search-button
cross-out

Εντοπίστηκαν και παραπέμπονται σε δίκη δύο άτομα για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από “αδέσποτη” σφαίρα στο Μενίδι- Ο ένας είναι ήδη κρατούμενος για άλλη υπόθεση

Και οι δύο πυροβολούσαν στον αέρα, γνωρίζοντας όμως, σύμφωνα με τους δικαστές, πως μπορεί να προκαλέσουν θάνατο.
Εντοπίστηκαν και παραπέμπονται σε δίκη δύο άτομα για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από “αδέσποτη” σφαίρα στο Μενίδι- Ο ένας είναι ήδη κρατούμενος για άλλη υπόθεση

Δύο πρόσωπα που κατοικούσαν στην περιοχή του Μενιδίου, ο ένας μάλιστα είναι ήδη κρατούμενος για άλλη αιτία, ταυτοποιήθηκαν κατά τις αρχές και ήδη παραπέμπονται σε δίκη, για τους άσκοπους πυροβολισμούς που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου Σουλούκου, το 2017, κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής στον προαύλιο χώρο του σχολείου του. 

Πρόκειται για την εξιχνίαση (σε επίπεδο τουλάχιστον ικανών στοιχείων ώστε να παραπεμφθούν σε δίκη) μιας υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο και ανέδειξε για μια ακόμα φορά το μεγάλο πρόβλημα της άσκοπης χρήσης όπλων. Χαρακτηριστικό είναι πως οι δυο (που είχαν κληθεί σε ανάκριση και είχαν αρνηθεί πως πυροβολούσαν προς την κατεύθυνση του σχολείου) φέρονται να γλεντούσαν και να πυροβολούσαν στον αέρα, με αποτέλεσμα όμως τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού. Η αστυνομία πάντως , κατ΄αρχήν, και η Δικαιοσύνη στη συνέχεια, έπραξαν το καθήκον τους ως προς την συλλογή στοιχείων. Μένει αυτά να αξιολογηθούν και δικαστικά από το Δικαστήριο ενώπιον του οποίου παραπέμπονται οι δυο κατηγορούμενοι με ένα βούλευμα που αποκαλύπτει το dikastiko.gr.

Η πρόταση

Δικαίωση για την οικογένεια χαρακτηρίζεται το βούλευμα – καταπέλτης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, βάσει του οποίου υιοθετείται πλήρως η εισαγγελική πρόταση σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του θανάτου του 11χρονου Μάριου το 2017. Και οι δύο πυροβολούσαν στον αέρα, γνωρίζοντας όμως, σύμφωνα με τους δικαστές, πως μπορεί να προκαλέσουν θάνατο κάποιου καθώς βρίσκονταν σε κατοικημένη περιοχή. Για το λόγο αυτό, θα βρεθούν πλέον στο εδώλιο του Εφετείου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο και όχι από αμέλεια.

Βάσει του βουλεύματος, οι δύο κατηγορούμενοι οδηγούνται πλέον στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με την κατηγορία ο πρώτος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Κρίθηκε, συγκεκριμένα, πως και οι δύο κατηγορούμενοι γνώριζαν πως οι πράξεις τους – δηλαδή οι πυροβολισμοί – ενδέχεται να προκαλούσαν το θάνατο κάποιου παρευρισκομένου στην ευρύτερη πυκνοκατοικημένη περιοχή – και οι ίδιοι αναγνώρισαν το γεγονός αυτό.

Μετά τα γεγονότα και την πρόταση της αντεισαγγελέως Αργυρώς Ι. Ντουνουλάκη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών τους κατηγορούμενους, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει ο προσδιορισμός της δίκης.

«Γνώριζε ότι κάποια από τις βολίδες του όπλου μπορεί να σκοτώσει»

Όπως αναφέρει το βούλευμα “ο πρώτος εξ αυτών στις Αχαρνές Αττικής στις 8 Ιουνίου 2017 και περί ώρα 21.25, γνώριζε ότι από την πράξη του ενδέχεται να σκοτώσεις άλλον και το αποδέχτηκε. Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, ευρισκόμενος έξωθεν της επί της οδού … οικίας του, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την πλήρη σκέψη, έκανε άσκοπη χρήση ραβδωτού πυροβόλου όπλου διαμετρήματος (Cal.) 9mm Parabellum (9X19) και ενώ γνώριζε ότι από τους άσκοπους αυτούς πυροβολισμούς του υπό συνθήκες άπνοιας εντός πυκνοκατοικημένης αστικής περιοχής, σε χρόνο με συχνή διέλευση πεζών και οχημάτων και ενώ σε απόσταση μικρότερη των δύο (2) χιλιομέτρων βρίσκονταν δημοτικό σχολείο στο οποίο διοργανώνονταν σχολική εορτή, (γνώριζε ότι) ενδέχεται κάποια από τις βολίδες του όπλου αυτού να σκοτώσει άνθρωπο. Το γεγονός αυτό το αποδέχθηκε και με τους προαναφερόμενους άσκοπους πυροβολισμούς του σκότωσε τον γεννηθέντα στις 16-05-2006 Μάριο Σουλούκο του Αθανασίου, ο οποίος συμμετείχε σε σχολική εορτή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, που βρίσκεται σε απόσταση εγγύτερη – όπως αναφέρεται – των δύο χιλιομέτρων από την προαναφερόμενη οικία… Βολίδα του παραπάνω όπλου του έπληξε τον ως άνω ανήλικο στην κεφαλή, επιφέροντας το θάνατό του».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος: Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο παραπέμπεται και ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση του 11χρονου Μάριου. «Στις 8 Ιουνίου 2017 και περί ώρα 21.25, καίτοι γνώριζε και αποδεχόταν ότι από τους άσκοπους πυροβολισμούς του ενδέχεται να σκοτώσει άνθρωπο, ήτοι να εκτελέσει την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας, επιχείρησε πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του κακουργήματος αυτού, η διάπραξη τους οποίου όμως δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση αλλά από εμπόδια εξωτερικά” αναφέρει το βούλευμα.

Θ. Μαντάς: “Αδέσποτες” οι σφαίρες της ελληνικής Πολιτείας

«Αίσθημα εξαιρετικής ικανοποίησης μας δημιουργεί το γεγονός ότι έστω με πολύ μεγάλη χρονική καθυστέρηση, παραπέμπονται σε δίκη δύο πρόσωπα προκειμένου να κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη η συμμετοχή τους στην πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου Σουλούκου» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόδωρος Μαντάς.

«Τελικά φαίνεται ότι δεν ήταν αδέσποτες οι σφαίρες που αφαίρεσαν τη ζωή ενός εντεκάχρονου παιδιού, αδέσποτες ήταν οι ευθύνες της ελληνικής Πολιτείας η οποία είχε κυριολεκτικά εγκαταλείψει στο έλεος της παρανομίας μία ολόκληρη περιοχή της Αθήνας» πρόσθεσε.

dikastiko.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr