search-button
cross-out

Εύα Καϊλή: Αυτό είναι το αποκαλυπτικό έγγραφο που την «καίει»

Η παραπάνω ψήφος της Εύας Καϊλή που θα «έκαιγε» το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα
Εύα Καϊλή: Αυτό είναι το αποκαλυπτικό έγγραφο που την «καίει»

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA παρουσίασε ένα αποκαλυπτικό έγγραφο που αφορά την πολύκροτη υπόθεση Qatar Gate με «πρόσωπο κλειδί» την Εύα Καϊλή.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω έγγραφο αφορά ψηφοφορία και προέρχεται από την επιτροπή Libe του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία η Εύα Καϊλή δεν είναι μέλος, ωστόσο συμμετείχε στην διαδικασία ψήφισης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, την περίοδο που η Εύα Καϊλή είχε ψηφίσει στην συγκεκριμένη επιτροπή, την ίδια περίοδο έκανε και την δήλωση που την «έκαψε» πως το «Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, οι ευρωβουλευτές της επιτροπής απόρησαν με την παρουσία της κας Καϊλή και μάλιστα διευκρίνισαν ότι ο τρόπος που κινήθηκε στον χώρο έδειχνε ότι ήθελε να περάσει απαρατήρητη καθώς καθόταν στα πίσω έδρανα.

Η παραπάνω ψήφος που θα «έκαιγε» το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα
Με το που έφτασε η διαδικασία στο τέλος, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μία παραπάνω ψήφος. Όταν αντιλήφθηκαν ότι ήταν της κας Καϊλή, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα προκειμένου να μην εκτεθεί δημοσίως δήλωσε πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αντικατέστησε τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή, Μπριγκίτ Σίπελ, η οποία εν τέλει απέσυρε τη δική της ψήφο.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης έδωσε επείγουσα παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ανέθεσε σε δυο επίκουρους εισαγγελείς να ερευνήσουν εαν η ευρωβουλευτής έχει διαπράξει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αλλά και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπαρδακης παρήγγειλε στους δύο εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα μέσω δικαστικής συνδρομής, από τις Βελγικές Αρχές και σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή, αλλά και πιστοποιητικό για τη δικονομική πορεία της έρευνας.

Οι απαντήσεις του Βελγίου είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες αφού αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ποινική έρευνα στη χώρα μας, καθώς δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη σε βάρος ενός προσώπου για τις ιδιες πράξεις σε δυο χώρες. Κατά το άρθρο 57 παράγραφος 4 «ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από την δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Στις 22 Δεκεμβρίου η απόφαση για προφυλάκιση ή μη
Στις 22 Δεκεμβρίου, το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει τελικά για την επιβεβαίωση προσωρινής κράτησης της Εύας Καϊλή. Εν τω μεταξύ όπως μεταδίδουν οι εφημερίδες Le Soir και La Repubblica χθες ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέτσκο Τζιόρτζι ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Qatargate, ενώπιων των βελγικών δικαστικών αρχών.

Ο Τζιόρτζι ομολόγησε ενώπιον του επικεφαλής της έρευνας, του εισαγγελέα διαφθοράς Μισέλ Κλεζ, ότι ήταν μέλος οργάνωσης η οποία είχε διασυνδέσεις τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ για να επηρεάσουν τις σχέσεις τους με την Ευρώπη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ήταν επικεφαλής αυτής της «οργάνωσης». H ιταλική Repubblica αναφέρει ότι «ο Τζιόρτζι κατέρρευσε μπροστά από τον εισαγγελέα, ομολόγησε ότι λειτούργησε παρανόμως και ζήτησε συγγνώμη».

Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η σύζυγός του, Εύα Καϊλή. «Πρέπει να είναι κοντά στην κόρη μας», δήλωσε σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα.

Όσον αφορά στους λόγους της εμπλοκής του, ο 35χρονος Τζιόρτζι φέρεται να είπε απλά: «Το έκανα για χρήματα, που δεν τα είχα ανάγκη».

Φίλιππος Τσαλαχούρης: Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους
Για τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε στο Newsbomb.gr, ο έγκριτος δικηγόρος του δικηγορικού συλλόγου Βρυξελλών, Φίλιππος Εμμ. Τσαλαχούρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δικαστικό συμβούλιο οφείλει να εξετάσει με αντικειμενικότητα τη δικογραφία που σχετίζεται με την φερόμενη ως δράστρια, κα Καϊλή. Βεβαίως και λαμβάνει υπόψη τις καταθέσεις των εμπλεκομένων, αλλά δεν επηρεάζεται από καταθέσεις που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως κινήσεις τακτικισμού.

Όσον αφορά στους λόγους που ζητήθηκε αναβολή για την ακρόαση της κας Καϊλή, ο κ. Τσαλαχούρης σημειώνει στο Newsbomb.gr πως ο Βέλγος συνάδελφος που υπερασπίζεται την Ελληνίδα ευρωβουλευτή προέβη σε αυτήν την κίνηση διότι είχε πρόσβαση στην δικογραφία μόλις μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση. Προφανώς θα βρέθηκε μπροστά σε μια ογκωδέστατη και περίπλοκη δικογραφία. Συνεπώς, ορθώς αιτήθηκε την αναβολή για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη υπεράσπιση της εντολέως του.

Επιπλέον, σε σχέση με τις δηλώσεις των Ελλήνων συνηγόρων της κας Καϊλή για την αθωότητά της, ο κ. Τσαλαχούρης σχολιάζει πως το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους. Ωστόσο, στην παρούσα φάση της ανάκρισης, το δικαστικό συμβούλιο εξετάζει την επιβεβαίωση της προσωρινής κράτησης με κριτήριο τις τέσσερις προϋποθέσεις του νόμου της 20ης Ιουλίου 1990 που διέπει το νομικό πλαίσιο σχετικά, και όχι με βάση τις αποδιδόμενες σε αυτήν κατηγορίες καθώς η δικογραφία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι ομολογίες του Φ. Τζόρτζι «καίνε» δύο ακόμα εν ενεργεία ευρωβουλευτές
Οι ομολογίες του Φ. Τζόρτζι φέρεται ότι «καίνε» δύο ακόμα εν ενεργεία ευρωβουλευτές που ανήκουν στην ομάδα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών: το Βέλγο Μάρκ Ταραμπέλα, το σπίτι του οποίου ερεύνησε η βελγική αστυνομία με την παρουσία της ίδιας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τον Ιταλό Αντρέα Κοζολίνο, στον οποίο εργαζόταν ως βοηθός ο Φ. Τζόρτζι.

Ο ευρωβουλευτής Ταραμπέλα αρνείται κάθε κατηγορία. Ο δικηγόρος του δήλωσε στη Le Soir ότι ο πελάτης του «δεν σκοπεύει να σχολιάσει υποτιθέμενα στοιχεία της έρευνας», ότι «δεν έχει λάβει ποτέ και από κανέναν την παραμικρή προσφορά και χρηματικό ποσό» και ότι παραμένει στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Κοζολίνο αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν έλαβε δώρα ή χρήματα.

Τέλος, ο Φ. Τζόρτζι φαίνεται να αποενοχοποιεί τη Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, καθώς δηλώνει ότι πιστεύει στην ακεραιότητά της και δεν γνωρίζει αν έχει λάβει χρήματα από τον Π. Παντσέρι.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr