search-button
cross-out

Εύα Καϊλή: Πως μπορεί να μείνει εκτός φυλακής – Η διαφοροποίηση και τα αναπάντητα ερωτήματα

Πέντε μέρες απομένουν έως ότου η Εύα Καϊλή εμφανιστεί μπροστά στον ανακριτή για να απολογηθεί και να κριθεί αν θα παραμείνει κρατούμενη για το Qatar Gate ή θα αφεθεί ελεύθερη. Καθώς έρχονται στο φως τα όσα έχει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υποστηρίξει αρχικά, αναδεικνύονται και νέα αναπάντητα ερωτήματα.
Εύα Καϊλή: Πως μπορεί να μείνει εκτός φυλακής – Η διαφοροποίηση και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, όπως επίσης ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι και ο τέταρτος συλληφθείς. Η απόφαση, όμως, της Ελληνίδας ευρωβουλευτή να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο, μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες για το Qatar Gate δείχνει πως θέλει να διαφοροποιήσει τη θέση της.

Δείχνει αυτό μια πρόθεση να συνεργαστεί η ίδια με τις βελγικές αρχές ώστε να ποινική της μεταχείριση να είναι διαφορετική; Δεν αποκλείεται. Αν όντως η πρόθεσή της είναι αυτή, τότε ίσως η Εύα Καϊλή, αν καταδικαστεί, να καταδικαστεί σε 3 ή 4 χρόνια με αναστολή. Δηλαδή, θα είναι εκτός φυλακής.

Η ίδια η Εύα Καϊλή, όταν συνελήφθη από τις βελγικές αρχές, είχε με τις αντιδράσεις της επιβαρύνει τη θέση της. Το αποκάλυψε κοντινό της πρόσωπο στον ΣΚΑΪ, με τον όρο να μην κατονομαστεί. Σύμφωνα με το πρόσωπο αυτό, που ήταν μπροστά στην προσαγωγή της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχτηκε αρχικά ότι είχε δει κι άλλες φορές βαλίτσες και σακούλες με χρήματα στο σπίτι της.

Το πρώτο αναπάντητο ερώτημα είναι γιατί δεν πήγε στην αστυνομία αλλά όταν έμαθε από τον βελγικό τύπο για τη σύλληψη του Αντόνιο Παντσέρι, η πρώτη της αντίδραση ήταν να πάρει τον πατέρα της, που είχε πάει στις Βρυξέλλες να τη δει, για να του ζητήσει να μεταφέρει από το σπίτι της στο ξενοδοχείο του τα σχεδόν 600.000 ευρώ. Δεν γνώριζε, φυσικά, πως παρακολουθούνταν εξαιτίας της σχέσης του συντρόφου της με τον πρώην ευρωβουλευτή.

Ακόμη ένα αναπάντητο ερώτημα είναι γιατί, ενώ όπως φέρεται να έχει πει αρχικά, ήξερε για τα χρήματα, είχε κι άλλες φορές είδε πολλά λεφτά στο σπίτι, γιατί δεν είχε αντιδράσει νωρίτερα και γιατί αφού ζήτησε από τον πατέρα της να πάει τα χρήματα στον ιδιοκτήτη τους, άρα τον γνώριζε, γιατί δεν αποκάλυψε το όνομά του.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr