρη στη βοήθεια που δέχεται αυτή την περίοδο στο κέντρο αποκατάστασης θα σημειωθεί κάποια βελτίωση στις κινήσεις της. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε όμως ότι η Αλεξία, με αφορμή όσα έχει περάσει, έχει βιώσει πολλές πνευματικές εμπειρίες. Μετά το τελευταίο χειρουργείο, όταν ξύπνησε, είπε στη μητέρα της: “Δεν φοβήθηκα επειδή είχα δίπλα μου τον Ταξιάρχη που με προστάτευε με τις φτερούγες του”. Αμέσως μετά το γεγονός αυτό οι γονείς της την έταξαν στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη της Σύμης, ενώ επίσης εμείς ως οικογένεια φτιάξαμε ένα αντίγραφο της εικόνας του Ταξιάρχη και ένα προσκυνητάρι στον Αγιο Ρηγίνο, τον ναό που διακονώ στη Λιβαδειά. Σε μια άλλη περίπτωση, όταν βρισκόταν στη Γερμανία, είπε στη μητέρα της ότι είδε στο όνειρό της τον Χριστό να την κρατά από το χέρι και να την πηγαίνει σε ένα δέντρο που έβγαζε σοκολάτα! Το παιδί αυτό είναι ευλογημένο» τονίζει ο π. Αλέξιος.

Μεγάλη έχει υπάρξει η βοήθεια όλου του κόσμου για να μπορέσει να γίνει καλά η μικρή Αλεξία. Σημαντική είναι και η συνεισφορά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, της Αγιορείτικης Κοινότητας, αλλά και του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους Αθανάσιου Μαρτίνου και του Ιδρύματος Λάτση. Οσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν μπορούν να καταθέσουν το ποσό που επιθυμούν στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR9401102900000029060617452

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:GR5401712820006282010084145.

Δικαιούχος και των δύο λογαριασμών είναι ο πατέρας της μικρής Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

Πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr