search-button
cross-out

Έβαλε ποντικoφάρμακο στο χάπι για την καρδιά: 15χρονος δηλητηρίασε τον πατέρα του επειδή βίαζε την αδερφή του

Ένας 15χρονος πατροκτόνος στη Εύβοια, δολοφόνησε τον πατέρα του, ρίχνοντας ποντικοφάρμακο στο χάπι για την καρδιά, επειδή βίαζε τη, κατά ένα χρόνο, μικρότερη αδερφή του.
Έβαλε ποντικoφάρμακο στο χάπι για την καρδιά: 15χρονος δηλητηρίασε τον πατέρα του επειδή βίαζε την αδερφή του

Μέχρι τον θάνατο του πατέρα, η τετραμελής οικογένεια έμοιαζε σαν όλες τις άλλες του χωριού Στενή Ευβοίας, με το νοικοκύρη στο μεροκάματο, τη μητέρα στο σπίτι και τα παιδιά στο σχολείο.

Στις 12 Ιανουάριο του 1977, ο πατέρας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας με φριχτούς πόνους στο στομάχι και οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και τον έστειλαν στην Αθήνα, όπου ύστερα από πέντε μέρες νοσηλείας, εξέπνευσε, με αιτία θανάτου την τροφική δηλητηρίαση.
Το σώμα του μεταφέρθηκε πίσω στην Στενή για να κηδευτεί από τους δικούς του ανθρώπους.

Ωστόσο, στο χωριό πολλοί υποστήριζαν ότι κάποιος από το οικογενειακό του περιβάλλον τον είχε δηλητηριάσει, με τις καταγγελίες να φτάνουν στα γραφεία της Αστυνομίας και παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είχε κλείσει, ο αστυνομικός του χωριού αποφάσισε να ερευνήσει κατά πόσο τα όσα ακούγονταν είχαν βάση και έτσι, αρκετούς μήνες μετά, το συμβάν κάλεσε τα μέλη της οικογένειας να καταθέσουν.

Ο αστυνομικός άρχισε να τον καλεί τον 15χρονο γιο στο τμήμα, σε τακτική βάση, έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις και του ζητούσε να επαναλάβει όσα είχε πει στην αρχική του κατάθεση.

Σταδιακά ο έφηβος κατάλαβε ότι τον υποπτευόταν και κάθε φορά έδειχνε όλο και πιο νευρικός και ήταν εμφανές ότι έκρυβε ένα μυστικό.

Η ομολογία του 15χρονου πατροκτόνου δύο χρόνια μετά

Δύο χρόνια μετά, τον Δεκέμβριο του 1979, ο 17χρονος, πλέον, ομολόγησε στον αστυνομικό, με δάκρυα στα μάτια, ότι «κάθε βράδυ έβλεπα από το διπλανό δωμάτιο που κοιμόμουν, τον πατέρα μου να γδύνει την αδελφή μου, να τη ρίχνει στο κρεβάτι και να την ατιμάζει. Παρόλο που ήμουν μικρός, καταλάβαινα το έγκλημα του πατέρα και πήρα την απόφαση να τον σκοτώσω».

Ο πατέρας του έπασχε από την καρδιά του και τα φάρμακα που έπαιρνε ήταν σε μορφή κάψουλας. Μία μέρα ο 15χρονος αντικατέστησε το εσωτερικό από δύο κάψουλες με ποντικοφάρμακο. Έπειτα τις έβαλε πίσω στο κουτί και το ίδιο βράδυ, ο πατέρας πήρε τα φάρμακά του, με την επήρεια του δηλητηρίου να είναι άμεση και το θύμα να διακομίζεται με φριχτούς πόνους στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε μία εβδομάδα αργότερα.

Ο 15χρονος πατροκτόνος δε μετάνιωσε για την πράξη του

«Έφυγε από τη μέση ένας εγκληματίας. Γλίτωσε η αδερφή μου. Ας κρίνει ο Θεός αν αμάρτησα. Τώρα που τα είπα όλα ξαλάφρωσα», επεσήμανε στο τέλος της ομολογίας του ο 15χρονος πατροκτόνος.

Λόγω του ότι ο δράστης ήταν ανήλικος και είχαν ήδη παρέλθει δύο χρόνια από το έγκλημα, οι εφημερίδες δεν κάλυψαν το γεγονός εκτενώς, ενώ ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος διασκεύασε την υπόθεση για τη μικρή οθόνη, άλλαξε τις ηλικίες των πρωταγωνιστών.

Το επεισόδιο «Σε πρώτο βαθμό» της «10ης εντολής» και οι «Ενοχές» της «Ανατομίας ενός Εγκλήματος» είναι βασισμένα στην υπόθεση που συντάραξε τη Χαλκίδα. Και στις δύο τηλεοπτικές εκδοχές, τα αδέλφια παρουσιάζονται ως ενήλικα.

Λαμβάνοντας υπόψη τους τίτλους τέλους της σειράς, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στον 15χρονο δράστη και τον καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξη, ενώ αποφυλακίστηκε στα 3, αλλά τόσο ο ίδιος, όσο η μητέρα και η αδερφή του, δεν επέστρεψαν ποτέ στο χωριό.

enimerotiko.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr