search-button
cross-out

Επίθεση με βιτριόλι: Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της Έφης Κακαράτζουλα

Πλησιάζει η ώρα της απολογίας της κατηγορουμένης Έφης Κακαράντζουλα – Γιατί η πλευρά της Ιωάννας ζητεί να καταθέσουν δυο κρίσιμοι μάρτυρες – Πώς θα συνεχιστεί σήμερα η δίκη
Επίθεση με βιτριόλι: Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της Έφης Κακαράτζουλα

Μετά τις συγκλονιστικές καταθέσεις των γιατρών που περιέθαλψαν την Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία τον Μάιο του 2020 δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την 36χρονη κατηγορούμενη Έφη Κακαράτζουλα καθώς και άλλων μαρτύρων που εισέφεραν στο ακροατήριο σημαντικά στοιχεία, η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση οδεύει πλέον προς την τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν σήμερα και οι τελευταίοι μάρτυρες και αμέσως μετά η διαδικασία θα συνεχιστεί με την ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας. Μάλιστα, αν και η σημερινή διαδικασία εξελιχθεί γρήγορα δεν αποκλείεται το δικαστήριο να καλέσει σε απολογία την κατηγορούμενη. Μια απολογία, που αναμένει όλες αυτές τις ημέρες η Ιωάννα προκειμένου να λάβει απαντήσεις για τους λόγους που οδήγησαν την 36χρονη να της επιτεθεί αλλάζοντας της με τον πιο βίαιο τρόπο τη ζωή.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη και ένα ζήτημα σε εκκρεμότητα για το οποίο μένει να αποφανθεί το δικαστήριο, και αυτό δεν είναι άλλο από το αίτημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι της Ιωάννας ζητώντας να κληθούν για κατάθεση στη δίκη δυο σημαντικοί, όπως ανέφεραν, μάρτυρες. Πρόκειται για δυο πρόσωπα – έναν 36χρονο άνδρα και μια γυναίκα – με τα οποία η κατηγορούμενη είχε συχνές επικοινωνίες πριν και μετά την επίθεση στην Ιωάννα. Η Έφη Κακαράντζουλα φέρεται να είχε φιλικές σχέσεις με τα δυο αυτά άτομα αλλά και να ζητούσε από τον 36χρονο άνδρα να την προμηθεύσει με «κάτι» που εκείνη δεν μπορούσε να βρει.

«Έλα ρε … Έφη εδώ! Θέλω να βρεθούμε νωρίτερα καθότι θέλω να μου βρεις κάτι που δεν μπορώ να πάω εγώ να το πάρω», έγραφε η κατηγορούμενη σε ένα από τα μηνύματά της προς τον συγκεκριμένο άνδρα ενώ σε άλλο μήνυμά της με αποδέκτη και πάλι τον ίδιο ανέφερε: «Καλημέρα… τι κάνεις; Να σε ρωτήσω, παίζει να βρήκες αυτόν που μου έλεγες;». Να σημειωθεί ότι τα μηνύματα από την κατηγορούμενη στο συγκεκριμένο άνδρα, είχαν σταλεί αρκετά πριν την επίθεση, ενώ την ημέρα που η 36χρονη τέλεσε το έγκλημα φέρεται να τον κάλεσε 14 φορές.

Επί τους αιτήματός τους για κλήτευση αυτών των δυο προσώπων, οι δικηγόροι της Ιωάννας Παλιοσπύρου ανάφεραν στο δικαστήριο: «Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας… Το δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να κληθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που συνομίλησαν με την κατηγορουμένη μετά το συμβάν. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας. Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα, όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει».

Ωστόσο, για το αν τα δυο αυτά πρόσωπα θα κληθούν, εν τέλει, στη δίκη για να καταθέσουν, θα αποφασίσει το δικαστήριο, αφού πρώτα ακούσει τον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος μάλιστα, κατά τη τελευταία συνεδρίαση, ανάφερε ότι επιφυλάσσεται να προτείνει επί του αιτήματος. «Το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά στην εισαγγελία. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας. Πάντως, αν το δικαστήριο απορρίψει το αίτημα για κλήτευση των δυο μαρτύρων, είναι πολύ πιθανό μετά το πέρας της δίκης και με την ανακοίνωση της απόφασης, να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ερευνήσει την ύπαρξη συνεργών στο έγκλημα.

Οι καταθέσεις που «έκαψαν» την Έφη

Η κατηγορουμένη, που από τη δεύτερη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι παρούσα στη δικαστική αίθουσα, όταν έρθει η στιγμή της απολογίας της, θα δεχθεί, όπως είναι αναμενόμενο, «βροχή» ερωτήσεων από τους παράγοντες της δίκης για τους λόγους που την οδήγησαν στο άγριο αυτό έγκλημα. Μέχρι σήμερα, η ίδια κρατά κλειστά τα χαρτιά της, και παρακολουθεί με απίστευτη ψυχραιμία και προσήλωση τις καταθέσεις των μαρτύρων που κυριολεκτικά είναι «καταπέλτης» για εκείνη. Το δικαστήριο αναζητά τον «ανθρωποκτόνο δόλο» της δράστιδας, προκειμένου να εκδώσει την ετυμηγορία του για την 36χρονη, η οποία σημειωτέον δεν αποδέχεται την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας αλλά το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

«Η Ιωάννα ήρθε στο νοσοκομείο ουρλιάζοντας από τους πόνους, αυτό που είδαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αντιμετώπισε κίνδυνο ζωής…Είχαμε να αντιμετωπίσουμε εγκαύματα από θερμοκρασία που έφτανε τους 400 βαθμούς Κελσίου», έχει καταθέσει στη δίκη, ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan Πέτρος Δημοβέλης. Από την πλευρά της, η διευθύντριας Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου Νοσοκομείου Μαρία Καλοφώνου, ανέφερε στο δικαστήριο πως μόνο μια κουταλιά από βιτριόλι μπορεί να επιφέρει θάνατο. «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της. Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10 ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο», τόνισε η κυρία Καλοφώνου και προσέθεσε: «Απορώ πώς βρήκε τη δύναμη η Ιωάννα από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πώς δεν λιποθύμησε. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο τη στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τί θα συνέβαινε».

Σοκαριστική ήταν, όμως, και η κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είδε την Ιωάννα αμέσως μετά την επίθεση. «…. Πήγα προς την κοπέλα και ήταν λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά μου», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανείς. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνεται μέσα κρέας», είπε ο εν λόγω μάρτυρας.

Τέλος, συνάδελφος της 36χρονης που κατέθεσε στο δικαστήριο, ανάφερε ότι είχε σχολιάσει με την κατηγορουμένη την επίθεση στην Ιωάννα (σ.σ πριν η δράστιδα συλληφθεί) και μάλιστα, όπως είπε, έδειχνε το γεγονός να είχε «αγγίξει» την κατηγορούμενη!

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr