search-button
cross-out

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Αυτή ειναι η 45χρονη γιαγιά που κρατούσε τσίλιες όσο τα έφηβα εγγόνια της σκότωναν τον 86χρονο

Η 45χρονη γιαγιά και ο 40χρονος σύντροφός της κρατούσαν τσίλιες στο σοκαριστικό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη - Δράστες ένας 14χρονος και η 12χρονη αδελφή του.
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Αυτή ειναι η 45χρονη γιαγιά που κρατούσε τσίλιες όσο τα έφηβα εγγόνια της σκότωναν τον 86χρονο

Είναι οι πρώτες εικόνες από τη μεταγωγή της 45χρονης γιαγιάς και του 40χρονου συντρόφου της στον εισαγγελέα, μετά τη σύλληψή τους.

Οι δυό τους ήταν οι… τσιλιαδόροι του φρικτού εγκλήματος που έκαναν τα εγγόνια της 45χρονης στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι δράστες δύο παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, ηλικίας 12 και 14 ετών, αντιστοίχως, χτύπησαν μέχρι θανάτου έναν 86χρονο και πήραν 200 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα.

Γιαγιά δολοφονία Θεσσαλονίκη
Γιαγιά δολοφονία Θεσσαλονίκη
Γιαγιά δολοφονία Θεσσαλονίκη
Γιαγιά δολοφονία Θεσσαλονίκη

Ο 86χρονος άνδρας έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του. Οι έφηβοι είχαν εισβάλει στη μονοκατοικία στην οποία διέμενε ο ηλικιωμένος. Ο άνδρας τους αντιλήφθηκε και αντέδρασε με αποτέλεσμα οι ανήλικοι δράστες να του επιτεθούν και να τον χτυπήσουν. Ο άνδρας έφερε τραύματα σε όλο του το σώμα και υπέκυψε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφαλείας Θεσσαλονίκης άρχισαν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σπίτι. Σε συνδυασμό με όσα τους είπαν κάτοικοι και γείτονες του ηλικιωμένου, κατάφεραν να αποκαλύψουν τις ταυτότητες των δύο ανήλικων δραστών.

Οι ανήλικοι ομολόγησαν τη φρικτή πράξη τους και περιέγραψαν την εισβολή τους στο σπίτι του θύματος και πώς όταν εκείνος τους αντελήφθη άρχισαν να τον γρονθοκοπούν με μανία στο κεφάλι. Μάλιστα, όταν ο 86 χρόνος έπεσε στο έδαφος συνέχισαν να τον κλωστούν σε όλο του το σώμα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, δεν απέδωσαν.

Όμως, η ιστορία δεν σταματά εδώ. Η αστυνομία ανακάλυψε άλλη μια ανατριχιαστική πτυχή της. Την ώρα που τα δύο παιδιά χτυπούσαν τον ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν, η 45χρονη γιαγιά τους και ο 40χρονος σύντροφός της έπαιζαν τον ρόλο των τσιλιαδόρων. Ακροβολισμένοι κοντά στο σπίτι παρακολουθούσαν μήπως εμφανιστεί ξαφνικά κάποιο περιπολικό ή κάτοικος της περιοχής.

Δείτε εικόνες από τη μεταγωγή τους:

Ο 12χρονος και ο 14χρονος φεύγοντας άρπαξαν περίπου 200 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα και προσπάθησαν να εξαφανιστούν. Η αστυνομία κατάφερε να φθάσει στα ίχνη τους. Τα δύο παιδιά συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο 40χρονος με την 45χρονη γιαγιά, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκε ένα μαχαίρι. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση, περιλαμβάνονται οι αξιόποινες πράξεις (ληστεία μετά φόνου και συνέργεια σε αυτήν).

Οι δύο ανήλικοι όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οδηγήθηκαν ήδη σε κρατικές δομές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:
“Η διεξοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συλλογή προανακριτικού υλικού και την ανάλυση πληροφοριών για περίπτωση ληστείας σε βάρος υπερήλικα και η επισταμένη έρευνα του τόπου τέλεσης από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, οδήγησαν στην εξιχνίασή της, με τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

Πρόκειται για δύο ανήλικους ημεδαπούς (αδέρφια αγόρι-κορίτσι), οι οποίοι αφού εισήλθαν παράνομα σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας, προσέγγισαν το οίκημα πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον 87χρονο ένοικο και με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου που του απέσπασαν, αφαίρεσαν από τους εσωτερικούς χώρους χρηματικό ποσό και μία χρυσή αλυσίδα. Εξωτερικά τους παρείχαν συνδρομή η 45χρονη γιαγιά τους με τον 40χρονο σύντροφό της ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, σε οικία προσωρινής διαμονής των δύο ενηλίκων στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη. Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές”.

Κόρη 87χρονου: Έτσι σκότωσαν οι έφηβοι τον πατέρα μου
Συγκλονιζουν τα όσα λέει στην ΕΡΤ η κόρη του θύματος που άφησε την τελευταία του πνοή λίγες μέρες μετά την επίθεση από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η γυναίκα περιγράφει πώς οι ανήλικοι μπήκαν στο σπίτι του πατέρα της και πώς εκείνος αντιστάθηκε. Τα παιδιά μπήκαν στο σπίτι με σκοπό την ληστεία με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά τους ωστόσο πριν φύγουν με τη λεία τους, 250€, χτύπησαν τον ηλικιωμένο άνθρωπο. Ο πατέρας της, όπως λέει η γυναίκα, ετοίμαζε εκείνη την ώρα το φαγητό του. Οι ανήλικοι δράστες τον χτύπησαν, άρπαξαν το μαχαίρι που ο ηλικιωμένος κρατούσε στο χέρι του και έκοβε πατάτες και άρχισαν να τον μαχαιρώνουν.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr