search-button
cross-out

Επίθεση με βιτριόλι: Τα λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου που συγκλόνισαν – «Πάγος» η κατηγορούμενη

Τα λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην κατάθεσή της στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον Μάιο του 2020, συγκλόνισαν ξανά. «Τα ρούχα μου καταστράφηκαν. Έβλεπα το πρόσωπο μου να λιώνει και τα ρούχα μου να λιώνουν πάνω μου. Δεν έχω αριστερό αυτί. Κάηκε, έλιωσε, απανθρακώθηκε, δεν μπόρεσα να το σώσω. Μου είπαν επί λέξει οι γιατροί ότι ζω από θαύμα».
Επίθεση με βιτριόλι: Τα λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου που συγκλόνισαν – «Πάγος» η κατηγορούμενη

Κυρίως όμως βρήκε τη δύναμη και τη γενναιότητα να σταθεί απέναντι από την κατηγορούμενη και να της απευθύνει το λόγο, να της ζητήσει εξηγήσεις για το κακό που της έκανε.

Και μάλιστα χωρίς λόγο καθώς όπως περιέγραψε η Ιωάννα ουδέποτε είχαν έρθει σε αντιπαράθεση με την 37χρονη Ε. Κ.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στάθηκε απέναντι στην κατηγορούμενη και με αξιοπρέπεια την ρώτησε αυτό που εδώ και 16 μήνες σκέφτεται.

«Θες να με κοιτάξεις, να με θαυμάσεις, ξέρω δε τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει» είπε η Ιωάννα στην κατηγορούμενη, προσθέτοντας «ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. “Κοριτσάκι μου” όπως μου έλεγες, δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα; Εδώ θα μείνω, δε θα φύγω. Ό,τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί».

Για μια ακόμα φορά η 37χρονη δεν αντέδρασε και δεν έδειξε ίχνος συναισθήματος. Όπως ακριβώς έκανε σε όλη τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ακόμα και τη στιγμή που ζήτησε το λόγο για να απευθυνθεί στην Ιωάννα, την αποκάλεσε… θύμα. Χωρίς ίχνος ήθους και αξιοπρέπεια, στάθηκε  στο κέντρο της δικαστικής αίθουσας και χαρακτήρισε «μη αποδεκτό» αυτό που έγινε, δίχως από τα χείλη της να ακουστεί η λέξη «συγγνώμη».

Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα…

Αδελφός θύματος: Μη ξανακοιτάξεις από εδώ!

Κατηγορούμενη: Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.

Η Ιωάννα παρέμεινε ψύχραιμη και τότε.

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει παρακολούθησε όλη τη συνεδρίαση, η οποία διήρκησε περίπου εννέα ώρες.

Η Ιωάννα, όπως κατέθεσε, έχει πιστοποιηθεί με 90% σωματική αναπηρία και 50% ψυχική αναπηρία.

Μάλιστα, η ανάγκη, για λόγους υγείας, να κινηθεί για λίγο, οδήγησε τον εκ των δικηγόρων της να ζητήσει ολιγόλεπτη διακοπή. Όμως, ο πρόεδρος θεώρησε φρονιμότερο να συνεχιστεί η διαδικασία για να καταθέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μάρτυρες από το μακρύ κατάλογο του κατηγορητηρίου. Χαρακτηριστικά είπε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον σας να παρακολουθήσετε τη δίκη και την ανάγκη σας να αναπαυθείτε, αλλά πρέπει να τελειώσουμε. Μπορείτε για λίγο να βγείτε έξω και θα συνεχίσουμε εμείς».

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις

Τη δεύτερη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σημάδεψε η παρουσία και η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου ωστόσο σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση εισέφεραν και οι άνθρωποι που περιέθαλψαν την 35χρονη τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση και αναφέρθηκαν στα τραγικά αποτελέσματα που είχε η ρίψη του θειικού οξέος από την κατηγορούμενη.

Η κόρης της φαρμακοποιού στο κατάστημα της οποίας βρήκε καταφύγιο η Ιωάννα ζητώντας βοήθεια αλλά και ο άνθρωπος που τη μετέφερε στο νοσοκομείο, πατέρας του διευθυντή της εταιρίας στην οποία εργαζόταν η Ιωάννα μίλησαν για το πως ήταν η 35χρονη λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Όπως κατέθεσαν οι συνέπειες της επίθεσης της 37χρονης στην Ιωάννα ήταν εμφανείς από την πρώτη στιγμή.

«Φαινόταν ότι ήταν λουσμένη με κάποιο υγρό, τα μαλλιά της, τα χέρια της, το κεφάλι της, το στέρνο της. Τα γυαλιά που φόραγε είχαν αλλάξει χρώμα. Φώναζε βοήθεια. Το πρόσωπό της είχε αρχίσει να παραμορφώνεται» κατέθεσε η κόρη της φαρμακοποιού.

Ο άνθρωπος που μετέφερε την Ιωάννα στο νοσοκομείο περιέγραψε τη στιγμή που την είδε μέσα στο φαρμακείο: «όταν μπήκα μέσα στο φαρμακείο ήταν τραγικό αυτό που είδα. Σφάδαζε, δεν μπορούσε να σταθεί, έφευγαν τούφες μαλλιά. Νόμιζα ότι δεν θα φτάσει στο νοσοκομείο…Αν δεν ήταν το φαρμακείο και εμείς να τρέξουμε, δεν υπήρχε περίπτωση, θα πέθαινε. Θα μπορούσε να στοχεύσει πιο πολύ σε μάτια σε κεφάλι. Ήταν τόση η ποσότητα, σε ελέφαντα πήγε να τη ρίξει;  Δεν μπορώ, στεναχωριέμαι και αυτή γονείς έχει αλλά πως μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος;».

Επίθεση με βιτριόλι Ιωάννα Παλιοσπύρου

Από την άλλη η οδηγός ταξί που μετέφερε την κατηγορούμενη από το σημείο της επίθεσης στο Μετς, περιέγραψε στο δικαστήριο πως είχε κάνει, ό, τι είχε κάνει και παρέμενε ατάραχη.

Έτσι όπως ακριβώς παρουσιάστηκε και στη δικαστική αίθουσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr