search-button
cross-out

Επίθεση με βιτριόλι – Δικηγόρος βασικού μάρτυρα: Η 36χρονη ζητούσε να παρακολουθεί την Ιωάννα

Ο συνήγορος της Ιωάννας εξέφρασε τον φόβο ότι «αν η κατηγορούμενη βρεθεί ελεύθερη θα επιδιώξει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε»
Επίθεση με βιτριόλι – Δικηγόρος βασικού μάρτυρα: Η 36χρονη ζητούσε να παρακολουθεί την Ιωάννα

Πολλά επεισόδια φαίνεται πως θα έχει ακόμα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Μία από τις καταθέσεις, οι οποίες αναμένονται με αγωνία, είναι εκείνη του βασικού μάρτυρα ο οποίος δεν έχει ακόμα κληθεί από το δικαστήριο. Ωστόσο, ο δικηγόρος του μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι η κατηγορούμενη είχε ζητήσει από τον πελάτη του να παρακολουθεί την Ιωάννα στο πλαίσιο της εμμονής της

Κρίσιμη ημέρα για την εκδίκαση της υπόθεσης ήταν η Πέμπτη, καθώς η η Ιωάννα, που βρέθηκε για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με την 36χρονη κατηγορούμενη, κατέθεσε τα όσα μαρτυρικά βίωσε την ημέρα της επίθεσης, ενώ συγκλονιστικές ήταν και οι μαρτυρίες των ατόμων που είχαν δει το θύμα τις πρώτες στιγμές, αφότου δέχτηκε το οξύ. Την ίδια ώρα η κατηγορούμενη ήταν προκλητική, και αμετανόητη ενώ είπε για τη Ιωάννα ότι «εκείνη ξέρει» τον λόγο της επίθεσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ο συνήγορος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής σημείωσε ότι η διαδικασία της Πέμπτης «προσέφερε πολλά στοιχεία σε νομικό και ψυχολογικό επίπεδο στην Ιωάννα», τόνισε ότι ακούστηκαν «συγκλονιστικά πράγματα» κατά τη διάρκεια της δίκης και ότι η κατηγορούμενη «δεν επιδεικνύει ίχνος μεταμέλειας αλλά αντίθετα συνεχίζει να βασανίζει την Ιωάννα».

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στην κατάθεση του αστυνομικού που παραβρέθηκε στη δίκη την Πέμπτη. «Χθες κατέθεσε ένας αστυνομικός, του έκανα ερώτηση αν είχε συναντήσει μέχρι σήμερα τέτοια συμπεριφορά η απάντηση που έδωσε εξέπληξε: “υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια ενός μέσου εγκληματία” είπε. Είναι φανερό ότι δεν έχει μεταμεληθεί. Ακόμη και την ώρα που εμφανίζεται μπροστά στο θύμα του δεν διστάζει να αφήνει υπονοούμενα.

Παράλληλα, επανέλαβε αυτό που είπε και το ίδιο το θύμα τόσο μέσα στη δικαστική αίθουσα, όσο και έξω από αυτήν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της, ότι δηλαδή η κατηγορούμενη όταν βγει από τη φυλακή θα επιδιώξει να την αποτελειώσει. «Προφανώς αυτό (η μη μεταμέλεια) δημιουργεί φόβο ότι αν βρεθεί ελεύθερη θα επιδιώξει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε», σημείωσε ο δικηγόρος.

Συνήγορος υπεράσπισης βασικού μάρτυρα: «Η κατηγορούμενη ζητούσε από τον πελάτη μου να παρακολουθήσει την Ιωάννα»
Στην εκπομπή του OPEN μίλησε και ο εκπρόσωπος του βασικού μάρτυρα, Αλέξανδρος Κούκιος, ο οποίος σημείωσε ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι έχει εμπλακεί ακουσίως στην υπόθεση και ότι η κατηγορούμενη «είχε ζητήσει από τον πελάτη του να παρακολουθήσει την Ιωάννα».

«Εκπροσωπώ τον 36χρονο που δεν έχει κληθεί να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας. Αναμένουμε από το δικαστήριο να αποφασίσει αν θα καταθέσει. Είμαστε στη διάθεση και των δικηγόρων της Ιωάννας», σημείωσε και στη συνέχεια μίλησε για την εμπλοκή του πελάτη στην υπόθεση. «Έγιναν κλήσεις με την δράστη μετά την πράξη. Ο πελάτης μου λέει ότι έχει εμπλακεί ακουσίως. Οι κλήσεις δεν μπορούν να τον φέρουν κατηγορούμενο ή συνεργό στις πράξεις της».

Για τον πελάτη του ανέφερε ότι «ήταν ο σύντροφος κοπέλας που ήταν στο περιβάλλον της κατηγορουμένης και«είχε ζητηθεί από τον πελάτη μου να παρακολουθήσει την Ιωάννα.

Του ζητούσε η κατηγορουμένη να παρακολουθεί στα πλαίσιο της εμμονής της. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «ο πελάτης μου δεν έχει τελειώσει καν το Λύκειο».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr