search-button
cross-out

Έκρηξη με γκαζάκια στο γραφείο του δικηγόρου που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών - Τι δείχνει ένα μυστηριώδες βίντεο και πώς αυτό συνδέεται με τα γεγονότα που συνέβησαν στο δωμάτιο του 6ου ορόφου
Έκρηξη με γκαζάκια στο γραφείο του δικηγόρου που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία

Έκρηξη με γκαζάκια σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκονται το γραφείο του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας την είχε απειλήσει όταν κατέθετε για τον βιασμό της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η έκρηξη σημειώθηκε στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας. Επί τόπου βρέθηκε ασθενοφόρο και Πυροσβεστική.

Πυκνώνει το μυστήριο στη σουίτα 602

Με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων να έχουν φτάσει στα χέρια τους, την ανάλυση του DNA στα ρούχα της Γεωργίας Μπίκα και το πόρισμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά όλων των εμπλεκομένων, οι ανακριτικές και αστυνομικές αρχές παλεύουν να λύσουν το μυστήριο της σουίτας 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Τα πράγματα περιπλέκουν οι καταθέσεις των πρώτων από τα συνολικά 50 πρόσωπα που παρευρέθησαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ της παρέας των τεσσάρων Αθηναίων, οι οποίες δίνουν μια εικόνα εντελώς διαφορετική για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Οπως χαρακτηριστικά λένε, ήταν μια «μουγγή» και αδιάφορη μάζωξη άγνωστων ατόμων, που δεν μιλούσαν μεταξύ τους. Λένε, δε, ότι είδαν τη Γεωργία Μπίκα στις 4.10, όταν ανέβηκε και πάλι στη σουίτα, να είναι σε καλή κατάσταση και να φεύγει μαζί με τον Βασίλη Λεβέντη από τον χώρο.

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα στην καταγγελία της υποστηρίζει ότι βιάστηκε ενώ ήταν ζαλισμένη, όπως λέει, από το αλκοόλ και πιθανότατα από κάποιο χάπι που της έριξαν για να κάμψουν όλες τις αντιστάσεις της

Το σκηνικό φέρεται να διαδραματίστηκε σε τρεις χώρους του ξενοδοχείου, στους οποίους δεν υπάρχουν κάμερες ούτε στους διαδρόμους, για να δώσουν την εικόνα των κινήσεων της κοπέλας και των νεαρών: στην προεδρική σουίτα 401 όπου έγινε το πάρτυ, στο δωμάτιο 510 το οποίο έκλεισε η Γεωργία για να κοιμηθεί και στο 602, όπου βρέθηκε γυμνή στις 11 το πρωί της Πρωτοχρονιάς να καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τουλάχιστον δύο άτομα. Την ίδια ώρα, μυστήριο καλύπτει την ύπαρξη ενός βίντεο που εξετάζεται αν πρόκειται για υλικό από εκείνη τη βραδιά και αν συνδέεται με όλα όσα συνέβησαν στη σουίτα 602, γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Η εικόνα είναι θολή και σκοτεινή και χρειάζεται επεξεργασία προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του.

Οι 50 μάρτυρες

Η ανακρίτρια και οι αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούν μέσα από τις καταθέσεις όλων όσοι πέρασαν από το πρωτοχρονιάτικο πάρτυ, τις μαρτυρίες των υπαλλήλων του ξενοδοχείου και τη βοήθεια της επιστήμης να αποκρυπτογραφήσουν λεπτό προς λεπτό το σκηνικό. Αρχικά, τόσο η Γεωργία Μπίκα, που κατήγγειλε τον βιασμό της, όσο και οι άλλοι εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι Βασίλης και Ευαγόρας Λεβέντης, ο Κωνσταντίνος Περογιαννάκης και ο μετρ Μάνος Παπαδόπουλος, έκαναν λόγο για περίπου 16-17 άτομα, τα περισσότερα γυναίκες, που παρέστησαν στο πάρτυ της Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο, όπως προέκυψε, εκείνο το βράδυ από την προεδρική σουίτα του «The Μet Hotel», πέρασαν περίπου 50 πρόσωπα από τις 12.30 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί. Ενα πλήθος ετερόκλητο, με τους πιο πολλούς να μη γνωρίζονται μεταξύ τους και με μοναδικό κοινό στοιχείο την πρόσκληση που δέχτηκαν από τη λεγόμενη «κλίκα της Θεσσαλονίκης», που διοργανώνει περίεργα πάρτυ. Οπως όμως παραδέχονται στην κατάθεσή τους, το event ήταν βαρετό και γι’ αυτό όσοι πέρασαν παρέμεναν περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια αποχωρούσαν.

Τα αδέλφια Βασίλης και Ευαγόρας Λεβέντης είναι μεταξύ των ατόμων που εξετάζονται για τα συμβάντα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ της Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες της 24χρονης

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση που έδωσε νεαρός άνδρας στην Ε’ ανακρίτρια. Ο συγκεκριμένος φέρεται να υποστήριξε πως κάθισε μέχρι το πρωί στη σουίτα και ότι είδε την 24χρονη όταν εκείνη ανέβηκε και πάλι στον χώρο, λίγο μετά τις 4.10, να είναι σε καλή κατάσταση. Δύο κοπέλες ηλικίας 22 και 24 ετών που πέρασαν από τη σουίτα 401 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς περιγράφουν τα όσα έζησαν. Όπως λένε, τις κάλεσε και αυτές ο Μάνος Παπαδόπουλος και ανέβηκαν στο πάρτυ χωρίς κανέναν έλεγχο λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα. Εκεί τους υποδέχτηκε ο ίδιος, δεν μίλησαν με κανέναν άλλον και έφυγαν δέκα λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα, καθώς δεν περνούσαν καλά και δεν γνώριζαν κόσμο.

Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις τους, δεν είδαν να γίνεται χρήση ναρκωτικών, ενώ στα περίπου 45 λεπτά που έμειναν στον χώρο δεν είδαν τη Γεωργία Μπίκα. Αυτό επιβεβαιώνεται, καθώς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η 24χρονη είχε κατέβει στο lobby και στη συνέχεια στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου με τη 17χρονη φίλη της προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Οι Αρχές διαπιστώνουν ότι υπάρχουν διαφορετικές περιγραφές για το κλίμα της βραδιάς. Οι μάρτυρες δίνουν ο καθένας διαφορετικές εικόνες και οι καταγεγραμμένες αντιφάσεις αμφισβητούν τα δεδομένα που κάποιοι θέλουν να περάσουν.

Η επιστήμη

Οι πληροφορίες από τις ανακριτικές και τις αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι πλέον οι αξιωματούχοι που χειρίζονται την υπόθεση έχουν μια πρώτη εικόνα τού τι συνέβη εκείνο το βράδυ και ποιοι κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο, δύο σημεία τούς προβληματίζουν και θέλουν να ρίξουν φως προκειμένου να διαλευκάνουν την περίεργη αυτή ιστορία και να κλείσουν τον φάκελο.

Το πρώτο έχει να κάνει με το τι συνέβη από τη στιγμή που η Γεωργία Μπίκα με την ανήλικη φίλη της αποφάσισαν να φύγουν από το πάρτυ της σουίτας 401 μέχρι που η 24χρονη βρέθηκε στο δωμάτιο 602 όπου, όπως κατήγγειλε, βιάστηκε. Ουσιαστικά, πρόκειται για περίπου μία ώρα όπου καθένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν δίνει τη δική του εκδοχή. Η νεαρή κοπέλα, ζαλισμένη, όπως λέει, από το αλκοόλ και πιθανότατα από κάποιο χάπι που της έριξαν για να κάμψουν όλες τις αντιστάσεις της με το ζόρι στεκόταν στα πόδια της.

Το δεύτερο σκοτεινό σημείο έχει να κάνει με το πώς η κοπέλα βρέθηκε στο δωμάτιο 602 όπου καταγγέλλει ότι βιάστηκε, αλλά και τι συνέβη μέσα στον συγκεκριμένο χώρο. Το πάρτυ γινόταν στη σουίτα του 4ου ορόφου, η Γεωργία έκλεισε ένα δωμάτιο 130 ευρώ στον 5ο όροφο και τελικά βρέθηκε να κοιμάται σε χώρο του 6ου ορόφου.

Η ίδια λέει ότι ήταν ζαλισμένη, ημιλιπόθυμη και συνεπώς ήταν δύσκολο να μεταφερθεί από ένα άτομο στο δωμάτιο, ενώ διακρίνει τουλάχιστον δύο άτομα να βρίσκονται πάνω της. Η παρέα των τεσσάρων Αθηναίων λέει ότι η κοπέλα από τον Λαγκαδά έφυγε με τον Βασίλη Λεβέντη και πήγαν μόνοι τους στο δωμάτιό του.

Σε αυτό σύμμαχο έχουν την επιστήμη καθώς ήδη στα χέρια τους έχουν τα πρώτα αποτελέσματα του DNA που ανιχνεύθηκε στο φόρεμα και στο σώμα της νεαρής γυναίκας. Η σπερματική κηλίδα και το βιολογικό υλικό ταυτοποιούνται με έναν άνδρα. Η κοπέλα στην καταγγελία της υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον Βασίλη Λεβέντη και πιθανότατα από άλλους δύο άνδρες, την ίδια ώρα που ο νεαρός γόνος της γνωστής αθηναϊκής οικογένειας κατέθεσε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με τη Γεωργία Μπίκα με τη συγκατάθεσή της.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις τοξικολογικές εξετάσεις από τα ούρα της 24χρονης, τα αποτελέσματα από την ανάλυση του Τμήματος Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήδη είναι γνωστά εδώ και μία εβδομάδα και αναμένεται το τελικό πόρισμα που θα συντάξει ο καθηγητής Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικής Νίκος Ράικος λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία από την επιστημονική ομάδα των εργαστηρίων Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Βέρνης. Επιπροσθέτως, οι αναλυτές περιμένουν το πόρισμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ. Σε αυτό θα φαίνονται όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε και δέχτηκε η 24χρονη το επίμαχο χρονικό διάστημα. Ποιοι και πότε κάλεσαν τη Γεωργία Μπίκα; Με ποιους μίλησε και για πόση ώρα;

Τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα κινητά τηλέφωνα της παρέας των τεσσάρων Αθηναίων και του Θεσσαλονικιού μετρ, τα τάμπλετ, τους υπολογιστές και τα usb, έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχει υλικό που να σχετίζεται με την επίμαχη βραδιά αλλά και προηγούμενες, για να δουν αν πίσω από την ιστορία κρύβεται κάποιο οργανωμένο κύκλωμα μαστροπών. Αξίζει να επισημανθεί ότι και σβησμένα αρχεία τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια είναι σε θέση να τα ανακτήσουν για να έχουν την ακτινογραφία όλων των κινήσεων των πέντε ατόμων που θα συμπληρώσει το μωσαϊκό των ερευνών. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις για την πολύκροτη υπόθεση που τις τελευταίες δέκα ημέρες ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά. Οι Αρχές λένε ότι η βεντάλια τώρα ανοίγει και ίσως αποκαλυφθούν πολλά για τα περίεργα πάρτυ και τις άγριες νύχτες της Θεσσαλονίκης…

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr