search-button
cross-out

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ο μητροκτόνος κατηγορείται ότι βίασε τη μητέρα του πριν τη σκοτώσει

Δεν έχει τέλος το σοκ που προκαλεί η υπόθεση της δολοφονίας μιας 84χρονης, κατάκοιτης της τυφλής γυναίκας, από τον 59χρονο γιο της, μέσα στο σπίτι τους στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης, το πρωί της περασμένης Τρίτης (26.07.2022). Ο μητροκτόνος κατηγορείται και για βιασμό!
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ο μητροκτόνος κατηγορείται ότι βίασε τη μητέρα του πριν τη σκοτώσει

Ο 59χρονος άνδρας απολογήθηκε την Παρασκευή στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και κρίθηκε προφυλακισμένος για την άγρια δολοφονία της μητέρας του. Είναι αντιμέτωπος και με την κατηγορία του βιασμού, αφού η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της άτυχης 84χρονης έδειξε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, πριν από το θάνατό της. Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί γυμνή και πεσμένη στο πάτωμα από τον άλλο της γιο.

Με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα αλλά και καταθέσεις που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, φαίνεται να προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος προέβη κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας και γι’ αυτό τον λόγο ασκήθηκε σε βάρος του επιπλέον ποινική δίωξη για βιασμό, κατ’ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ιατροδικαστικό πόρισμα εκτός από τα θανατηφόρα χτυπήματα περιγράφει και κακώσεις από πράξεις βιασμού, οι οποίες προσδιορίζονται χρονικά πριν από την τέλεση της ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα «από λίγες ώρες μέχρι κάποια 24ωρα πριν τη δολοφονία».

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, με ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ, αρνήθηκε τον βιασμό, επαναλαμβάνοντας πάντως -όπως και προανακριτικά- ότι είχε κουραστεί φροντίζοντας επί πέντε χρόνια την κατάκοιτη και τυφλή μητέρα του. «Δεν άντεχα άλλο», φέρεται να είπε, ενώ διά του συνηγόρου του ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Τη σορό της άτυχης 84χρονης είχε εντοπίσει ο αδελφός του κατηγορούμενου. Το θύμα έφερε θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, όπως επίσης στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα, αλλά και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία περιοχή. Τα περισσότερα χτυπήματα φαίνεται πως έγιναν με τα χέρια, ενώ βρέθηκε και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα με σπασμένο μπουκάλι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, στο τέλος ο δράστης φέρεται να στραγγάλισε το θύμα του.

Από μαρτυρίες περιοίκων προέκυψε ότι ο 59χρονος νοσηλεύτηκε παλιότερα σε ψυχιατρικές δομές, ενώ δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην περιοχή, λόγω της επιθετικής του συμπεριφοράς.

Ο συνήγορός του, σε δήλωσή του, έκανε λόγο για «οικογενειακή τραγωδία», από την οποία «έλαμψαν διά της απουσίας τους οι κοινωνικές δομές της χώρας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Φρίκη: Ζευγάρι κρατούσε παιδιά σε κοτέτσι και τα ανάγκαζε να παλεύουν μεταξύ τους – Η μητέρα αντάλλαξε την επιμέλειά τους με ένα κινητό
Κόσμος

Φρίκη: Ζευγάρι κρατούσε παιδιά σε κοτέτσι και τα ανάγκαζε να παλεύουν μεταξύ τους – Η μητέρα αντάλλαξε την επιμέλειά τους με ένα κινητό

Ειρήνη Μουρτζούκου: Πέρασε ξανά την πόρτα του δικαστηρίου – Η αλλαγή στην εμφάνισή της
Ελλάδα

Ειρήνη Μουρτζούκου: Πέρασε ξανά την πόρτα του δικαστηρίου – Η αλλαγή στην εμφάνισή της

Δυστύχημα στη Ρουμανία-Ραγίζει καρδιές  η γιαγιά του Δημήτρη:Έχασα το χρυσό μου, το παλικάρι μου…Φωτιά, φωτιά καίγεται το σπίτι μου, πάει το παιδί μου…
Videos

Δυστύχημα στη Ρουμανία-Ραγίζει καρδιές η γιαγιά του Δημήτρη:Έχασα το χρυσό μου, το παλικάρι μου…Φωτιά, φωτιά καίγεται το σπίτι μου, πάει το παιδί μου…

Τραγωδία στο εργοστάσιο Βιολάντα: Θρήνος στην κηδεία της 47χρονης Σταυρούλας Μπουκουβάλα – Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και οι γονείς της
Ελλάδα

Τραγωδία στο εργοστάσιο Βιολάντα: Θρήνος στην κηδεία της 47χρονης Σταυρούλας Μπουκουβάλα – Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και οι γονείς της

Σήμερα 29 Ιανουαρίου τιμάται ο Άγιος Δημήτριος ο Χιοπολίτης
Ελλάδα

Σήμερα 29 Ιανουαρίου τιμάται ο Άγιος Δημήτριος ο Χιοπολίτης

Βουβός πόνος για τα 7 “αετόπουλα” του ΠΑΟΚ: Ο Θανάσης ήταν πολύ καλό παιδί….αγαπούσε πολύ τον ΠΑΟΚ…
Videos

Βουβός πόνος για τα 7 “αετόπουλα” του ΠΑΟΚ: Ο Θανάσης ήταν πολύ καλό παιδί….αγαπούσε πολύ τον ΠΑΟΚ…

Στο πένθος η Ελλάδα για τους νεαρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ-Αναλυτής οδικών τροχαίων ατυχημάτων, αναλύει καρέ – καρέ το video  της σύγκρουσης
Videos

Στο πένθος η Ελλάδα για τους νεαρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ-Αναλυτής οδικών τροχαίων ατυχημάτων, αναλύει καρέ – καρέ το video της σύγκρουσης

Ο σπαραγμός της θείας του  Δημήτρη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Ρουμανία: Ήταν το δεύτερο παιδί μου, ξεριζώνεται η καρδιά μας… ο λεβέντης μου με τα πράσινα μάτια που χάθηκαν για πάντα….
Videos

Ο σπαραγμός της θείας του Δημήτρη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Ρουμανία: Ήταν το δεύτερο παιδί μου, ξεριζώνεται η καρδιά μας… ο λεβέντης μου με τα πράσινα μάτια που χάθηκαν για πάντα….

zinapost.gr