search-button
cross-out

Εμβόλιο κορονοϊού: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός του πληθυσμού- Θα είναι εθελοντικό ή υποχρεωτικό;

Δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για το εμβόλιο του κορονοϊού και το αν θα είναι εθελοντικό ή υποχρεωτικό
Εμβόλιο κορονοϊού: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός του πληθυσμού- Θα είναι εθελοντικό ή υποχρεωτικό;

Και η Ελλάδα ετοιμάζεται πλέον να ξεκινήσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου ή των εμβολίων με τα οποία θα εφοδιαστεί η Ε.Ε. και κατά συνέπεια και η χώρα μας, με τον Βασίλη Κικίλια να ανακοινώνει σήμερα Τετάρτη το απόγευμα το πώς θα γίνει η διαδικασία και πότε θα αρχίσει.

Σε πρώτη φάση το εμβόλιο θα είναι εθελοντικό και θα αφορά τους ευάλωτους και του υγειονομικούς αλλά δεν έχει αποκλειστεί η ιδέα σε δεύτερη φάση να γίνει υποχρεωτικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε στον ΣΚΑΙ ότι από το τέλους του έτους, αρχές του 2021, το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο και μέχρι το τέλος του β’ τριμήνου του 2021, θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού.

“Η κατεύθυνση θα είναι να το κάνει όποιος θέλει. Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό θα το δούμε”, είπε και πρόσθεσε ότι “σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται να εμβολιαστεί ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού για να δημιουργηθεί ανοσία. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω και θα πειστούν οι συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο”.

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός

Στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία των υποδομών για τη μεταφορά, τη διανομή και την αποθήκευση των δόσεων. Η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει βάσει των συμβάσεων που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες και τα εμβόλια θα ξεκινήσουν σταδιακά να φτάνουν στις αρχές του 2021. Συνολικά, η ΕΕ θα προμηθευτεί 1,1 δισ. δόσεις και στην Ελλάδα αντιστοιχούν 25 εκατομμύρια, διατηρώντας το δικαίωμα να ζητήσει και περισσότερα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο εμβολιασμός θα γίνει σε 1.018 κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν ήδη οριστεί και προετοιμάζονται σταδιακά γι’ αυτό το σκοπό. Πρόκειται για κέντρα υγείας και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το αρμόδιο υπουργείο να έχει ορίσει τις προδιαγραφές των κέντρων εμβολιασμού και να έχει την ευθύνη για την προετοιμασία τους. Θα υπάρξουν, επίσης, και κινητά συνεργεία που θα εμβολιάζουν όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr