search-button
cross-out

Φαίη Μπακογιώργου: Ο πατέρας που έγινε ντετέκτιβ για να αποκαλύψει τη δολοφονία της κόρης του

Όταν στις αρχές Οκτωβρίου 2021, μια 23χρονη κοπέλα βρίσκεται νεκρή, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα στο στενό δρομάκι της οδού Τύχης στο κέντρο της Αθήνας, ο πατέρας της, μεταμορφώνεται σε “ντετέκτιβ” για τη δολοφονία της κόρης προσπαθώντας να βρει τον δολοφόνο του παιδιού του και τελικά να αποκαλύψει το “διαμέρισμα της κολάσεως” στην οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη.
Φαίη Μπακογιώργου: Ο πατέρας που έγινε ντετέκτιβ για να αποκαλύψει τη δολοφονία της κόρης του

Εκεί, όπου κακοποιούνταν συστηματικά η Φαίη και μια δεύτερη γυναίκα πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ η οποία, πέθανε μυστηριωδώς, ετάφη σε άγνωστο μέρος και ο θάνατος της δεν δηλώθηκε ποτέ στην Αστυνομία. Αυτά ήταν τα κομμάτια που συνέθεταν ένα πραγματικό θρίλερ για το διαμέρισμα – κολαστήριο γυναικών στην Κυψέλη και την αινιγματική ιδιοκτήτρια του – η οποία συνελήφθη επίσης για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου – και η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες, εξωθούσε την κοπέλα και την υπάλληλο στην πορνεία, την επαιτεία και τα σκηνοθετημένα τροχαία ατυχήματα.

Η μήνυση που κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2022, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο κ. Νικόλαος Μπακογιώργος, πατέρας της άτυχης Φαίης, μέσα από την οποία ξετυλίγεται με στοιχεία το κουβάρι της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, ήταν ένα από τα καθοριστικά σημεία που οδήγησαν μετά από δύο και πλέον χρόνια στη σύλληψη της πρώην συζύγου του, της κόρης της και της κ. Παγώνας, της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας που φιλοξενούσε τη Φαίη και την 57χρονη υπάλληλο της ΔΕΗ με τις βαρύτατες κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και της εμπορίας ανθρώπων. Οι κατηγορούμενες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Ο πατέρας – ντετέκτιβ

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, από την πρώτη στιγμή δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο θάνατος του παιδιού του, ήταν τυχαίος. Ήξερε ότι κάτι περίεργο κρυβόταν από πίσω. Με τη βοήθεια της δικηγόρου κυρίας Βούλας Δημητριάδου και του ιδιωτικού ερευνητή κ. Χάρη Βεραμόν, αρχίζουν να ψάχνουν για 11 μήνες την υπόθεση. Μέχρι που τον Σεπτέμβριο του 2022 και ειδικότερα στις 3-9-2022, ο  κ. Μπακογιώργος καταθέτει μήνυση στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με την Φαίη προ της εξαφάνισης και του θανάτου της διατηρούσα μόνο τηλεφωνική επικοινωνία διότι ποτέ δεν επικρότησα τις επιλογές της και την απόφασή της να εγκατασταθεί στην οικία της μηνυόμενης την οποία δεν γνώριζα και διατηρούσα επιφυλάξεις για τα κίνητρα και τον σκοπό της παρεχόμενης φιλοξενίας της”.

Οι μάρτυρες

Στις επόμενες σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς, περιγράφονται οι μαρτυρίες επτά προσώπων που όπως φαίνεται γνώριζαν πολλά… “Η Ασφάλεια  που διενήργησε την προανακριτική έρευνα αναφορικά με τα αίτια θανάτου της θυγατέρος μου απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το ήδη συλλεγέν προανακριτικό υλικό με αριθμ. πρωτ. Αποστολής 3021/8/87.

Όπως αντιλαμβάνεσθε μη δυνάμενος να έχω πρόσβαση στην προανακριτική έρευνα και διατηρών πλείστες αμφιβολίες και ερωτήματα αναφορικά με τον θάνατο της Φαίης αποφάσισα για την δικαίωσή της να συγκεντρώσω πληροφορίες, μαρτυρίες και πιθανά ευρήματα που θα παρείχαν σε μένα τον πατέρα της μία ξεκάθαρη και πειστική απάντηση για την απώλειά της, καθότι η Φαίη μου δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας για να αποδοθεί ο θάνατος της σε φυσικά αίτια.

Στην προσπάθειά μου αυτή ζήτησα την συνδρομή και βοήθεια του Χάρη Βεραμόν συγγραφέα και ερευνητή. Μαζί με τον ανωτέρω επισκεφθήκαμε τον τόπο όπου ευρέθη η σωρός της Φωτεινής, ρωτήσαμε μάρτυρες που διατηρούν εκεί κοντά καταστήματα ή τις οικίες τους. Επίσης, ο ερευνητής επισκέφθηκε και την πολυκατοικία όπου ευρίσκετο το διαμέρισμα της μηνυόμενης και συγκεκριμένα επί της οδού Δροσοπούλου όπου διέμεναν οι δυο θυγατέρες μου.

Οι γείτονες υπήρξαν πρόθυμοι να βοηθήσουν και παρείχαν χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες για την μαρτυρική καθημερινότητα της Φαίης, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής αυτής και των τέκνων της, τους κινδύνους που διέτρεχαν καθημερινά και την βάναυση κακομεταχείριση και κακοποίησή της από την μηνυόμενη στην οποία θα αναφερθώ εκτενώς παρακάτω.

Στις 31 Αυγούστου ο Χάρης Βεραμόν συνάντησε τον βασικό μάρτυρα κάτοικο της περιοχής και ιδιοκτήτη καφενείου ευρισκόμενου επί της οδού Τύχης και Αγίας Παρασκευής. Ο εν λόγω επαγγελματίας τον οποίο θα προτείνω και ως μάρτυρα ερωτηθείς σχετικά με την εύρεση της σορού της Φαίης μου απάντησε ότι την 8.15 το πρωί όταν πήγε να ανοίξει το καφενείο του παρατήρησε δύο γυναίκες, γειτόνισσες και οι οποίες παρατηρούσαν μία κουβέρτα με κάποια αντικείμενα τοποθετημένα επάνω από αυτήν. Το όλο θέαμα έδινε αρχικά την εντύπωση ότι επρόκειτο για άστεγο που πιθανόν να κοιμόταν τυλιγμένος σε μία κουβέρτα πλην όμως τα σκουπίδια επάνω από την κουβέρτα τις παρακίνησαν την προσοχή.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου, πήρε μία ξύλινη βέργα ξετύλιξε την κουβέρτα και είδε το  πτώμα που ήταν «κόκκαλο» όπως είπε χαρακτηριστικά προφανώς λόγω της πτωματικής ακαμψίας. Επάνω από το πτώμα υπήρχε σακούλα με πάμπερς κι ένα μπλουζάκι παιδικού μεγέθους. Η Φαΐη όταν βρέθηκε νεκρή φορούσε πιτζάμες χρώματος μωβ, οι οποίες έφεραν χαρακτηριστικό παιδικό σκίτσο και παλιές παντόφλες. Από μακριά ο οποιοσδήποτε περίοικος θα είχε την αίσθηση ότι επρόκειτο για πεταμένα σκουπίδια. Η πρώτη εικόνα της Φαίης όταν την αντίκρυσαν ήταν αυτή μίας βάναυσα κακοποιημένης νεαρής γυναίκας και προφανώς επρόκειτο για θύμα ανθρωποκτονίας”.

Την εξέδιδε σε Πακιστανούς, τη χτυπούσε στην κοιλιά για να  αποβάλλει την είχε κουρέψει

Τα πράγματα, αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν μετά τα όσα είπε στον πατέρα της 23χρονης Φαίης και αναφέρονται στη μήνυση μια άλλη μάρτυρας, η οποία είναι γειτόνισσα της ιδιοκτήτριας του σπιτιού – κολαστηρίου: “Μας πληροφόρησε ότι οι γείτονες άκουγαν συστηματικά από τον φωταγωγό της πολυκατοικίας να βρίζουν την Φωτεινή και να την χτυπούν. Να ασκούν ψυχολογική σε βάρος της βία, να επαιτεί καθημερινά και να εκδίδεται σε  Πακιστανούς. Μάλιστα όταν η Φωτεινή έμεινε έγκυος η μηνυόμενη την χτυπούσε στην κοιλία με λακτίσματα για να αποβάλλει. Οι γείτονες έβλεπαν συνέχεια την Φωτεινή με μάτια μαυρισμένα, σπασμένο χέρι, γρατζουνιές στον λαιμό της και μέσα στα αίματα. Τελευταία την είδαν και κοντοκουρεμένη”.

Ανθρώπινο ράκος

Η έρευνα του πατέρα – ντετέκτιβ, έβγαλε λαβράκι για το τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια στην κόρη του και ενδεχομένως και σε άλλες νεαρές γυναίκες: “Τα τελευταία τρία χρόνια και πριν τον εντοπισμό της σορού της θυγατέρας μου, είναι βέβαιο ότι αυτή κακοποιείτο βάναυσα από την μηνύτρια, η οποία την υποχρέωνε με την άσκηση σωματικής βίας και ξυλοδαρμούς να εκδίδεται σε μεγάλο αριθμό άρρενων υπηκόων του Πακιστάν επί χρήμασι καθώς επίσης να επαιτεί παραδίδοντας καθημερινά όσα αυτή απεκόμιζε στην μηνυόμενη, η οποία αποδεδειγμένα την παρακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής προφανώς είτε από φόβο απώλειας κάποιου χρηματικού ποσού ή πελατών είτε για τυχόν ενδεχόμενη καταγγελία ή αναφορά στις αρχές αναφορικά με την εγκληματική συμπεριφορά της.

Η θυγατέρα μου Φωτεινή Μπακογιώργου ήταν ένα καλοκάγαθο, ευκολόπιστο και φιλότιμο κορίτσι, και αγαπούσε πολύ τα τρία παιδιά της. Όταν μάλιστα αυτά απομακρύνθηκαν από αυτήν και το ακατάλληλο περιβάλλον της με Εισαγγελική παρέμβαση λόγω της κακοποίησης τους και της έκθεσης αυτών από την μηνυόμενη σε κινδύνους, αυτή κατέρρευσε και όχι μόνο αρνείτο να εργαστεί, αλλά θεώρησε αποκλειστικά υπεύθυνη για την απομάκρυνσή τους την μηνυόμενη, η οποία επιδείκνυε έναντι αυτών κακοποιητική συμπεριφορά.

Έκτοτε και μετά την απομάκρυνση των εγγόνων μου και την άρνηση της Φαίης να συνεχίζει την επαιτεία και την πορνεία η μηνυόμενη ήτο βέβαιο ότι θα στερείτο τα οικονομικά οφέλη που απεκόμιζε από αυτήν. Τα στόματα των γειτόνων και συμπολιτών μας μίλησαν και είπαν αλήθειες. Μας περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα, την εγκληματική και βάρβαρη συμπεριφορά της μηνυόμενης, το δράμα του παιδιού μου, το οποίο δεν μιλούσε από φόβο.

Σώπαινε μπροστά στον δυνάστη της, ικανοποιούσε όλα τα θέλω της μηνυόμενης και όταν κατέληξε να είναι ανήμπορη και βιολογικά αδύναμη, εμφανέστατα κακοποιημένη σωματικά, φοβισμένη και καταρρακωμένη ψυχολογικά, ιδιαίτερα δε μετά την απομάκρυνση και των παιδιών της, τα οποία διαβίωναν υπό άθλιες συνθήκες σε ένα σκοτεινό διαμέρισμα όπου τα ρολά ήταν μονίμως κατεβασμένα, βλέποντας την μητέρα τους να κλαίει και να φωνάζει από τον πόνο των χτυπημάτων, συνειδητοποίησε ότι η Φαίη στο εξής θα της ήταν παντελώς άχρηστη”.

“Θα πεθάνει από το ξύλο”

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μαρτυρίες για το τι συνέβη στη Φαίη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρει στη μήνυση του ο πατέρας: “Μιά άλλη γειτόνισσα που θα καταθέσει ως μάρτυρας άκουγε πολλές φορές την μηνυόμενη να φωνάζει την Φωτεινή λέγοντας σ’ αυτήν «γδύσου μ&*&η, που τα έκρυψες τα λεφτά; Πήγες στην Φωκίωνος, μου χρωστάς λεφτά». Επιπλέον κατά βάσιμες πληροφορίες, η μηνυόμενη συνεργάζετο με τρίτους για την έκδοση πλαστών εγγράφων σε αλλοδαπούς (όπως άδειες παραμονής κ.ά.).

Την τελευταία περίοδο πριν βρεθεί νεκρή, η Φωτεινή ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένη, καταβεβλημένη, αδύναμη και δεν έβγαινε έξω για να φέρει χρήματα στην μηνυόμενη, η οποία την χτυπούσε όταν δεν αποκόμιζε την αναμενόμενη είσπραξη. Ο θυμός και το μένος της εκτονόνονταν και στα παιδιά της Φωτεινής τα οποία φώναζε και κακοποιούσε τακτικά. Κάποια ημέρα οι γείτονες είδαν τα δύο παιδιά της Φωτεινής κυριολεκτικά να κρέμονται στο μπαλκόνι του διαμερίσματος με κίνδυνο να πέσουν και να σκοτωθούν και κάλεσαν την αστυνομία. Στην πορεία γείτονες πληροφορήθηκαν ότι με εισαγγελική εντολή απομακρύνθηκαν τα παιδιά από το περιβάλλον της μητέρας, ενώ σήμερα φιλοξενούνται σε ίδρυμα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα πριν δηλαδή την εύρεση της σορού της, η Φαίη μου δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει. Μία από τις γειτόνισσες, μάλιστα, μου είπε χαρακτηριστικά «Λέω θα πεθάνει από το ξύλο».

Η δεύτερη νεκρή

Ένα δεύτερο σκοτεινό σημείο στην υπόθεση αφορά και στη δεύτερη γυναίκα, μεγαλύτερη σε ηλικία που διέμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα και ξεψύχησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. “Μια μεγαλύτερη και άγνωστη σε εμένα κυρία ονόματι Χριστίνα Π.  την οποία επίσης φιλοξένησε η μηνυόμενη και η οποία απεβίωσε εντός του διαμερίσματος της από αδιευκρίνιστα αίτια, δυστυχώς κατά βάσιμη πληροφόρηση υπήρξε και αυτή θύμα κακοποίησης και εκμετάλλευσης από την μηνυόμενη.

Την εξανάγκαζε να επιδίδεται σε επικίνδυνες και παράνομες δραστηριότητες, όπως το να πέφτει μπροστά σε διερχόμενα οχήματα, να τραυματίζεται και στην πορεία να διαπραγματεύεται η μηνυόμενη με τους οδηγούς των οχημάτων και προς αποφυγή δικαστικών διενέξεων την καταβολή χρηματικού ποσό ως αποζημίωση. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει κανείς την αιτία θανάτου της ούτε την τοποθεσία ταφής της.

Επίσης η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας μας παρείχε πληροφορίες και για την Χριστίνα Π. την οποία επίσης φιλοξένησε η μηνυόμενη λέγοντας ότι την εξωθούσε στην επαιτεία και την έσπρωχνε στους δρόμους για να πέφτει σε οχήματα και να ζητά αποζημίωση από τους οδηγούς. Βέβαια τα χρηματικά ποσά από την επαιτεία αμφοτέρων των γυναικών και την σεξουαλική εκμετάλλευση της Φωτεινής τα οικειοποιείτο στο ακέραιο η μηνυόμενη”.

Οι έρευνες των αρχών

Όπως προκύπτει από πληροφορίες του newsit.gr, την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και τα απόρρητα σημειώματα, την 1η Δεκεμβρίου του 2021, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ.  Γεωργίος Νούλης, μελετώντας τον φάκελο “Μπακογιώργου” αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και διαβιβάζει τον φάκελο στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, με παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, για διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της «βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου προσώπου – κατ΄ εξακολούθηση» σε βάρος της Φωτεινής Μπακογιώργου, η οποία υποβλήθηκε, στις 5-4-2022, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μια υπόθεση, που πνιγόταν στο μυστήριο καθώς η νεαρή Φαίη και η 67χρονη “έφυγαν” σε διαφορετικό χρόνο, κάτω από περίεργες συνθήκες. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, ο φάκελος πέρασε στο Ανθρωποκτονιών προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ “Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας ανατέθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την διακρίβωση τέλεσης κακουργημάτων και πλημμελημάτων σε βάρος της Φωτεινής Μπακογιώργου, της Χριστίνας Πίσπα και των ανήλικων τέκνων της Φωτεινής Μπακογιώργου”.

Στις επόμενες γραμμές αναφέρεται το χρονικό της εξαφάνισης: “Στις 9-10-2021 η  Μαρία Π., μητέρα της Φωτεινής Μπακογιώργου, μετέβη στο Τ. Α. Κυψέλης και δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της Φωτεινής. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κόρη της την 20:00΄ ώρα της 7-10-2021 αποχώρησε από το σπίτι που διέμεναν μαζί στην οδό Ιωάννη Δροσοπούλου στην Αθήνα. Πρωινές ώρες της 8-10-2021 (μία ημέρα πριν τη δήλωση εξαφάνισής της), στο πεζοδρόμιο της οδού Τύχης 3, στην Αθήνα, βρέθηκε το πτώμα της Φωτεινής Μπακογιώργου, τυλιγμένο με κουβέρτα, χωρίς προσωπικά αντικείμενα, το οποίο μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Την προανάκριση για το πτώμα αγνώστων στοιχείων ανέλαβε αρχικά το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή.

Ταυτοποιήθηκε το πτώμα

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή του πτώματος, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της  Αστυνομίας: “Ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε το «πνευμονικό οίδημα» και οι «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις». Από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψαν μεταξύ άλλων, τα περιγραφικά στοιχεία του πτώματος και από την έρευνα προέκυψε ότι το πτώμα ανήκει στην Φωτεινή Μπακογιώργου. Ακολούθως, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα διαβίβασε το προανακριτικό υλικό στο Α.Τ. Κυψέλης.

Κατόπιν, η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με την από 1-12-2021 παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γεωργίου Νούλή, διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, για διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της «βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου προσώπου – κατ΄ εξακολούθηση» σε βάρος της Φωτεινής Μπακογιώργου, η οποία υποβλήθηκε, την 5-4-2022, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με την από 15-4-2022 παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Νούλη, διαβιβάστηκε στο Τ. Α. Κυψέλης παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της «επικίνδυνης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και συνέργειας σε αυτή» σε βάρος της Φωτεινής Μπακογιώργου και των ανήλικων παιδιών της, η οποία υποβλήθηκε την 6-6-2022 στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Με την από 13-10-2022 παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών κυρίας Σταυρούλας Αυγουστινάκη,  διαβιβάστηκε στην ΥΔΕΖΙ/Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας παραγγελία διενέργειας συμπληρωματικής προκαταρκτικής εξέτασης”.

Οι profilers του Ανθρωποκτονιών

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, δεν άφησαν τον χρόνο να πάει χαμένος. Έστησαν ειδική ομάδα έτσι ώστε να ακτινογραφήσουν την υπόθεση και να φθάσουν στη λύση του μυστηρίου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Από την ΥΔΕΖΙ, συστάθηκε ειδική ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από έμπειρους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και την επεξεργασία προανακριτικών και πληροφοριακών δεδομένων προκειμένου να διερευνηθούν τα ανωτέρω αδικήματα. Σκιαγραφήθηκαν τα προφίλ των δύο ενηλίκων θυμάτων και ο κύκλος επαφών τους, χαρτογραφήθηκαν οι τελευταίες κινήσεις τους, αναζητήθηκαν τα ανήλικα τέκνα για τη διαπίστωση της ενεστώσας κατάστασής τους και λήφθηκε πλήθος ένορκων μαρτυρικών καταθέσεων”.

“Μαύρη” ζωή

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, από την έρευνα της ειδικής ομάδας του Ανθρωποκτονιών και το profiling διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα: “Η Παγώνα Τ. φιλοξενούσε στο διαμέρισμα της, στην οδό Ιωάννη Δροσοπούλου 155 στην Αθήνα, την Φωτεινή Μπακογιώργου με τα ανήλικα τέκνα της, την Μαρία Π.,  (μητέρα της Φωτεινής), την Αικατερίνη Μ.,  (αδερφή της Φωτεινής) με το ανήλικο τέκνο της και μία ηλικιωμένη γυναίκα, την Χριστίνα Πίσπα.

Έπειτα από πολύωρες και επαναλαμβανόμενες εξετάσεις μαρτύρων που διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και μαρτύρων που εργάζονταν σε καταστήματα πλησίον της πολυκατοικίας, προέκυψε ότι, η Παγώνα Τ., και η  Αικατερίνη Μ., είχαν κακοποιητική συμπεριφορά (ξυλοδαρμοί, απειλές, προσβολές κ.λπ.) σε βάρος της Φωτεινής Μπακογιώργου και την εξανάγκαζαν να επαιτεί. Δέον να σημειωθεί ότι κατά την επαιτεία, η Μπακογιώργου, συνοδευόταν είτε από την αδερφή της, είτε από την Παγώνα Τ. Μάλιστα, η Παγώνα Τ., φέρεται να κανόνιζε ερωτικές συναντήσεις της Μπακογιώργου με άνδρες, έναντι αμοιβής.

Όσον αφορά τα ανήλικα τέκνα της Φωτεινής Μπακογιώργου, ένοικος της πολυκατοικίας δήλωσε πως είχε ακούσει την Παγώνα Τ., να τα χτυπάει με ξύλινο αντικείμενο. Δέον να σημειωθεί ότι η  μητέρα της Φωτεινής Μπακογιώργου, ήταν παρούσα στα προαναφερόμενα τα γεγονότα, χωρίς να καταβάλει καμία προσπάθεια να εμποδίσει τις ανωτέρω πράξεις”.

Έριχναν την 67χρονη σε σκηνοθετημένα τροχαία

Στις επόμενες γραμμές αναφέρεται και το αποτέλεσμα της έρευνας του Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο της 67χρονης Χριστίνας Πίσπα που φιλοξενούσε η Παγώνα Τ.  “Αναφορικά με την Χριστίνα Πίσπα, προέκυψε ότι, η Παγώνα Τ.,  είχε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της και την ανάγκαζε και αυτήν να επαιτεί. Επιπλέον, την ωθούσε σε διερχόμενα οχήματα προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς της. Ο θάνατος της  Πίσπα, βεβαιώθηκε από ιδιώτη γιατρό την 14-5-2021, ενώ τις πληροφορίες (προς τη γιατρό) παρείχε η μητέρα της Φωτεινής Μπακογιώργου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, η Πίσπα, έπασχε από διάφορες παθολογικές ασθένειες και ο θάνατος της επήλθε εξαιτίας αυτών, σε διαμέρισμα επί της οδού Αριστομένους στην Αθήνα. Ωστόσο, από την έρευνα της ΥΔΕΖΙ/Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατος της Πίσπα,  επήλθε στο διαμέρισμα επί της οδού Ιωάννη Δροσοπούλου στην Αθήνα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε από την ΥΔΕΖΙ/Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας στην  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης στο 15ο Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών”.

Κακουργήματα

Η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και τη συλλογή των στοιχείων, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιεί επιχείρηση στην περιοχή της Κυψέλης και περνάει χειροπέδες στις τρεις γυναίκες. Όπως αναφέρεται: “Σε βάρος της Παγώνας Τ, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για «Εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα», «Ανθρωποκτονία με δόλο», «Διακοπή της κύησης», «Επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση» και «Σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή».

Σε βάρος της  Αικατερίνης Μ., (αδερφής του θύματος Φωτεινής Μπακογιώργου) εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για «Συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα» και 2 «Ανθρωποκτονία με δόλο».

Σε βάρος της μητέρας του θύματος  Φωτεινής Μπακογιώργου, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για παράβαση του άρθρου «Ανθρωποκτονία με δόλο». Το  πρωί της 9-11-2023, οι δράστιδες οδηγούνται  ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, καθώς συνελήφθησαν, δυνάμει των ανωτέρω ενταλμάτων σύλληψης”.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr