search-button
cross-out

Εύα Καϊλή: Πώς επιβάρυνε την θέση της και επήλθε η σύλληψη – Τα δυο άτομα που κατονόμασε ο σύντροφός της

Στις 22 Δεκεμβρίου θα απολογηθεί στον εισαγγελέα στο Βέλγιο η Εύα Καϊλή και προετοιμάζεται να υποστηρίξει την υπερασπιστική της γραμμή.
Εύα Καϊλή: Πώς επιβάρυνε την θέση της και επήλθε η σύλληψη – Τα δυο άτομα που κατονόμασε ο σύντροφός της

Η πλευρά της Εύας Καϊλή διαφοροποιείται από τους άλλους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση Qatargate και η γραμμή που θα ακολουθήσει βασίζεται στο ότι δεν γνώριζε τίποτε για τα χρήματα που  βρέθηκαν στο σπίτι που διατηρεί με τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστικού συμβούλιο την Τετάρτη όμως σύμφωνα με πηγή του περιβάλλοντός της που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η ευρωβουλευτίνα προέβη σε κινήσεις που επιβάρυναν τη θέση της και οδήγησαν τελικά στην αυτόφωρη διαδικασία και τη σύλληψή της.

Όπως αναφέρει η πηγή στο ΣΚΑΙ η Εύα Καϊλή όταν προσήχθη στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας και της ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις είπε πως και στο παρελθόν είχε δει στο σπίτι κάποιες βαλίτσες με χρήματα.

Ακόμη αποδείχθηκε πως ήταν λάθος κίνηση να ζητήσει από τον πατέρα της να μεταφέρει τα χρήματα από το σπίτι σε κάποιο ασφαλές σημείο καθώς δεν είχε προβλέψει πως την παρακολουθούσε η βελγική αστυνομία και αυτό ήταν που προκάλεσε την αυτόφωρη διαδικασία και τη σύλληψή της.

Η Εύα Καϊλή διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά και κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες μπορεί να της κοστίσει έως και 5 χρόνια. Οι δικηγόροι της πάντως εκτιμούν πως αν συνεργαστεί μπορεί να της επιβληθούν 3-4 χρόνια φυλακή και ίσως με αναστολή.

Η ίδια πάντως επιμένει μέσω την δικηγόρων της πως είναι αθώα και πως δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που εντοπίστηκαν σπίτι της.

Ο σύντροφός της προσπαθεί να την βγάλει εκτός κάδρου
Την ίδια ώρα, ο Τζιόρτζι συνεργάζεται, όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ, με τις Βελγικές αρχές, επαναλαμβάνοντας σε κάθε τόνο ότι η Εύα Καϊλή δεν είχε γνώση της δράσης του.

«Χρειαζόμασταν τις ΜΚΟ για να κινούνται τα χρήματα. Η Εύα δεν γνώριζε την προέλευσή τους» δήλωσε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Στο Mega και τον Γιώργο Παππά μίλησε ο αρχισυντάκτης της Βελγικής εφημερίδας ΛΕΚΟ, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ρόλος της Εύας Καϊλή στην υπόθεση ήταν σημαντικός.

«Ο κύριος Giorgi πήρε πάρα πολλά πάνω του, θα δούμε πως θα εξελιχθεί, πως θα την κρίνουν. Είναι σαφές ότι η κυρία Καϊλή βοηθούσε στην υπόθεση αυτή, ήταν πολύ σημαντικός ο ρόλος της, μπορεί να βγει από τη φυλακή αλλά οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη» ανέφερε ο αρχισυντάκτης.

Ο 37χρονος σύντροφος της Εύας Καϊλή δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.

«Λυπάμαι. Έκανα τα πάντα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν. Τα χρήματα προορίζονταν μόνο για μένα και τον Παντσέρι. Ένιωθα ηθική υποχρέωση και με “τύφλωσε” το γεγονός ότι συμμετείχα σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμένα».

Ο 37χρονος κατηγορείται για διαφθορά, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το ρεπορτάζ των Βέλγων δημοσιογράφων που μιλούν στο Mega οδηγεί και στο Μαρόκο, όπου οι δικαστικές αρχές των Βρυξελλών αναζητούν επιπλέον πηγές χρηματοδότησης προς το κύκλωμα που είχε στηθεί με ταμία τον Φρανtσέσκο Τζιόρτζι.

«Όχι μόνο το Κατάρ αλλά και το Μαρόκο είναι ύποπτες χώρες για δωροδοκίες. Στην ιστορία της Καϊλή βρήκαμε συνδέσμους και ύποπτες αναφορές για το Κατάρ, όμως στην υπόθεση Παντσέρι υπάρχουν πολλές συνδέσεις με το Μαρόκο» αναφέρει δημοσιογράφος της Le Soir.

«Έδωσε» τον αρχηγό
Ο Τζιόρτζι «έδωσε» ως τον επικεφαλής της ομάδας, τον πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι. Ο Τζιόρτζι υπήρξε βοηθός του Παντσέρι έως το 2019 και κορυφαίος στέλεχος στη ΜΚΟ που είχε ιδρύσει ο πρώην ευρωβουλευτής, μέσω της οποίας ο ίδιος είπε ότι περνούσαν τα χρήματα από το Κατάρ.

«Ήμουν μέλος ομάδας που λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και αποφάσεις, υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου. Ρόλος μου ήταν να διαχειρίζομαι τα χρήματα της. Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Πάντσερι» είπε ο Τζιόρτζι στους δικαστές.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε, τελικά, να παρατείνει την προφυλάκιση του Φρατζέσκο Τζιόρτζι. Επέστρεψε στις φυλακές, όπου θα παραμείνει τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμα. Τότε, θα κληθεί εκ νέου από το δικαστικό συμβούλιο, θα παρουσιαστούν στον ίδιο και στο δικηγόρο του τα νέα στοιχεία της δικογραφίας στα οποία θα κληθεί και πάλι να απαντήσει, και θα αποφασιστεί αν θα παραταθεί και πάλι η προφυλάκισή του.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός 38χρονης από τον σύντροφό της και η αντίδρασή της – «Είναι καλός άνθρωπος» είπε το θύμα
Ελλάδα

Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός 38χρονης από τον σύντροφό της και η αντίδρασή της – «Είναι καλός άνθρωπος» είπε το θύμα

Ελένη Κρίτα: Μετά την απώλεια της νύφης μου είμαστε με την εγγονή μου σαν μαμά με κόρη
Lifestyle

Ελένη Κρίτα: Μετά την απώλεια της νύφης μου είμαστε με την εγγονή μου σαν μαμά με κόρη

«Πέπλο» μυστηρίου σε υπόθεση δολοφονίας και βιασμού το 1991 – «Φωτογραφίζεται» ως ένοχος ο Πελικό
Ελλάδα

«Πέπλο» μυστηρίου σε υπόθεση δολοφονίας και βιασμού το 1991 – «Φωτογραφίζεται» ως ένοχος ο Πελικό

Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου που συμμετείχε στον βανδαλισμό σχολείου στη Γλυφάδα
Ελλάδα

Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου που συμμετείχε στον βανδαλισμό σχολείου στη Γλυφάδα

Ερωτεύτηκε ένα chatbot Τεχνητής Νοημοσύνης και τώρα είναι νεκρός- Σε διάστημα 56 ημερών αντάλλαξαν 4.732 μηνύματα
Videos

Ερωτεύτηκε ένα chatbot Τεχνητής Νοημοσύνης και τώρα είναι νεκρός- Σε διάστημα 56 ημερών αντάλλαξαν 4.732 μηνύματα

Το παλαιότερο στέμμα της Βρετανίας και γιατί φυλάσσεται στο Μόναχο
Lifestyle

Το παλαιότερο στέμμα της Βρετανίας και γιατί φυλάσσεται στο Μόναχο

Γιος πασίγνωστης τραγουδίστριας μαζί με πρόσωπο εμπλεκόμενο στην τοπική αυτοδιοίκηση “έστησαν” απάτη σε καθαρίστρια η οποία έχει χρέη 3 εκατομμυρίων ευρώ
Videos

Γιος πασίγνωστης τραγουδίστριας μαζί με πρόσωπο εμπλεκόμενο στην τοπική αυτοδιοίκηση “έστησαν” απάτη σε καθαρίστρια η οποία έχει χρέη 3 εκατομμυρίων ευρώ

Σε ποια χώρα ο μισθός είναι 6.500 ευρώ τον μήνα – Ψάχνουν επειγόντως εργαζόμενους
Κόσμος

Σε ποια χώρα ο μισθός είναι 6.500 ευρώ τον μήνα – Ψάχνουν επειγόντως εργαζόμενους

zinapost.gr