search-button
cross-out

Γλυκά Νερά: Οι μεγάλες υποθέσεις που είναι «οδηγοί» για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της Κάρολαϊν

Με «οδηγό» μια αιματηρή ληστεία σε γνωστή αλλαντοβιομηχανία αλλά και την δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κάτω Κηφισιά, οι διωκτικές αρχές αναζητούν ίχνη που θα τους κάνουν να «ακουμπήσουν» τους αδίστακτους ληστές που πήραν την ζωή της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά δίπλα απ’την κορούλα της και τον πιλότο σύζυγό της.
Γλυκά Νερά: Οι μεγάλες υποθέσεις που είναι «οδηγοί» για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της Κάρολαϊν

Αν και τότε η Αλβανική συμμορία που βαρύνεται με το φόνο του 52χρονου αποδεκατίστηκε στην πορεία με συλλήψεις, δυο από τα 11 μέλη της διέφυγαν στην Αλβανία.

Η «επιστροφή» του τρόμου
Και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες συμμορίες ανασυντάσσονται και επιστρέφουν το ίδιο δολοφονικά, ενώ για κερδίσουν το χαμένο έδαφος και να μπερδέψουν τις αρχές προχωρούν σε συμμαχίες με άλλες φατρίες σκληρών και αποφασισμένων κακοποιών. Και ασφαλώς προτιμούν για συνεργούς τους κυρίως Αλβανούς Ρομά, αλλά και κακοποιούς από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ όπως η Γεωργιανή μαφία. Συνήθως πρώην τρόφιμοι των φυλακών που για την καλύτερη δυνατή επίτευξη του «στόχου», στις φλέβες τους κυλά «ψυχρό» αίμα.

Η ληστεία «καρμπόν»
Ο 52χρονος επιχειρηματίας, χτυπήθηκε βάναυσα με σιδερολοστό στην κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν με την σύζυγό του και την ώρα που πάλευε μ’ έναν απ’ τους ληστές δέχτηκε πισώπλατα σφαίρα με 9αρι πιστόλι απ’ τον Αλβανό συνεργό.

Η εισβολή στο σπίτι του έγινε ξημερώνοντας Καθαρά Δευτέρα του 2018 από βοηθητικό χώρο της βίλας του στην οδό Κηφισού, όπως ακριβώς συνέβη και στα Γλυκά Νερά με το παραθυράκι του υπογείου. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης ξεψύχησε μέρες μετά στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και με την σύζυγό του να λέει στον προθάλαμο: «Προσευχηθείτε για τον Αλέξανδρο και ανάψτε ένα κερί γι’ αυτόν», την ώρα που κατέφθαναν συγγενείς και φίλοι του για να του δώσουν αίμα.

Ήθελαν αίμα στην αλλαντοβιομηχανία
Αντίστοιχη συμμορία με ορμητήριο της παρυφές της Πάρνηθας είχε κατέβει στην Κάτω Κηφισιά παραμονές Χριστουγέννων 2016 και είχε χτυπήσει πρωί στο εργοστάσιο της γνωστής εταιρείας αλλαντικών «Υφαντής» αφού όμως είχαν ανοίξει κανονικά τα γραφεία. Μάλιστα για να δείξουν πόσο αποφασισμένοι είναι πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ  τον στα πόδια τον αδελφό του ιδιοκτήτη και τον γιο του. Οι τέσσερεις ληστές εισέβαλαν στο λογιστήριο του κεντρικού κτιρίου στην οδό Σενέκα και άρπαξαν απ’ το λογιστήριο 50.000 ευρώ. Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα πρόσωπα και βαρύ οπλισμό, φαίνεται πως είχαν στόχο μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο προοριζόταν για την πληρωμή μισθών και δώρου Χριστουγέννων. Μάλιστα το δεύτερο όχημα με το οποίο κινούνταν κατά τη διαφυγή τους οι ληστές εντοπίστηκε από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσπάθησαν να το εγκλωβίσουν. Δέχθηκαν, όμως, καταιγισμό ριπών από τα «Καλάσνικοφ» και αναγκάστηκαν να σταματήσουν την καταδίωξη. Λίγο αργότερα, και το δεύτερο όχημα διαφυγής εντοπίστηκε να καίγεται και οι δράστες να το έσκασαν με άγνωστο τρόπο …

Η «Αττική οδός» που … βγάζει Πάρνηθα
Δεν είναι τυχαίο πάντως πως  «σύμμαχος» τέτοιων ληστρικών συμμοριών γίνεται η «Αττική οδός», ο ευθύς δρόμος που τους επιτρέπει να κινούνται αστραπιαία και να χάνονται στις παρυφές της Πάρνηθας και σε … απροσπέλαστα σημεία στο Μενίδι και τα Άνω Λιόσια.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr