search-button
cross-out

Γλυφάδα: Ο Αιγύπτιος επιστάτης «δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος» – Οι λογαριασμοί, οι συμμετοχές στα ΔΣ και η οικογένεια Καρνέση

Άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας Καρνέση περιγράφουν στο protothema.gr τέσσερα στοιχεία που περιπλέκουν την υπόθεση της τριπλής δολοφονίας στη Γλυφάδα
Γλυφάδα: Ο Αιγύπτιος επιστάτης «δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος» – Οι λογαριασμοί, οι συμμετοχές στα ΔΣ και η οικογένεια Καρνέση

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του μακελειού της Γλυφάδας αμφισβητούν τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια που οδήγησαν τον Αιγύπτιο να δολοφονήσει τρεις ανθρώπους και μετά να αυτοκτονήσει. Έγγραφα του Κτηματολογίου, τραπεζικά παραστατικά, οι δικογραφίες στο πλαίσιο της αντιδικίας για οικονομικές διαφορές που είχαν οι αδελφές Καρνέση, Μαρία και Δέσποινα με τον αδελφό τους και ιδρυτή της εταιρείας Σπύρο Καρνέση δείχνουν ότι ο Άρης δεν δολοφόνησε τρία άτομα γιατί τον είχαν απολύσει ξαφνικά ούτε και γιατί του έκαναν έξωση από το διαμέρισμα στο οποίο κατοικούσε.

Η Αστυνομία σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες που είχε συλλέξει σχημάτισε την εικόνα αυτή όμως όσο προχωράει η έρευνα αλλάζουν τα δεδομένα.

Όπως επεσήμαναν στο protothema.gr άνθρωποι που κινούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον της οικογένειας και έχουν εικόνα «ο Άρης δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος. Ήταν έμπιστος του Σπύρου Καρνέση». Οι ίδιοι άνθρωποι πρόσθεταν πως «το ό,τι τον είχαν διορίσει μέλος στο διοικητικό συμβούλιο δύο εταιρειών μεταξύ των οποίων η μονοβάπορη Carriager Shipping Inc στην οποία ανήκει το “Elka Glory” δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στη ναυτιλία. Οι πλοιοκτήτες συνηθίζουν να συμπληρώνουν τα ΔΣ των εταιρειών τους με ανθρώπους εμπιστοσύνης οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Απλώς είναι σίγουροι οι πλοιοκτήτες ότι δεν θα διαρρεύσει τίποτα από όσα λέγονται και γίνονται στα Συμβούλια».

«Το διαμέρισμα στο οποίο έμενε ο Άρης ανήκει στον Σπύρο Καρνέση, αυτό ξέραμε. Ήταν το πρώτο διαμέρισμα που είχε αγοράσει πριν πολλά χρόνια όταν αποφάσισε να μείνει στη Γλυφάδα αφού εκεί ήταν η έδρα της εταιρείας. Για ένα διάστημα έμενε εκεί και η μητέρα του η Ελευθερία» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές ενώ όπως σημειώνουν για τον Αιγύπτιο επιστάτη «όταν απολύθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία τον προσέλαβε ο Σπύρος Καρνέσης οπότε… δεν έμεινε στον δρόμο».

Από τις έρευνες έχει προκύψει ότι ο 76χρονος είχε τραπεζικό λογαριασμό με συνδικαιούχο την αδελφή του στην τράπεζα Citibank στο υποκατάστημα στην Ελβετία. Μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκε ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα στον λογαριασμό υπάρχουν μόλις 1.500 ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην ίδια τράπεζα υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση. Ο Αιγύπτιος είχε, επίσης, λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα ύψους 500.000 ευρώ. Σε αυτόν τον λογαριασμό μπήκαν και τα χρήματα που εισέπραξε ως αποζημίωση, μετά την απόλυσή του.

Η ανακοίνωση που έβγαλε χθες η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρεται σε δύο βασικά σημεία. Το πρώτο είναι το θέμα του διαμερίσματος:

«Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται».

Για την απόλυση του Άρη ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε σχέση με τις αδελφές Μαρίακαι Δέσποινα ούτε με τον σύζυγο της Δέσποινας, Αντώνη Βλασάκη, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογένειας Καρνέση: «Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση»«.

Το απόγευμα της ημέρας που έγινε το μακελειό στη Γλυφάδα ο καπετάν Σπύρος Καρνέσης εξέδωσε ανακοίνωση και ζητούσε να μην συνδέεται η τραγωδία με την ενδο-οικογενειακή δικαστική αντιδικεία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ αναμένει στοιχεία από την άρση απορρήτου, που θα δείξουν με ποιους μίλησε ο 76χρονος δράστης τις τελευταίες ημέρες και τι συζήτησε. Όσον αφορά στην κοντόκαννη καραμπίνα που χρησιμοποίησε και το πιστόλι, εκτιμάται ότι ήταν αρκετά παλιά και θεωρούν ότι υπήρχαν στο σπίτι που ήταν επιστάτης στους Πεταλιούς, για λόγους ασφαλείας, αλλά ήταν αδήλωτα.

Οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και ιδιαίτερα της Δέσποινας Καρνέση αλλά και τα δεδομένα που ενδεχομένως θα προκύψουν από την άρση του τραπεζικού και του απορρήτου των επικοινωνιών του δράστη και αυτόχειρα είναι κρίσιμα στοιχεία για την εξέλιξη της έρευνας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr