search-button
cross-out

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Με 100.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την επικήρυξη των δραστών της τραμπούκικης επίθεσης κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ
Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Με 100.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες

Στην επικήρυξη με χρηματική αμοιβή 100.000 ευρώ των δραστών της τραμπούκικης επίθεσης κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, προχώρησαν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών.

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες για τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

“Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης “Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης” την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου”.

Η επίθεση προκάλεσε και την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Θύελλα αντιδράσεων
Με τη φράση “ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες”, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώνει τη φωνή του με τους χιλιάδες που καταδίκασαν την τραμπούκικη επίθεση κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Μια φασιστική επίθεση διαπόμπευσης που αποτυπώθηκε στην ανατριχιαστική φωτογραφία την οποία αναρχικοί ανήρτησαν. Μια εικόνα που την ουσία εξευτελίζει τους εμπνευστές και δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης.

Οι δράστες, οι οποίοι όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης θα επικηρυχθούν, περικύκλωσαν τον πρύτανη του ΟΠΑ και κρέμασαν μια ταμπέλα από τον λαιμό του που έγραφε “Αλληλεγγύη στις καταλήψεις”.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις
‘Άμεσες πρωτοβουλίες για την προστασία των Πανεπιστημίων προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ανακοίνωσή του, κάνοντας γνωστό παράλληλα πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ, με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καταδίκασε την επίθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων”.

Πρύτανης ΕΜΠ: Αισθάνομαι σαν να κρέμεται από τον δικό μου αυχένα η ταμπέλα
“Αισθάνομαι ως να κρέμεται από τον δικό μου αυχένα αυτή η ταμπέλα. Άλλωστε πρόσφατα δέχτηκα παρόμοια “επίσκεψη”” δηλώνει ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντούβης αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος του πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη.

“Κάποιοι δεν μιλούν κι ας είναι νέοι, κάποιοι που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους “ζυγίζουν” τη στάση τους και άλλοι συνήθως λαλίστατοι επικριτές των “ισαποστάκηδων” αδυνατούν να ψελλίσουν μια λέξη καταδίκης. Αλλά και η φραστική καταδίκη της βίας είναι πλέον κοινοτοπία και δυστυχώς αρκούνται σε αυτήν πολλοί από εκείνους που οφείλουν να τη δαμάσουν, με τα όποια αντίδοτα, ως δάσκαλοι, ταγοί, θεσμοί” αναφέρει.

“Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα έχει γυρίσει σελίδα όταν οι νέοι, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, θα έχουν πει με τον τρόπο τους “ως εδώ, πάμε μπροστά”. Υποδείγματα, όπως ο Πρύτανης Δημήτρης Μπουραντώνης, έχουν καταλυτικό ρόλο σε αυτό”.

Κεραμέως: Οι τελευταίες φασιστικές ομάδες θα εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας
Αποτρόπαια χαρακτήρισε την πράξη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

“Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια. Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας. Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά. Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη. Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο”.

Συνεδρίασε εκτάκτως η Σύνοδος Πρυτάνεων
Πρόκειται για μια από τις πιο ακραίες και βίαιες εισβολείς και πράξεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε πανεπιστημιακή σχολή. Υπό το βάρος αυτής της πράξης, συνεδρίασε εκτάκτως η Σύνοδος των Πρυτάνεων, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η νομοθεσία ορίζει σαφώς πώς αντιμετωπίζονται εγκληματικές πράξεις που απειλούν την ανθρώπινη ζωή και προσβάλλουν την δημόσια περιουσία, εννοώντας σαφώς ότι οι Αρχές θα πρέπει να παρέμβουν.

Οι δράστες αυτοαποκαλούνται “Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης” και προσπαθούν να πείσουν για την αποτρόπαια πράξη τους με ένα μακροσκελές κείμενο κατά του πρύτανη. Δικαιολογούν την στοχοποίηση του με τη φράση: “Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ” και του προσάπτουν την… κατηγορία ότι “οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων”.

Yπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η καταδρομική επίθεση το πρωί της Πέμπτης από ομάδα αγνώστων στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, στην Πατησίων.

Φορώντας κουκούλες και γάντια, περίπου 20 άτομα εισέβαλλαν στο γραφείο προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αντιδρώντας στις κινήσεις κατά των καταλήψεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Βίαιη καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Η αήθης επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη, αποτελεί μία βίαιη καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι πρακτικές διαπόμπευσης είναι εχθρικές προς κάθε έννοια δημοκρατικής διεκδίκησης. Η αυτονόητη καταδίκη τους είναι όρος για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων”.

Γεννηματά: Οι φασιστικές αντιλήψεις και ενέργειες δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο
Με αιχμές κατά του πρωθυπουργού, για τον νόμο – φούσκα για το άσυλο, όπως ανεφερε, καταδίκασε απερίφραστα η Φώφη Γεννηματά την επίθεση εναντίον του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. “Αυτές οι φασιστικές αντιλήψεις και ενέργειες δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο. Ο σκοταδισμός δεν θα επικρατήσει. Η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών είναι στοιχειώδης υποχρέωση των αρχών. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο νόμος του κ. Μητσοτάκη, η μεγάλη δήθεν μεταρρύθμιση που θα άλλαζε την εικόνα των Πανεπιστημίων ήταν απλά άλλη μια μεγάλη φούσκα”, αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Γεννηματά.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

Ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης σε μια σπάνια φωτογραφία ποζάρει μόλις 3 ετών με τον πατέρα του λίγο πριν εκείνος φύγει για τον πόλεμο
Lifestyle news

Ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης σε μια σπάνια φωτογραφία ποζάρει μόλις 3 ετών με τον πατέρα του λίγο πριν εκείνος φύγει για τον πόλεμο

Το πιο δυσπρόσιτο ψιλικατζίδικο του κόσμου κρέμεται σε έναν απότομο βράχο, 120 μέτρα από το έδαφος
Κόσμος

Το πιο δυσπρόσιτο ψιλικατζίδικο του κόσμου κρέμεται σε έναν απότομο βράχο, 120 μέτρα από το έδαφος

Στο πένθος τα Χανιά για τον 23χρονο που σκοτώθηκε τη Μ. Πέμπτη – Η «προφητική» μαντινάδα
Ελλάδα

Στο πένθος τα Χανιά για τον 23χρονο που σκοτώθηκε τη Μ. Πέμπτη – Η «προφητική» μαντινάδα

Κρήτη: Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του – «Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Ελλάδα

Κρήτη: Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του – «Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος

«Η Κάκια Αναλυτή πέθανε και το τσιγάρο έκαιγε στο τασάκι. Δεν άντεξε μακριά από τον Κώστα Ρηγόπουλο»
Lifestyle news

«Η Κάκια Αναλυτή πέθανε και το τσιγάρο έκαιγε στο τασάκι. Δεν άντεξε μακριά από τον Κώστα Ρηγόπουλο»

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την θανατηφόρα παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες
Ελλάδα

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την θανατηφόρα παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Φάκελος “υιοθεσίες”- Η ιστορία του Γιάννη: «Δε γεννήθηκα νεκρός. Ζω και ψάχνω την αλήθεια»
Zina's Blog

Φάκελος “υιοθεσίες”- Η ιστορία του Γιάννη: «Δε γεννήθηκα νεκρός. Ζω και ψάχνω την αλήθεια»

Είναι κοúκλος, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του: Ο γιος του Γιώργου Μαργαρίτη ανέβηκε στην πίστα & έφερε «λıποθuμiες»
Lifestyle news

Είναι κοúκλος, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του: Ο γιος του Γιώργου Μαργαρίτη ανέβηκε στην πίστα & έφερε «λıποθuμiες»

zinapost.gr