search-button
cross-out

Φοβούνται μήπως αυτοκτονήσει και ο γιος του 59χρονου στην Κάρπαθο!

Προσεχώς και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην υπόθεση της διαρροής του βίντεο
Φοβούνται μήπως αυτοκτονήσει και ο γιος του 59χρονου στην Κάρπαθο!

Σήμερα θα γίνει στην Κάρπαθο η κηδεία του 59χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα, επειδή δεν άντεξε το ακραίο bullying στο οποίο φέρεται να τον υπέβαλλαν συγχωριανοί του, μετά τη διαρροή ενός βίντεο που έδειχνε το γιο του σε ερωτικές στιγμές με άλλον άνδρα.

Η παρέμβαση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου Μαρίας Παπαγιαννίδου ξεκίνησε το ντόμινο των εξελίξεων με σκοπό τη διερεύνηση όλων των πτυχών της αυτοκτονίας του 59χρονου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν λόγω των καταγγελιών για διαρροή του βίντεο, έχουν τελεστεί τα αδικήματα της πρόκλησης ανήκεστης ψυχικής βλάβης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε ακόμα: Παρέμβαση εισαγγελέα για την αυτοκτονία του 59χρονου πατέρα στην Κάρπαθο και τη διαρροή του βίντεο με τον γιο του

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις – Μπαίνει στο «παιχνίδι» και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ήδη, σύμφωνα με τη «Ροδιακή» ξεκίνησαν οι ανακρίσεις και οι καταθέσεις για να πέσει φως σε ό,τι προηγήθηκε της διαρροής, αλλά και του απονενοημένου διαβήματος. Εξετάζονται τα πάντα: οι μάρτυρες, τα στοιχεία, τα κινητά, οι αναρτήσεις στα social media, αλλά και το ίδιο το βίντεο.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα, έχουν καταθέσει τουλάχιστον τρεις συγγενείς του αυτόχειρα και ένα ακόμη άτομο, το οποίο μίλησε και για το επίμαχο, αλλά και για κάποια άλλα βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν στο νησί (σ.σ. άλλη υπόθεση).

Λόγω της φύσης των περισσότερων στοιχείων (σ.σ. ηλεκτρονικά) είναι θέμα χρόνου να εμπλακεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει τα μέσα και την εμπειρία να ξετυλίξει το διαδικτυακό κουβάρι του νήματος και να βοηθήσει τις τοπικές Αρχές.

Ως ενίσχυση στην αστυνομία της Καρπάθου, συμμετέχουν στις έρευνες και δύο επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμα: Περίεργες σκιές πίσω από την αυτοκτονία του πατέρα στην Κάρπαθο! Οι «κυρίες» και το δόλωμα στο gay video

Την Κυριακή η κηδεία  – Φοβούνται αυτοκτονία και του γιου
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας στην οποία σημειώθηκε η τραγωδία, ο 34χρονος γιος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να «ακολουθήσει» τον πατέρα του με τον ίδιο τρόπο. Όπως σχολίασε, αύριο Κυριακή θα γίνει η κηδεία του 59χρονου.

Είπε χαρακτηριστικά στη «Δημοκρατική» της Ρόδου:

«Να ξέρετε ότι στο νησί φοβούνται μήπως ο γιος του αυτόχειρα προβεί στην ίδια ενέργεια με τον πατέρα του. Υπάρχουν φόβοι. Το βίντεο αυτό, προφανώς από κάποιον ξεκίνησε και εδώ είναι η σοβαρή δουλειά που έχει να κάνει η Αστυνομία, να διερευνήσει την υπόθεση εις βάθος φτάνοντας στο σημείο μηδέν όπου ξεκίνησαν όλα. Το θέμα είναι ότι διακινήθηκε ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου, προσωπικών στιγμών κάποιων ανθρώπων παράνομα και καταχρηστικά και ενδεχομένως και εκδικητικά. Το γεγονός αυτό έχει ταρακουνήσει όλο το νησί και περιμένουμε την Κυριακή την κηδεία. Ο άνθρωπος ήταν οικογενειάρχης, άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα. Προσωπικά ζητάω να βρεθεί ο διακινητής του βίντεο και να κάνει η Αστυνομία την δουλειά της. Οι έρευνες συνεχίζονται στο νησί για την υπόθεση ενώ ο εισαγγελέας έχει διατάξει σοβαρό έλεγχο. Όσο εντατικοποιούνται οι έρευνες τα στόματα ανοίγουν».

«Το θέμα της αυτοχειρίας έχει παρουσιαστεί από όλα τα μέσα σε λάθος κατεύθυνση»
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της κοινότητας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για μια κοινωνία «κανίβαλων» και πρόσθεσε πως μετά την κυκλοφορία του βίντεο, «…η κλειδαρότρυπα εξιτάρει την κοινωνία» και πως το νησί είναι εγκαταλελειμμένο από την Πολιτεία, χωρίς στήριξη κοινωνιολόγων και ψυχολόγων για παρόμοια περιστατικά.

«Το θέμα της αυτοχειρίας έχει παρουσιαστεί από όλα τα μέσα σε λάθος κατεύθυνση. Όλα αυτά που έχουν γραφτεί και ακουστεί είναι μια αναπαραγωγή της είδησης σε λάθος κατεύθυνση ενοχοποιώντας ένα ολόκληρό νησί. Ότι η κοινωνία μας είναι μια κοινωνία κανιβάλων η οποία κατασπαράζει τα μέλη της και τα στοχοποιεί.

Αυτό που έχει συμβεί είναι το εξής: ο γιος του αυτόχειρα, είναι σε ένα ερωτικού περιεχομένου βίντεο με άλλον άνδρα, το οποίο βίντεο κυκλοφόρησε στο μικρό νησί μας ευρέως και αντιλαμβάνεστε ότι η κλειδαρότρυπα εξιτάρει την κοινωνία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, χωρίς να ξέρουμε σίγουρα, ότι είδε το βίντεο ή άκουσε τις φήμες για τον γιό του και αποδείχτηκε ότι δεν είχε την δύναμη να διαχειριστεί το θέμα ορθολογικότερα.

Επίσης θα ήθελα να αναδείξουμε ότι η κοινωνία του νησιού μας είναι εγκαταλελειμμένη από την κεντρική εξουσία χωρίς υποδομές στήριξης τέτοιων γεγονότων, όπως κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι, για να μην καταλήγεις να απομονώνεσαι και να καταλήγεις στην αυτοχειρία».

Πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr