search-button
cross-out

Εκτέλεση 21χρονου: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023»- Τι ισχυρίστηκε ο 54χρονος στην Ασφάλεια Ηρακλείου

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Εκτέλεση 21χρονου: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023»- Τι ισχυρίστηκε ο 54χρονος στην Ασφάλεια Ηρακλείου

Σε μια προανακριτική απολογία με έντονο συναισθηματικό φορτίο, ο 54χρονος που εκτέλεσε τον 21χρονο Νικήστρατο στην Αμμουδάρα επιχειρεί να αποδώσει την πράξη του στην ψυχική κατάρρευση που –όπως ισχυρίζεται- ακολούθησε τον θάνατο του 17χρονου γιου του σε τροχαίο το 2023.

Ο ίδιος περιγράφει μια ζωή που, όπως λέει, «πάγωσε» από τη στιγμή της απώλειας, κάνοντας λόγο για καθημερινότητα βυθισμένη στο πένθος και την απομόνωση. «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, αποτυπώνοντας –κατά τους ισχυρισμούς του– τη διαρκή ψυχική του επιβάρυνση και την αίσθηση αδιεξόδου που βίωνε. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η απουσία ουσιαστικής εξέλιξης στη δικαστική διερεύνηση του τροχαίου ενίσχυε την οργή και την απογοήτευσή του.

Στην προανακριτική του απολογία φέρεται να επικαλείται και εντάσεις με το θύμα, κάνοντας λόγο για ειρωνικές συμπεριφορές και προκλήσεις που –κατά τον ίδιο– όξυναν περαιτέρω την ήδη εύθραυστη ψυχολογική του κατάσταση.

Καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα αποδίδει στη συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία, επιστρέφοντας από μνημόσυνο, φέρεται να βρισκόταν σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Η συνάντηση με τον 21χρονο, όπως περιγράφει, λειτούργησε ως πυροδότης. «Δεν ήμουν ο εαυτός μου», είπε, υποστηρίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή έχασε τον έλεγχο, υπό το βάρος έντονων συναισθημάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη σύζυγό του, η οποία επίσης κατηγορείται για την υπόθεση ως συνεργός καθώς βρισκόταν στο αμάξι του συζύγου της. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε προανακριτικά, βρισκόταν μαζί του στο όχημα τη στιγμή του περιστατικού και αντέδρασε έντονα, προσπαθώντας να τον αποτρέψει, φωνάζοντας «μη Κώστα, μη» σε κατάσταση πανικού. Το στοιχείο αυτό προβάλλεται από τον κατηγορούμενο ως ισχυρισμός ότι η πράξη δεν ήταν προσχεδιασμένη και εκτυλίχθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Συγκλονισμένος κι ο επί χρόνια δικηγόρος της οικογένειας Παρασύρη, κ. Γ. Κοκοσάλης, λίγο μετά την προανακριτική απολογία του ζεύγους και πριν οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση μιλώντας στο Cretalive:

“Είναι πολύ δύσκολες ώρες για όλους… Είναι μαύρες ημέρες κι έχοντας επίγνωση του ρόλου μας θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ο,τι λέμε. Ο Κώστας δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ τον θάνατο του παιδιού του… Μαζί με τον 17χρονο Γιώργο «έθαψε» και τον εαυτό του. Ένα ανθρώπινο ναυάγιο. Η πράξη του, ωστόσο, είναι καταδικαστέα και, προς Θεού, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρει μιμητές. Στεκόμαστε με πόνο ψυχής στην οικογένεια του Νικήστρατου που έχασε τη ζωή του άδικα, πρόωρα και βίαια, βυθίζοντας την στην οδύνη και την συντριβή. Είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα δάκρυζε και ο 17χρονος Γιώργος… Το μυαλό του ανθρώπου, όμως, παίζει πολλές φορές άσχημο κι επικίνδυνο παιχνίδι… Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νικήτα. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και τη Δικαιοσύνη, παρά τις παθογένειες του συστήματος»

cretalive.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Αλεξάνδρα Παντελάκη: Ποιον Έλληνα πρωταγωνιστή  χαρακτηρίζει ως έναν αληθινό «Άγιο Βασίλη» των γυρισμάτων;
Uncategorized

Αλεξάνδρα Παντελάκη: Ποιον Έλληνα πρωταγωνιστή χαρακτηρίζει ως έναν αληθινό «Άγιο Βασίλη» των γυρισμάτων;

Καρολάιν, Κυριακή, Ελευθερία, Βασιλική, Αντιγόνη: Οι 106 γυναίκες – θύματα δολοφονιών από το 2020
Ελλάδα

Καρολάιν, Κυριακή, Ελευθερία, Βασιλική, Αντιγόνη: Οι 106 γυναίκες – θύματα δολοφονιών από το 2020

«Νόμοι της καρδιάς»: Όλα όσα θα δούμε στη σειρά που  έρχεται στον ΣΚΑΪ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Νόμοι της καρδιάς»: Όλα όσα θα δούμε στη σειρά που έρχεται στον ΣΚΑΪ

Βόλος: Στο σπίτι του με βραχιολάκι 22χρονος που ήταν στη φυλακή για ενδοοικογενειακή απειλή
Ελλάδα

Βόλος: Στο σπίτι του με βραχιολάκι 22χρονος που ήταν στη φυλακή για ενδοοικογενειακή απειλή

Διπλή δολοφονία στο Αίγιο-Συγκινεί ο παππούς του  26χρονου Ολύμπιου: Δεν έχω προλάβει να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει…
Videos

Διπλή δολοφονία στο Αίγιο-Συγκινεί ο παππούς του 26χρονου Ολύμπιου: Δεν έχω προλάβει να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει…

Tα μυστικά τελειώνουν στο Grand Hotel! Το μεγάλο φινάλε έρχεται
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Tα μυστικά τελειώνουν στο Grand Hotel! Το μεγάλο φινάλε έρχεται

Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων: Εκβίαζαν ανήλικα κορίτσια και παρότρυναν τα θύματα να αυτοτραυματίζονται
Ελλάδα

Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων: Εκβίαζαν ανήλικα κορίτσια και παρότρυναν τα θύματα να αυτοτραυματίζονται

“Να μ’ αγαπάς” – Ο γάμος του Ορφέα και της Φωτεινής σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για όλους
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Να μ’ αγαπάς” – Ο γάμος του Ορφέα και της Φωτεινής σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για όλους

zinapost.gr