search-button
cross-out

ΕΚΠΑ: Αυτός είναι ο καθηγητής που καταγγέλλουν φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση

Με "φεμινιστικό προσωπείο" και "επιμονή για επικοινωνία μέσω social media" ο διδάσκων του ΕΚΠΑ φέρεται να ζητούσε από φοιτήτριες γυμνές φωτογραφίσεις στο εργαστήριο για να τις... βαθμολογήσει
ΕΚΠΑ: Αυτός είναι ο καθηγητής που καταγγέλλουν φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση

Παύθηκε από τα καθήκοντά του, μετά από έκδοση πρυτανικής απόφασης, ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, σε βάρος του οποίου έχουν γίνει καταγγελίες από φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση.

Την περασμένη Παρασκευή, διατάχθηκε εις βάρος του διδάσκοντος εισαγγελική έρευνα για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ο Ν.Μ. φέρεται να ζητούσε από φοιτήτριες επικοινωνία μέσω των social media με αποτέλεσμα να στέλνει προσωπικά μηνύματα “φτάνοντας σε σημεία σεξουαλικής παρενόχλησης”.

Μάλιστα, φέρεται να ζητούσε από φοιτήτριες γυμνές φωτογραφίσεις στο εργαστήριο για να τις… βαθμολογήσει, ενώ “διατύπωνε λόγο προσβλητικό, υποτιμητικό, χλευαστικό εναντίον φοιτητών/φοιτητριών”.

Όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος ΜΜΕ, σύμφωνα με τις καταγγελίες και με όσα γνωρίζουν από την ΕΔΕ, “ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο“. Παράλληλα, σημείωσε ότι “οι καταγγελίες, απ΄όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές”.

Ανέφερε ακόμα ότι “η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό” και πρόσθεσε ότι “υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες”.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Καρδούλια – φοιτήτρια Μ.Μ.Ε είπε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής “ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα“.

Οι δύο φοιτήτριες έκλεισαν λέγοντας “ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις φοιτήτριες που κατήγγειλαν τέτοια περιστατικά και σε όσους κατήγγειλαν περιστατικά bullying και σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και σε όσους -φοιτητές και καθηγητές- που δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή”.

Το “φεμινιστικό” προσωπείο και οι αναρτήσεις στα social media

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΚΠΑ

Ο συγκεκριμένος διδάσκων φέρεται, σύμφωνα με καταγγελίες, να υιοθετούσε ένα προφίλ οικείο στους φοιτητές, με απόψεις υπέρ του φεμινισμού και πιο ριζοσπαστικές.

Με ενδιαφέροντα κοντά σε αυτά των φοιτητών και επιμονή να γίνεται η επικοινωνία μέσω των social media, έφτανε στο σημείο να στέλνει προσωπικά μηνύματα σε φοιτήτριες και να ζητά φωτογραφίες, σέλφι αλλά ακόμα και… γυμνές “για να νιώσουν όμορφες”.

Στις 21 Μαΐου, όταν η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ συνεδρίασε με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ που ξεκίνησε ήδη από τον Μάρτιο, όπως αναφέρεται στο “Πρώτο Θέμα”, έκανε και ανάρτηση στο facebook κατά των ΜΜΕ. “Κάποτε υπήρχε δημοσιογραφία και έρευνα σε αυτη τη χώρα, πλέον πουλημένα και κατ εντολή άρθρα. Εξαιρετικά (κάτι δικά μου λέω)”, έγραψε.

αναρτηση

Τι απαντά ο ίδιος

καθηγητης

“Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε φήμες. Υπάρχει μια διαδικασία, η οποία ακόμα τρέχει. Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει γνώση για καμία επώνυμη καταγγελία“, είναι η απάντησή του μέσω του Star.

“Αναμένω την ολοκλήρωσή της και θα τοποθετηθώ δημόσια για οτιδήποτε πρέπει να τοποθετηθώ. Μπορώ να πω ότι έχω κληθεί σε μια ένορκη διοικητική εξέταση στην οποία δεν έχω ερωτηθεί τίποτα σχετικό με αυτά τα τρομακτικά πράγματα που ακούγονται”, πρόσθεσε.

Την περασμένη Τρίτη μέλη του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών.

Οι φοιτητές πέταξαν τρικάκια με συνθήματα έξω από την πόρτα του γραφείου του καθηγητή, ενώ κόλλησαν κείμενα και σημειώματα πάνω στην πόρτα, στα οποία αναφέρουν ορισμένες από τις παραβατικές συμπεριφορές για τις οποίες τον καταγγέλλουν.

ΕΚΠΑ

Μερικές από αυτές αναφέρουν: “Μας ζητάει να μας φωτογραφίζει γυμνές για να νιώσουμε όμορφες”, “Μας στέλνει παραβιαστικά προσωπικά μηνύματα στο facebook”, “Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιώ”.

ΕΚΠΑ

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρεται -μεταξύ άλλων- πως “θα παλέψουμε μέχρι τέλους ώστε να μην δοθεί ξανά χώρος στον ίδιο ή σε άλλους να προβούν σε ανάλογες συμπεριφορές. Για να μην βρεθεί ποτέ ξανά καμία συναδέλφισσά μας στην ίδια θέση”.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr