Γιαννιτσά: Μήνυση από τον 16χρονο οδηγό που είχε πέσει πάνω σε θεατές σε αγώνα motocross

Το ατύχημα σε αγώνα motocross στα Γιαννιτσά είχε προκαλέσει τον θάνατο 27χρονου. Δυο χρόνια μετά, ο οδηγός που είχε χάσει τον έλεγχο περνά στην αντεπίθεση…

Ήταν μια τραγωδία στα Γιαννιτσά, κατά τη διάρκεια αγώνα motocross που συντάραξε τη χώρα. Ο 27χρονος Αλέξανδρος σκοτώθηκε καθώς την ώρα του ατυχήματος έκανε ζέσταμα για να μπει στον αγώνα. Άλλα δύο άτομα είχαν τραυματιστεί και ευτυχώς κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη. Δύο 16χρονοι. Ο ένας που οδηγούσε τη μηχανή που βγήκε από την πίστα και ο άλλος θεατής, που χτυπήθηκε στο σημείο. Δυο χρόνια μετά, ο οδηγός περνά στην αντεπίθεση με μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την τραγωδία.

Ο 16χρονος αναβάτης, ο οποίος συμμετείχε σε αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη χτυπώντας σε μια μεταλλική κολώνα, η οποία στη συνέχεια κατέρρευσε τραυματίζοντας θανάσιμα τον 27χρονο, γνωστό οδηγό motocross στην περιοχή.

Δύο χρόνια μετά, ο 16χρονος τότε αναβάτης της μηχανής έχει αναρρώσει πλήρως, η υπόθεση φαίνεται πως έχει ωριμάσει δικαστικά μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχε καταθέσει ο ίδιος τότε, μετά τη σύλληψή του ως υπεύθυνος για το δυστύχημα.

Ο 18χρονος πλέον οδηγός είχε κινηθεί νομικά εναντίον διοργανωτών, διαιτητών αλλά και των τοπικών Αρχών που έδωσαν την άδεια να γίνει ο αγώνας στην πίτσα που, όπως υποστηρίζει, υπήρχαν κακοτεχνίες και είχαν αφήσει θεατές στον χώρο των μηχανικών, κάτι που απαγορεύεται.

Όπως λέει η δικηγόρος του, μιλώντας στο Mega, δύο χρόνια μετά το δυστύχημα η υπόθεση φαίνεται να παίρνει τον δρόμο της, αφού η δικαιοσύνη έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και έχει μελετήσει τις πραγματογνωμοσύνες.

newsit.gr