search-button
cross-out

Γιατί πρέπει να «επιστρέψει» ο Σωτήρης Τσιόδρας

Το καλοκαίρι που έχει ήδη ξεκινήσει είναι ακόμα πιο περίεργο από το περσινό. Κι αυτό γιατί την περσινή Άνοιξη ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο με τον κορονοϊό να μπαίνει στην ζωή μας αλλά είχαμε κάπου να ακουμπήσουμε.
Γιατί πρέπει να «επιστρέψει» ο Σωτήρης Τσιόδρας

Τις στιγμές της αγωνίας και της απογοήτευσης και του φόβου υπήρχε ένας άνθρωπος ο οποίος με την πραότητα που εξέπεμπε ακόμα και όταν έλεγε τα πιο ανησυχητικά πράγματα έκανε τους πολίτες αυτής της χώρας να τον ακούν με προσοχή και να πιστεύουν σ’ εκείνον.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έγινε όχι απλά το πρόσωπο της χρονιάς αλλά ο άνθρωπος στον οποίο ακουμπούσε ένας ολόκληρος λαός.

Δεν έκρυβε ποτέ τα συναισθήματά του και αυτό ήταν ίσως που τον έφθειρε. Κάθε μέρα στις έξι το απόγευμα μια ολόκληρη χώρα τον έβλεπε να θυμώνει, να κλαίει, να νουθετεί, να επιβραβεύει.

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες εν μέσω μια πρωτόγνωρης κρίσης βρέθηκε ένα πρόσωπο το οποίο δεν ήταν πολιτικός αλλά αν γίνονταν εκλογές και κατέβαινε υποψήφιος θα έπαιρνε μυθικά ποσοστά.

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας όμως δεν το ήθελε αυτό. Ένας άνθρωπος ταγμένος στην επιστήμη του βρέθηκε πρόθυμος να βάλει πλάτη. Αλλά αν δεν είσαι πολιτικός ή καλλιτέχνης πως να σηκώσεις την τόση δημοσιότητα και να πληρώσεις το τίμημα που την συνοδεύει;

Ο κ. καθηγητής το μόνο που ήθελε και θέλει ακόμα είναι να προσφέρει. Από οποιοδήποτε πόστο. Και όταν είδε ότι όλο αυτό θα τον ανάγκαζε να αλλάξει πορεία και να αποστασιοποιηθεί από αυτό που τόσο αγαπούσε, την επιστήμη του, πήγε πίσω από τις κάμερες.

Και εδώ και μήνες ολόκληρους εργάζεται όπως εργαζόταν πάντα για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη.

Τώρα όμως που εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν στυλώσει τα πόδια και αρνούνται να εμβολιαστούν.

Τώρα όμως που τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και θυμίζουν χειμώνα.

Τώρα όμως που και αυτό το καλοκαίρι δείχνει να είναι ένα καλοκαίρι αγωνίας και φόβου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ίσως να πρέπει να αναθεωρήσει.

Ναι, οι αρνητές δεν θα πειστούν. Όμως, εκείνοι που τον πίστεψαν για αρκετούς μήνες αν βγει να τοποθετηθεί για το θέμα των εμβολίων σίγουρα θα τον ακούσουν.

Μια φωτογραφία του δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια από τις πολλές συσκέψεις δεν είναι αρκετή για να καθησυχάσει. Η καθημερινή παρουσία του στο υπουργείο Υγείας όλο αυτό το διάστημα μπορεί να μην είναι γνωστή αλλά υφίσταται.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας όμως είναι πιο απαραίτητος από ποτέ και πρέπει να βγει μπροστά. Και η απόφαση είναι μόνο δική του.

Κανείς από όσους τον έχουν «διαδεχθεί» δεν δείχνει ικανός – όχι από έλλειψη επιστημοσύνης – να πείσει όσο εκείνος. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κάθε λέξη που έβγαινε από τα χείλη του εκείνα τα απογεύματα του 2020 ήταν είδηση.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι πιο απαραίτητος από ποτέ γιατί καμία μελέτη και καμία άλλη επιστημονική προσωπικότητα δεν κατάφερε όσο εκείνος να μιλήσει στην λογική, στην καρδιά και στην ψυχή της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα. Και εκστρατεία πειθούς δεν γίνεται χωρίς τον κ. καθηγητή.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr