search-button
cross-out

Εύα Καϊλή: «Δε θα γίνω Ιφιγένεια, δεν έχω σχέση με τα λεφτά και το Κατάρ» – Τι είπε στον δικηγόρο της

Τι είπε για το διαμέρισμα στο Ψυχικό
Εύα Καϊλή: «Δε θα γίνω Ιφιγένεια, δεν έχω σχέση με τα λεφτά και το Κατάρ» – Τι είπε στον δικηγόρο της

Για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση Qatargate μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή και των άλλων μελών της οικογένειας Καϊλή.

Ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε σχετικά με την μη εμφάνιση της Εύας Καϊλή την Τετάρτη στο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, ότι είχε ειδοποιηθεί πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγωγή της σε αυτό και τελευταία στιγμή της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά της», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν φέρεται να έχει κάποια εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν, εκτός από το ότι η ίδια ήταν στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν χρήματα. Η πολύμηνη παρακολούθηση δείχνει ότι δεν φέρεται αν έχει σχέση με τα χρήματα ή ότι είχε ύποπτες συνομιλίες», υποστήριξε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Συμπλήρωσε ότι «τα χρήματα δεν είναι δικά της, ανήκουν σε πρόσωπο εκτός της οικογένειας της κ. Καϊλή και τα μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο για να τα παραλάβει ο πραγματικός κάτοχος τους. Τα χρήματα αυτά, τις 600.000 ευρώ, έπρεπε να τα παραδώσει ο σύντροφος της κ. Καϊλή στον πραγματικό κάτοχο τους. Ο σύντροφος της ήταν αυτός που έφερε τα χρήματα στο σπίτι».

«Η Εύα Καϊλή όταν αντιλήφθηκε τα χρήματα ρώτησε τι είναι και δεν πήρε πειστική απάντηση και τότε ο πατέρας της τα πήρε για να τα πάει στον κάτοχο τους, τον πρόλαβε όμως η Αστυνομία. Αυτά είπε και ο πατέρας της στις Αρχές και τον άφησαν ελεύθερο», ισχυρίστηκε ο ποινικολόγος.

«Προηγήθηκε παρακολούθηση μηνών και δεν υπάρχει καταγραφή σε ηχητικό ντοκουμέντο ή σε κάμερα για την Εύα Καϊλή. Η βαλίτσα με τα χρήματα στο σπίτι της, δεν έχει καμία σχέση με τις δηλώσεις για το Κατάρ».

«Όλες οι ενέργειες και πρωτοβουλίες της κ. Καϊλή ήταν με έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν υπήρχε προσωπική ατζέντα της κ. Καϊλή, όλα ήταν απόφαση πολιτική του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν και όχι μόνο της Ευρωβουλής και της κ. Μετσολα», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σχετικά με την διαγραφή της και την καθαίρεση της από την θέση της Αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, η κ. Καϊλή, όπως μετέφερε ο δικηγόρος της, είπε ότι «αν ήμουν Πρόεδρος, και εγώ αυτό θα έκανα μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση». 

Ακόμη, σχετικά με τον σύζυγο της, στον οποίο φέρεται πως επιρρίπτει κάθε ευθύνη η κ. Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε πως «ο σύζυγος της επιβεβαιώνει όσα λέει η κ. Καϊλή για τα χρήματα. Όλα έγιναν εκείνες τις ώρες. Όταν τα είδε και δεν πήρε πειστική απάντηση για την προέλευση τους, ζήτησε άμεσα να φύγουν από το σπίτι τα χρήματα. Ανέλαβε να είναι μεταφορέας ο πατέρας της, γιατί δεν υπήρχε κάποιος άλλος».

Σχετικά με το διαμέρισμα στο Ψυχικό, που η κ. Καϊλή αγόρασε σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εμπορική του αξία, ο κ. Δημητρακόπουλος επικαλέστηκε δήλωση της προηγούμενης ιδιοκτήτριας του για το χαμηλό τίμημα μεταβίβασης, η οποία φέρεται να είπε «προσπαθούσα 8 χρόνια να το πουλήσω, είναι πάνω στην Κηφισίας, δεν το έπαιρνε κανείς». 

Καταλήγοντας, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή είπε ότι η ευρωβουλευτής του μετέφερε ότι «δεν θα επιτρέψει να γίνει Ιφιγένεια».

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr