search-button
cross-out

Φαίη Μπακογιώργου: Τη χτυπούσαν και την ωθούσαν στην πορνεία – Πώς εξιχνιάσθηκε η δολοφονία της από τη μητέρα, την αδελφή και τη σπιτονοικοκυρά της

Ο μαρτυρικός βίος της Φαίης Μπακογιώργου, η οποία δολοφονήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 2021, ενώ ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της. Η εξιχνίαση του φόνου και οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ύστερα από δύο ολόκληρα χρόνια, «ήλθε η δικαίωση», όπως ανέφερε ο πατέρας της άτυχης γυναίκας
Φαίη Μπακογιώργου: Τη χτυπούσαν και την ωθούσαν στην πορνεία – Πώς εξιχνιάσθηκε η δολοφονία της από τη μητέρα, την αδελφή και τη σπιτονοικοκυρά της

Παρασκευή 08 Οκτωβρίου 2021. Η Φωτεινή Μπακογιώργου, ηλικίας 23 ετών, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών (που ήταν και έγκυος στον 6ο μήνα), εντοπίζεται νεκρή τυλιγμένη με μία κουβέρτα, περίπου 700 μέτρα μακριά από το σπίτι της, στην Κυψέλη.

Σε εκείνο το διαμέρισμα φιλοξενείτο μαζί με τα τρία παιδιά της, την αδελφή της και τον ανιψιό της. Σε διπλανό σπίτι έμενε και μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία απεβίωσε μετά τον θάνατο της 23χρονης, από άγνωστα αίτια.

Ύστερα από δύο χρόνια και κάτι παραπάνω, η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφαλείας Αττικής κατόρθωσε –όπως φαίνεται– να εξιχνιάσει το αποτρόπαιο έγκλημα, αφού η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικυρά είναι εκείνες που κατηγορούνται για τους δύο θανάτους, σύμφωνα με τα ευρήματα αυτής.

Ο μαρτυρικός βίος της Φαίης Μπακογιώργου – Άγριοι ξυλοδαρμοί, απειλές, επαιτεία και πορνεία

Αμέσως μετά τη δολοφονία της άτυχης Φωτεινής, οι καταγγελίες για κακοποίηση και εκμετάλλευση της γυναίκας δημοσιοποιούνταν η μία μετά την άλλη. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τόσο η σπιτονοικοκυρά, όσο και η αδελφή της, την κακοποιούσαν συστηματικά, την ξυλοκοπούσαν άγρια, την έβριζαν χυδαία, την απειλούσαν και την εξανάγκαζαν να επαιτεί.

Η σπιτονοικοκυρά, εκτός από την επαιτεία, την εξανάγκαζε να εκδίδεται, κανονίζοντας ερωτικές συναντήσεις έναντι αμοιβής. Ακόμη, η σπιτονοικοκυρά φέρεται να χτυπούσε και τα ανήλικα παιδιά της άτυχης γυναίκας, σύμφωνα με καταθέσεις ενοίκων της πολυκατοικίας που φιλοξενείτο η Φαίη Μπακογιώργου.

«Ήλθε η δικαίωση», αναφέρει συγκινημένος ο πατέρας της Φαίης Μπακογιώργου

Ο πατέρας της αδικοχαμένης νεαρής μητέρας, Νίκος Μπακογιώργος, έλεγε ότι ήταν βέβαιος πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί. Το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή μιλούσε για ισχαιμικό επεισόδιο. Ωστόσο, αυτή η διάγνωση δεν ταίριαζε στην ηλικία της και οι μαρτυρίες ήταν αυτές που «άνοιξαν» τον φάκελο και άρχισε μία έρευνα σε βάθος. Παράλληλα, ο κ. Μπακογιώργος είχε ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, ενώ, ζήτησε και τη βοήθεια ιδιωτικού ερευνητή.

Σήμερα, έφθασε η στιγμή της «λύτρωσης». «Το μόνο που έχω να πω, είναι ότι έκανα έναν αγώνα και ο Θεός με λυπήθηκε και βρέθηκαν οι δολοφόνοι του παιδιού μου. Η δικαίωση ήλθε. Τώρα, η ψυχούλα του παιδιού μου θα είναι αγνή», ανέφερε συγκινημένος, μιλώντας στο MEGA.

Ο εφιάλτης της ηλικιωμένης γειτόνισσας

Η ηλικιωμένη γυναίκα που φιλοξενείτο στο διαμέρισμα ζούσε και εκείνη έναν εφιάλτη, καθώς η σπιτονοικοκυρά είχε κακοποιητική συμπεριφορά και εις βάρος της. Μάλιστα, ως ενδεικτικό της σοκαριστικής κατάστασης, φέρεται να την έσπρωχνε σε διερχόμενα οχήματα, προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς της. Παράλληλα, την εξανάγκαζε και να επαιτεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των τριών γυναικών:

«Συνελήφθησαν σήμερα, 08 Νοεμβρίου 2023, πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου 2021, σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

Μία 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Μία 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο.

Μία 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr