search-button
cross-out

“Έλειψα μόνο λίγες ώρες, δε φταίω που δεν πήγαινε σχολείο”, δηλώνει η 33χρονη που παράτησε για 2 μέρες τα 3 παιδιά της

Η 33χρονη υποστηρίζει πως τα παιδιά δεν ήταν μόνα τους για δύο ημέρες, όπως κατηγορείται, επειδή είχε πάει να βρει τον σύντροφό της, αλλά μόνο μερικές ώρες
“Έλειψα μόνο λίγες ώρες, δε φταίω που δεν πήγαινε σχολείο”, δηλώνει η 33χρονη που παράτησε για 2 μέρες τα 3 παιδιά της

Η 33χρονη μητέρα στο Ηράκλειο, έδωσε τη δική της εκδοχή, για το πως βρέθηκαν τα τρία παιδιά της μόνα και νηστικά, μέσα άθλιες συνθήκες.

Η 33χρονη υποστηρίζει πως τα παιδιά δεν ήταν μόνα τους για δύο ημέρες, όπως κατηγορείται, επειδή είχε πάει να βρει τον σύντροφό της, αλλά μόνο μερικές ώρες. Τονίζει πως πήγαιναν κανονικά στο σχολείο ο μεγαλύτερος και το μικρότερο παιδί (κοριτσάκι), ενώ ο μεσαίος, το παραπληγικό αγοράκι, λέει πως ήταν μαζί της.

“Τα παιδιά πήγαιναν σχολείο κανονικά και εγώ απλά τις ώρες που έλειπαν τα παιδιά στο σχολείο, είχα έρθει στο Ηράκλειο για να καθαρίσω το καινούριο μας σπίτι” ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: “Το παραπληγικό (παιδί) όπως το αποκαλούν, το συνηθίζει αυτό, να φωνάζει” τόνισε.

Το σπίτι σε τι κατάσταση ήταν;

Εγώ όταν έφυγα, όχι, δεν ήταν έτσι. Το είχα αφήσει τέλειο το σπίτι, γιατί τα παιδιά ήταν στο σχολείο.

Όσο για το διάστημα που έλειπε ανέφερε: “Πήρα εξ΄αρχής, από την πρώτη μέρα που ήρθα να καθαρίσω το σπίτι και υπέγραψα και το συμφωνητικό, πήρα το (…) που είναι ΑΜΕΑ, τον πήρα μαζί μου. Τα παιδιά τα είχα σχολείο, τα άλλα δύο, κανονικά και είχα το χρονικό περιθώριο από τις 7:20, όχι από τις 7:05 που έφυγαν τα παιδιά να πάνε στη στάση, σηκώθηκα και εγώ με τον αρραβωνιαστικό μου και τον (…) να έρθουμε εδώ στο Ηράκλειο, για να καθαρίσουμε το σπίτι και να γίνουν τα χαρτιά. Είχα και δεύτερο τηλέφωνο στο σπίτι”.

Τι ώρα γυρίσατε στο Αρκαλοχώρι;

Εγώ γύρισα το απόγευμα

Άρα έμειναν κάποιες ώρες μόνα τους τα παιδιά, μας λέτε;

Μόνο λίγες ώρες

“Δεν έφταιγα εγώ που δεν σηκωνόταν να πάει σχολείο” λέει η 33χρονη
Αναφορικά με την εγγραφή του παραπληγικού παιδιού σε Ειδικό Σχολείο, στο οποίο όμως δεν το έστειλαν ποτέ, απάντησε: “Δεν πήγε για μεταφορικούς λόγους. Εγώ δεν οδηγώ και ο πατέρας του, ο πρώην μου, δεν είχε αμάξι. Εγώ με τον αρραβωνιαστικό μου, για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό το θέμα, έκανα σχέση πριν 2 μήνες… Μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει ταξί, γιατί είναι όλες πιασμένες οι θέσεις και μου έλεγαν ότι υπάρχει και το θέμα του συνοδού. Ότι δεν βρίσκεται και θα ήταν καλό, ναι μεν να γίνει εγγραφή κανονικά του παιδιού, στο Αρκαλοχώρι και να ξεκινήσει κανονικά τον Σεπτέμβρη τη σχολική του δράση”.

Για το 9χρονο παιδί που έχανε πολλά μαθήματα, καθώς όπως είπε, η μητέρα του δεν ξυπνούσε το πρωί, η 33χρονη απάντησε: “Ο μικρός είχε κάποιο θέμα Δεν σηκωνόταν για κάποιο δικό του θέμα. Εγώ δεν έφταιγα. Του έλεγα “σήκω παιδί μου να πάμε σχολείο”. Είναι μάρτυρας και ο αρραβωνιαστικός μου, να έχω βάλει δύο ξυπνητήρια, να έχω σηκωθεί με σπασμένο πόδι και να είμαι από πάνω του, να τον ξυπνάω και να μην θέλει το παιδί και να γκρινιάζει. Ήταν πλήρως αρνητικός και του ζήταγα τον λόγο και δεν μου τον έλεγε. Μου έβρισκε διάφορα θέματα, ότι είχε πρόβλημα με κάποια παιδιά στο σχολείο… Πήρα τον διευθυντή μίλησα. Ήταν μαζί του”.

Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη μητέρα, αλλά μάταια, οπότε επισκέφθηκαν απροειδοποίητα το σπίτι: “Έμειναν την προηγούμενη μέρα, όπου είχα καλέσει εγώ τον διευθυντή του δημοτικού και τη νηπιαγωγό και μάλιστα ειδοποίησα τα παιδιά. Λέω “θα καθίσετε μόνο για δύο ώρες μόνα σας και το μεσημέρι θα έρθει άνθρωπος, γνωστός του (…), να σας πάρει να σας φέρει στο σπίτι”.

Τότε τα βρήκαν οι δάσκαλοι μόνα τους;

Αν θυμάμαι καλά, νομίζω έγινε το πρωί της Παρασκευής πριν προλάβει ο αρραβωνιαστικός μου να πάρει τα παιδιά.

Τι υποστηρίζει ο αρραβωνιαστικός της 33χρονης
Από την πλευρά του, ο αρραβωνιαστικός της 33χρονης αναφέρει: “Όπως σας είπε, είχαμε πάρει το ΑΜΕΑ μαζί μας και ήταν τα παιδιά στο σχολείο. 26 λοιπόν του μήνα, ξημερώματα, κατεβήκαμε Ηράκλειο, γατί είχαμε την μετακόμιση. Περίμενα εγώ τη μεταφορική να μεταφέρει τα πράγματα.

Τα παιδιά κοιμόντουσαν, ήταν αρκετά νωρίς. Ανεβήκαμε στο Ηράκλειο με σκοπό να αφήσω τη (…) στο καινούριο σπίτι και να γυρίσω εγώ να πάρω τα παιδιά. Μέχρι να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία που μεσολαβεί και αρκετή ώρα λόγω απόστασης, γύρω στα 40-45 λεπτά και να επιστρέψω εγώ να τα πάρω, αυτό το διάστημα πέρασε η Κοινωνική Υπηρεσία και βρήκε τα παιδιά μόνα τους”.

enimerotiko.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr