search-button
cross-out

Εξάρχεια: Την απειλούσαν με μαχαίρι και προσπάθησαν να την βιάσουν δύο φορές – Οι στιγμές τρόμου της 36χρονης μέσα στο σπίτι της

Στιγμές τρόμου βίωσε η 36χρονη μέσα στο σπίτι της στα Εξάρχεια την ώρα που κοιμόταν. Δύο άγνωστοι «εισέβαλαν» στο διαμέρισμά της στις 5 τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα.
Εξάρχεια: Την απειλούσαν με μαχαίρι και προσπάθησαν να την βιάσουν δύο φορές – Οι στιγμές τρόμου της 36χρονης μέσα στο σπίτι της

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την απειλή μαχαιριού την πίεζαν να τούς αποκαλύψει πού έχει πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα. Ο ένας εκ των δύο δραστών δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει σωματική βία, προσπαθώντας να την βιάσει, όμως, η 36χρονη αντιστάθηκε και εκείνος εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Άρχισε να ψάχνει όλους τους χώρους του σπιτιού, όσο ο συνεργός του παρέμενε στο υπνοδωμάτιο του θύματος και ο οποίος επίσης επιχείρησε να ασελγήσει εις βάρος της, χωρίς να τα καταφέρει.

Οι δύο κατηγορούμενοι άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ, ένα ρολόι χειρός και μια τσάντα με σημαντικά έγγραφα, το κινητό τηλέφωνό της και άλλα 50 ευρώ.

Στις 29 Φεβρουαρίου μετά την αρχική κατάθεσή της, η 36χρονη πήγε στο ΑΤ Εξαρχείων, όπου οι αστυνομικοί της έδειξαν φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών και αναγνώρισε ανάμεσα σε αυτούς τον έναν εκ των δύο επίδοξων βιαστών της. Λίγες ημέρες αργότερα άγνωστο άτομο επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά και τής είπε ότι έχει το κινητό  που τής είχαν αρπάξει οι δράστες, ενώ παραδόθηκε στο ΑΤ Εξαρχείων, από όπου το παρέλαβε η 36χρονη.

Ο ένας κατηγορούμενος, 20 ετών, συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όταν αστυνομικοί θέλησαν να τον ελέγξουν, εκείνος τράπηκε σε φυγή και μετά την καταδίωξη που ακολούθησε, συνελήφθη κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε.

Ο ίδιος υπέδειξε ως συνεργό του έναν 18χρονο συμπατριώτη του από την Σομαλία, ο οποίος επίσης αναγνωρίστηκε από το θύμα μέσω φωτογραφιών που τής έδειξαν οι αστυνομικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων εξιχνιάστηκε ληστεία και απόπειρα βιασμού σε βάρος γυναίκας, που τελέστηκαν την 29-2-2024 εντός οικίας στα Εξάρχεια.

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 10-3-2024 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, 20χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα βιασμού κατά συναυτουργία και απείθεια. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός του.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 29-2-2024, οι κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια διαρρηγνύοντας τη μπαλκονόπορτα, εντόπισαν την ένοικο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους παραδώσει τιμαλφή.

Στην συνέχεια, οι δράστες αποπειράθηκαν να προβούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος της ενοίκου, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε, καλώντας σε βοήθεια και αφού οι πρώτοι αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, διέφυγαν.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών, ενώ τη 10-3-2024 εντοπίστηκε ο 20χρονος, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

enikos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr