search-button
cross-out

Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η εμμονή της κατηγορούμενης και τα αναπάντητα ερωτήματα

Αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα, η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου απολογήθηκε την Πέμπτη (14.10.2021) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η εμμονή της κατηγορούμενης και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου παρούσα καθ´όλη τη διάρκεια και της 5ης συνεδρίαση του δικαστηρίου για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, άκουγε με προσοχή την απολογία της 36χρονης και κρατούσε σημειώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ανέφερε σε δηλώσεις της «σήμερα περίμενα να ακούσω κάποιες απαντήσεις. Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορημένη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες μου με τα χειρουργεία και με όλα όσα έχω τραβήξει εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη».

«Δεν ήθελα να την σκοτώσω»
Η κατηγορούμενη επέμεινε στην θέση της ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, αποδίδοντας την εγκληματική πράξη στην οποία προέβη στην εμμονή που είχε αποκτήσει με το θύμα.

Όπως ανέφερε σε δικαστές και ενόρκους, όλα άρχισαν όταν απέκτησε ερωτική σχέση με τον 40χρονο άνδρα.

Η 36χρονη έδωσε – μάλιστα – μία διαφορετική εκδοχή για τη σχέση τους, από εκείνη που περιέγραψε ο 40χρονος στην κατάθεση του, αναφέροντας ότι βρίσκονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επικαλούμενη μάλιστα και τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

Διαψεύδοντας τον άντρα με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι τον είχε ρωτήσει για την Ιωάννα κι εκείνος δεν της είχε απαντήσει.

Αυτό, όπως είπε στο δικαστήριο, της άφησε αμφιβολίες και την έβαλε στη διαδικασία να αρχίσει να τους παρακολουθεί. Οι αμφιβολίες την κυρίευσαν και έγιναν εμμονή όπως ισχυρίστηκε. «Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί» ανέφερε στην απολογία της.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν από τις παρακολουθήσεις διαπίστωσε η Ιωάννα και ο 40χρονος να έχουν οποιαδήποτε σχέση.

Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε πως δεν μπορούσε να παρακολουθήσει και τους δύο παράλληλα μέσω του gps που είχε τοποθετήσει, καθώς έβλεπε είτε την Ιωάννα είτε τον 40χρονο.

Πάντως, ο 40χρονος άνδρας στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι με την κατηγορούμενοι είχαν ελεύθερη, περιστασιακή, ερωτική σχέση, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε τον ρώτησε για την Ιωάννα και πως δεν ήταν πιεστική μαζί του.

«Πως βρήκα το βιτριόλι»
Εκπλήσσοντας τους πάντες η 36χρονη υποστήριξε πως η ιδέα της επίθεσης με βιτριόλι της «καρφώθηκε», παρακολουθώντας μία εκπομπή στην τηλεόραση.

«Δε σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δε σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος…» ανέφερε στην απολογία της, θέλοντας να πείσει το δικαστήριο για την μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της.

Αυτό που δεν αρνήθηκε και προκύπτει ξεκάθαρα από όσα ισχυρίστηκε στην απολογία της είναι πως είχε σχεδιάσει την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας αρκετούς μήνες πριν.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε όπως η ίδια ομολόγησε προμηθεύτηκε το βιτριόλι από άνδρα πακιστανικής καταγωγής τον Φεβρουάριο του 2020.

Όταν πια είχε το βιτριόλι στα χέρια της (300 με 500 ml ισχυρίζεται η ίδια) παρακολούθησε την Ιωάννα και γνώριζε τι ώρα πάει στην εργασία της.

Στις 19 Μαΐου 2020 η κατηγορούμενη έστησε καραούλι στην Ιωάννα προκειμένου να της επιτεθεί. Εκείνη την ημέρα όπως υποστήριξε την απολογία της, το μετάνιωσε και δεν πραγματοποίησε την εγκληματική της πράξη. Ωστόσο, επέστρεψε την Την επόμενη ακριβώς σήμερα στις 20 Μαΐου και πραγματοποίησε την επίθεση.

«Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά» ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κατηγορούμενη επιχείρησε να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, ισχυριζόμενη αφενός πως έκανε μετάγγιση του καυστικού υγρού σε μεταλλικό δοχείου και αφετέρου πως στόχευσε την Ιωάννα στο πλάι αλλά όταν εκείνη γύρισε την βρήκε στο πρόσωπο.

«Η ταλαιπωρία…»
Καθ´ όλη τη διάρκεια της απολογίας της, η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη, μιλούσε με σταθερή φωνή, δεν έχασε τον ειρμό της και παρέμεινε ασυγκίνητη ακόμα και στη θέα των φωτογραφιών της Ιωάννας μετά την επίθεση.

Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου την ρώτησε, κρατώντας τις φωτογραφίες της Ιωάννας γιατί το έκανε, εκείνη αρκέστηκε να αναφερθεί στην…ταλαιπωρία που προκάλεσε.

«Σίγουρα ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν και για τίποτα να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και να υποφέρουν δύο οικογένειες…» ανέφερε συγκεκριμένα απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου.

Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε κάθετη πάντως για το λόγο της επίθεσης, δείχνοντας αποκλειστικά και μόνο στη σχέση της με τον 40χρονο άνδρα.

Εισαγγελέας: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ρίξατε στην Ιωάννα το υγρό;

Κατηγορούμενη: Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν.

Εισαγγελέας: Είχατε σκεφτεί να της προκαλέσετε βλάβη με άλλο μέσο; Με μαχαίρι;

Κατηγορούμενη: Το μαχαίρι είναι φονικό όπλο.

Όπως είπε-χαρακτηριστικά – η κατηγορούμενη ένιωσε ότι η Ιωάννα και ο 40χρονος την περιέπαιζαν.

Εκ των υστέρων, εμφανίζεται μετανιωμένη γί αυτή την αχαρακτήριστη όπως είπε πράξη και ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται να το κάνει ξανά.

«Δεν έχουν σχέση οι φίλοι μου»
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ερωτώμενη από τον εισαγγελέα η 36χρονη υποστήριξε πως τα δύο πρόσωπα, από το φιλικό τους κύκλο, με τα οποία είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες, πριν και μετά την επίθεση, δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην κληθούν ως μάρτυρες, ωστόσο, έχει τη δικονομική δυνατότητα να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για τον ρόλο τους στην υπόθεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου 2021 με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr