search-button
cross-out

Φωτογραφίες 40 ανήλικων κοριτσιών στο κινητό του 35χρονου στα Χανιά

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις
Φωτογραφίες 40 ανήλικων κοριτσιών στο κινητό του 35χρονου στα Χανιά

Τις περιπτώσεις 40 κοριτσιών από ολόκληρη την Κρήτη, τα περισσότερα από τα οποία φέρεται πως είναι ανήλικα, εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές της Μεγαλονήσου, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 35χρονο κτηνοτρόφο από την Κίσσαμο, ο οποίος ήδη κατηγορείται για τον βιασμό μιας 14χρονης.Η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε στα 40 αυτά νεαρά κορίτσια και πραγματοποιείται με διακριτικό τρόπο. Μετά τη σύλληψη του 35χρονου, η έρευνα στο κινητό του αποκάλυψε ανατριχιαστικές φωτογραφίες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και νέες μαρτυρίες εις βάρος του, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Εξίσου ανατριχιαστική είναι και η κατάθεση που έδωσε η 14χρονη μαθήτρια από την Κίσσαμο Χανίων στους αστυνομικούς για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του 35χρονου κτηνοτρόφου. «Με παγίδευσε, είχε ψεύτικο προφίλ με άλλη φωτογραφία. Αντιστάθηκα στα χέρια του, αλλά με απειλές και βία με αποπλάνησε. Συνέχιζε να με εκβιάζει με βίντεο. Ζούσα έναν εφιάλτη. Εχει παρασύρει και άλλα κορίτσια», ανέφερε η ανήλικη για τον άνθρωπο που ήδη προφυλακίστηκε με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης ανηλίκου, αλλά και της παραγωγής και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οκτώ αδικήματα

Τα στοιχεία του 35χρονου κτηνοτρόφου Αντώνη Βεστάκη δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, ενώ είχε ήδη κριθεί προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Χανίων. Συνολικά για τη δράση του με θύματα ανήλικες, ο Βεστάκης κατηγορείται για οκτώ αδικήματα: παραγωγή και κατοχή πορνογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων σε βαθμό κακουργήματος, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση, απειλή κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή με τη χρήση τηλεπικοινωνιακού-ηλεκτρονικού μέσου, ενώ αντιμετωπίζει και κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.«Είμαι αθώος, δεν έκανα τίποτα…», ισχυρίστηκε ο Αντ. Βεστάκης ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή. Από την πλευρά του, ο πατέρας του ισχυρίστηκε πως «ο γιος μου δεν ξέρει από κινητά, ούτε τηλέφωνο δεν γνωρίζει να καλεί…», ενώ ο συνήγορος του κτηνοτρόφου, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Η παγίδα

Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 35χρονος κτηνοτρόφος διατηρούσε τέσσερα προφίλ στο Facebook και στο Instagram με τις ονομασίες «Μανούσος Σφακιά», «manousossfakia» και «bestakesantonis», ώστε να έρχεται σε επαφή με ανήλικα κορίτσια, στέλνοντάς τους φωτογραφίες άγνωστων νεαρών ως δικές του.Μετά την αποκάλυψη της αποπλάνησης της 14χρονης, έξι ανήλικες από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο κατήγγειλαν ότι τις είχε προσεγγίσει μέσω ψεύτικων προφίλ στο Instagram ή στο Facebook.

Ο κτηνοτρόφος αρχικά τις φλέρταρε στις διαδικτυακές επικοινωνίες τους, τους ζητούσε να συναντηθούν και, όταν εκείνες του έλεγαν να στείλει φωτογραφία του, εκείνος έστελνε φωτογραφίες άγνωστων νεαρών. Στην παγίδα αυτή του 35χρο-νου βρέθηκε εγκλωβισμένη η 14χρονη, η οποία συναντήθηκε μαζί του, με αποτέλεσμα -όπως κατήγγειλε η ίδια- να την αποπλανήσει. Οταν στη συνέχεια η 14χρονη αρνήθηκε να τον ξανασυναντήσει, εκείνος άρχισε να την απειλεί ότι θα έστελνε στους δικούς της βίντεο με άσεμνο υλικό και θα το δημοσιοποιούσε.

Ετσι, την ανάγκασε διά της βίας και παρά τη θέλησή της να συνεχίσει να υπακούει στις ορέξεις του. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο εφιάλτης της ανήλικης συνεχίστηκε για κάποιο διάστημα ακόμα, αλλά, όταν μια ημέρα τού δήλωσε πως δεν ήταν διατεθειμένη να τον ξανασυναντήσει και ότι, παρά τους εκβιασμούς του, θα τα αποκάλυπτε όλα στους γονείς της και στην Αστυνομία, εκείνος φέρεται να έβγαλε όπλο και να το έστρεψε εναντίον της, απειλώντας την.Από την έρευνα των αστυνομικών της Κισσάμου αποκαλύφθηκε ότι το κινητό του 35χρονου ήταν γεμάτο με άσεμνες φωτογραφίες, βίντεο και ηχογραφήσεις ανήλικων κοριτσιών.Με τα ντοκουμέντα αυτά στα χέρια τους οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κτηνοτρόφος είχε στήσει παγίδες σε βάρος τουλάχιστον ακόμα 40 κοριτσιών σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς φωτογραφίες τους βρέθηκαν αποθηκευμένες στο κινητό του προφυλακισμένου 35χρονου.

Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήθηκε αναστάτωση σε οικογένειες, καθώς οι γονείς αγνοούσαν το γεγονός ότι ο κτηνοτρόφος διατηρούσε επαφές με ανήλικες, από τις οποίες ζητούσε ραντεβού ή ενδεχομένως τις είχε συναντήσει, με άγνωστες μέχρι στιγμής προεκτάσεις. Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις καταγράφηκαν στην Κίσσαμο και στα Χανιά, ενώ οι μαρτυρίες και το εύρος των στοιχείων που προέκυψαν χαρακτηρίστηκαν ως ιδιαιτέρως σημαντικά από τους αστυνομικούς, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η έρευνά τους να αποκαλύψει τη συνεύρεση του κατηγορουμένου και με κορίτσια μικρότερης ηλικία

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Βιολάντα: «Υπάρχουν παιδιά που δεν ξέρουν ότι χάθηκε η μητέρα τους» – Μαρτυρίες ψυχολόγων για τις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης
Ελλάδα

Βιολάντα: «Υπάρχουν παιδιά που δεν ξέρουν ότι χάθηκε η μητέρα τους» – Μαρτυρίες ψυχολόγων για τις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης

Συγκίνησαν οπαδοί της Τιμισοάρα: Άφησαν στεφάνια, μπύρες και άναψαν πυρσούς στο σημείο που σκοτώθηκαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ
Κόσμος

Συγκίνησαν οπαδοί της Τιμισοάρα: Άφησαν στεφάνια, μπύρες και άναψαν πυρσούς στο σημείο που σκοτώθηκαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ

«Στεναχωριόμουν που ακολουθούσες τον ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας, καλό ταξίδι παιδί μου»: Η συγκινητική ανάρτηση για τον Δημήτρη που χάθηκε στο τροχαίο
Ελλάδα

«Στεναχωριόμουν που ακολουθούσες τον ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας, καλό ταξίδι παιδί μου»: Η συγκινητική ανάρτηση για τον Δημήτρη που χάθηκε στο τροχαίο

Σύνδεσμος φιλάθλων ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας: «Τα 3 αδέρφια μας που χάθηκαν άδικα – Καλό ταξίδι αετόπουλα»
Ελλάδα

Σύνδεσμος φιλάθλων ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας: «Τα 3 αδέρφια μας που χάθηκαν άδικα – Καλό ταξίδι αετόπουλα»

ΠΑΟΚ: Τριήμερο πένθος στον Δήμο Ωραιοκάστρου για τους αδικοχαμένους οπαδούς
Ελλάδα

ΠΑΟΚ: Τριήμερο πένθος στον Δήμο Ωραιοκάστρου για τους αδικοχαμένους οπαδούς

Φρίκη στην Λαμία: 48χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς του
Ελλάδα

Φρίκη στην Λαμία: 48χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς του

Να το κάνουν και άλλες μανάδες όσο δύσκολο και αν είναι, λέει η μητέρα του Χριστόφορου που δώρισε τα όργανα μετά από τροχαίο
Ελλάδα

Να το κάνουν και άλλες μανάδες όσο δύσκολο και αν είναι, λέει η μητέρα του Χριστόφορου που δώρισε τα όργανα μετά από τροχαίο

Λαμία: Δώρο ζωής από 48χρονο – Ελήφθησαν ήπαρ, νεφροί και κερατοειδείς προς μεταμόσχευση
Ελλάδα

Λαμία: Δώρο ζωής από 48χρονο – Ελήφθησαν ήπαρ, νεφροί και κερατοειδείς προς μεταμόσχευση

zinapost.gr