search-button
cross-out

Επίθεση Γεωργακόπουλου στον ιατροδικαστή της Τζωρτζίνας: «Δε θα τον αφήσω έτσι»

Με καταθέσεις δύο γιατρών και μίας νοσηλεύτριας συνεχίστηκε η δίκη της 34χρονης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Επίθεση Γεωργακόπουλου στον ιατροδικαστή της Τζωρτζίνας: «Δε θα τον αφήσω έτσι»

Ανάμεσά τους, ο παιδίατρος του «Αγλαία Κυριακού» Ευάγγελος Μπουρούσης, ο οποίος βοήθησε στη διαδικασία ανάνηψης της Τζωρτζίνας.

«Ήταν Σάββατο. Μεσημέρι. Είχα βρεθεί από λάθος συνεννόηση στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή  είδα μία από  τις νοσηλεύτριες να μου λέει πως έχει μία ανακοπή. Πήγα να βοηθήσω. Είδα ένα παιδί νεκρό, γινόταν ΚΑΡΠΑ, με τον κ. Τζιούβα, μοιραζόμασταν ΚΑΡΠΑ και ΑΜΠΟΥ. Κρατούσα το χρόνο των πέντε λεπτών στο κινητό μου» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος : Θυμάστε κάτι από τη διαδικασία ανάνηψης;

Μάρτυρας : Κάτι συγκεκριμένο όχι. Θυμάμαι ότι όλα λειτουργούσαν ρολόι.

Πρόεδρος : Ήσασταν μπροστά στη διαδικασία διασωλήνωση;

Μάρτυρας : Θυμάμαι ότι η κυρία Θεοτοκάτου ανέλαβε. Χορηγήθηκε ροκουρόνιο, θυμάμαι ότι διασωληνώθηκε με δεύτερη φορά.

Πρόεδρος : Θυμάστε εάν χρησιμοποιήθηκε κάποιο άλλο σκεύασμα;

Μάρτυρας : Όχι μόνο αδρεναλίνη.

Πρόεδρος : Θυμάμαι ότι βγήκε ο κ. Τζιούβας κάπου στη μέση. Ενημέρωσε τη μητέρα, του είπε πως στην Πάτρα διήρκησε ανάνηψη περίπου 55 λεπτά και ήθελε να συνεχίσουμε.

Πρόεδρος : Τι αφορούσε ενημέρωση;

Μάρτυρας : Ότι δεν επανέρχεται το παιδί. Μητέρα είπε αυτό για Πάτρα και εμείς συνεχίσαμε την ανάνηψη.

Πρόεδρος : Μετά τις 4 παρά δέκα που είχαμε και ώρα θανάτου, είχατε επαφή με κατηγορουμένη;

Μάρτυρας : Αν θυμάμαι κ. Τζιούβας έβγαινε από γραφείο επιμελητών και είχε ενημερώσει τη μητέρα πως παιδί κατέληξε, η μητέρα εκείνη τη στιγμή, έβγαινε από το γραφείο, μας ευχαρίστηκε για την προσπάθεια, ήταν ψυχρή, δεν έκλαψε και κατευθύνθηκε στο δωμάτιο.

Πρόεδρος : Μήπως αντιλήφθηκατε κάπια συντριβη;

Μάρτυρας : Όχι ήταν αρκετά ψύχραιμή.

Πρόεδρος : Φαινόταν κλαμμένη;  Είχε κόκκινη μάτια;

Μάρτυρας : Όχι.

«Δε θα αφήσω έτσι τον Μπουζιάνη»

Τα όσα είπε ο γιατρός, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το παιδί ήταν νεκρό όταν οι γιατροί ξεκίνησαν την αναζωογόνηση, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο το παιδί να ζούσε όταν διασωληνώθηκε.

Η κατάθεση του μάρτυρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Δημ. Γεωργακόπουλος: Θυμάστε να ζητήθηκε ή να χρησιμοποιήθηκε ξυλοκαΐνη;

Μ: Όχι

Γ: Είναι δεδομένο για σας ότι η Τζωρτζίνα ήταν εκεί. Ακούσατε κάποια στιγμή να χτυπάει το οξύμετρο;

Μ: Όχι

Γ: Στο αίτημα μου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Μπουζιάνη με τους γιατρούς θα συμπεριλάβω και τον κ. Μπουρούση. Με αυτό που έχει καταθέσει ο κ. Μπουζιάνης δεν θα τον αφήσω έτσι. Αντιληφθήκατε εσείς κατά τη διάρκεια της ανάνηψης να υπήρξε κάποιος τραυματισμός του παιδιού;

Μ: Όχι!

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως η κατηγορούμενη τους ζήτησε δύο φορές εάν θα μπορούσε να γίνει η ιατροδικαστική στην Πάτρα. «Τη δεύτερη φορά, χτυπάει η μάνα την πόρτα και μας λέει έχει μιλήσει με ιατροδικαστή στην Πάτρα, αυτό μας έκανε εντύπωση, δεν μου είχε τύχει ξανά γονιός να πάρει τηλέφωνο ιατροδικαστή. Μας είπε πως δε ήθελα να μπλέξω με Αθήνα» τόνισε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος : Γιατί;  Σας είπε κάτι;

Μάρτυρας : Όχι δεν μπήκαμε σε αυτό.

Πρόεδρος : Ήρθε και μπαμπάς;

Μάρτυρας : Ήρθε πιο μετά. Να μάθει τα διαδικαστικά, εάν πρέπει να κάνει κάτι εκείνη στιγμή ή την επομένη.

Πρόεδρος : Είχε το ίδιο αίτημα με μητέρα;

Μάρτυρας : Δε θυμάμαι.

Νωρίτερα, εξετάστηκε η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων, Ελισάβετ Παπασημακοπούλου, η οποία περιέγραψε πως την ημέρα που υπέστη την ανακοπή η μικρή Τζωρτζίνα βρισκόταν στη στάση νοσηλευτών.

«Γύρω στις 2:30 ήμασταν με τη συνάδελφο στη στάση νοσηλευτών και ήρθε η μητέρα και δεν μπορούσα να προσδιορίσω εάν μας λέει κάτι. Και ρωτάει η συνάδελφος είναι καλά το παιδί, κάνει σπασμούς και κατόπιν κατάλαβα πως κάτι συνέβαινε» τόνισε η μάρτυρας, η οποία περιέγραψε πως η μητέρα συνέδεσε την ΑΜΠΟΥ και την έδωσε στους γιατρούς.

Στη συνέχεια η μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου είπε πως είδε την κατηγορούμενη «να στέκεται, δεν είδα κάτι, σαν να περίμενε να την ρωτήσουμε εμείς. Δεν είδα τα χείλη να κινούνται. Δε φορούσε μάσκα.»

Η μάρτυρας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάνηψης βρισκόταν την περισσότερη ώρα εκτός του θαλάμου και περιέγραψε τη μητέρα να μιλάει στο τηλέφωνο. «Θυμάμαι ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με γαιτρό που είχε βάλει απιδινωτή στη Τζωρτζίνα και θυμάμαι πως είπε να δώσουμε το τηλέφωνο στον κ. Τζιούβα, θυμάμαι πως το είχαμε βάλει σε ανοικτή ακρόαση» τόνισε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια, εξετάστηκε ο παιδίατρος του νοσοκομείου του Ρίου, Άρης Μπερτζουάνης, ο οποίος αναφέρθηκε σε δύο επεισόδια που έκανε η Τζωρτζίνα στις 25/01/2022, χαρακτηρίζοντας το ένα από τα δύο σοβαρό, κατά τη διάρκεια του οποίου χρειάστηκε να γίνει ανάνηψη.

«Στις 25/01/2022, θυμάμαι νωρίτερα από τέλος της πρωινής ενημέρωσης, μας φώναξε η νοσηλεύτρια ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί, ήταν ένα επεισόδιο, το αποδώσαμε σε σπασμούς της προηγούμενης ημέρας, ήταν μικρής διάρκειας, παρέμεινα στο θάλαμο μέχρι την ολοκλήρωση του, είπα στη μητέρα ότι το διερευνούμε, μπήκα ξανά μετά από πέντε-δέκα λεπτά, ήταν μόνη μητέρα στο δωμάτιο και είπε πως κάνει πάλι επεισόδιο το παιδί, ήταν το πιο σοβαρό επεισόδια μέχρι τότε, φώναξα συνάδελφο μου να φέρει εργαλεία για ανάνηψη, κάναμε ΑΜΠΟΥ, χρειάστηκε αερισμό για ένα λεπτό και επανήλθε» τόνισε ο μάρτυρας.

Αν και η συνάδελφός του κ. Πελεκούδα έχει καταθέσει ότι ο ίδιος πρότεινε στους συναδέλφους του να τοποθετηθούν κάμερες για να παρακολουθούν τις κινήσεις της μητέρας, κατά την εξέτασή του φάνηκε να αποφεύγει να απαντήσει σαφώς. 

Ο γιατρός δέχτηκε τις πιεστικές ερωτήσεις του Δημήτρη Γεωργακόπουλου, χωρίς όμως να δίνει σαφή απάντηση.

Δημ. Γεωργακόπουλος: Κύριε μάρτυρα σας φοβίζει κάτι; Γιατί έπρεπε να σας ρωτήσει η πρόεδρος τέσσερις φορές για να αναφέρετε ότι στη διαφοροδιάγνωση τέθηκε το ενδεχόμενο κακοποίησης του παιδιού από τη μητέρα του;

Πείτε μας για τη συζήτηση που κάνατε για την τοποθέτηση καμερών παρουσία εισαγγελέα.

Μ: Αυτή η κουβέντα έγινε αλλά δεν οδήγησε πουθενά. Θέλαμε σύμμαχο τη μητέρα.

Γ: Η κ. Πελεκούδα είπε ότι η σκέψη για τις κάμερες ήταν δική σας

Μ: Όχι δεν ήταν δική μου σκέψη. Θυμάμαι ότι είχε ακουστεί σε μια πρωινή συζήτηση που ήταν παρόντες οι γιατροί.

Γ: Η κ. Πελεκούδα μας είπε ότι οι σκέψεις για προκλητά επεισόδια είχε μεταφερθεί σε γιατρούς του Αγλαΐα Κυριακού.

Μ: Η κ. Πελεκούδα μου είπε ότι ενημέρωσε το Αγλαΐα Κυριακού.

tempo24.news

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr