search-button
cross-out

Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε από την υπόθεση ένας από τους δικηγόρους του 32χρονου συζυγοκτόνου

Ένας από τους δικηγόρους του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του καθ’ ομολογία δολοφόνου της 20χρονης Κάρολαϊν, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης στις κάμερες ότι αποσύρεται από την πολύκροτη υπόθεση των Γλυκών Νερών. Ο Βασίλης Σπύρου προέβη στην παραπάνω δήλωση λίγο πριν ο 32χρονος πιλότος περάσει το κατώφλι του ανακριτή
Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε από την υπόθεση ένας από τους δικηγόρους του 32χρονου συζυγοκτόνου

«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους… Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία», δήλωσε ο Βασίλης Σπύρου. Ερωτηθείς γιατί παραιτήθηκε αιφνιδίως, σημείωσε: «Είναι προσωπικοί οι λόγοι, και σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον  ανακριτή, και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οπότε οι προσωπικοί δικοί μου λόγοι δεν έχουν καμία σημασία».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

“Απόφαση του πιλότου”
Από την πλευρά του, πάντως, ο έτερος δικηγόρος του 32χρονου συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ισχυρίστηκε ότι η απομάκρυνση Σπύρου ήταν απόφαση του κατηγορούμενου. «Είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω», τόνισε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως «ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ».

Στην ερώτηση αν η παραίτηση Σπύρου σημαίνει και αλλαγή της υπερασπιστική γραμμής και αν η υπεράσπιση του 32χρονου συζυγοκτόνο θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο Αλ. Παπαϊωαννίδης είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις.

Τι θα πει ο Αναγνωστόπουλος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα οδηγηθεί σήμερα στις 10:00 στον ανακριτή για να καταθέσει τα όσα συνέβησαν στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά, για ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο 32χρονος πιλότος κατηγορείται για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν) και θανάτωση ζώου, και δύο πλημμελήματα, ψευδή κατάθεση κάτ’ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Παρά το γεγονός ότι για 37 ημέρες επιχείρησε να παραπλανήσει όχι μόνο τις αστυνομικές αρχές αλλά και όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τώρα, δηλώνει, μέσω των συνηγόρων του μετανιωμένος και ζητά συγνώμη για την πράξη του, στάση που αναμένεται να τηρήσει και σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Γλυκά Νερά

Νέα στοιχεία

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή, θα εισφέρει νέα στοιχεία σχετικά με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ ανάμεσα στον κατηγορούμενο και την 20χρονη κοπέλα πριν από το έγκλημα.

Μάλιστα, όπως είπε, ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης, “στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή, όπως έχει διαφανεί τις ημέρες από τη σύλληψη του, μέχρι και σήμερα, την οποία αναμένεται, να ακολουθήσει και στην απολογία είναι πως δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να εμπλέκεται στη δολοφονία. Όλα σύμφωνα με τον πιλότο έγιναν μέσα σε μια στιγμή, λόγω της έντασης που προηγήθηκε ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ήδη προανακριτικά και στην πρώτη και στη δεύτερη εξέταση του από τους αστυνομικούς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, έχει υποστηρίξει πως η αφορμή για το έγκλημα ήταν η συμπεριφορά της γυναίκας του απέναντι στην κόρη τους, επιχειρώντας να ρίξει το «βάρος» της ευθύνης στο θύμα.

Γλυκά Νερά

Τι υποστηρίζει για τον φόνο

Συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου στη συμπληρωματική του εξέταση ενώπιον των αστυνομικών ισχυρίστηκε για τη σκηνή του φόνου «η Κάρολαϊν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει.

Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτα, μέχρι που κατάλαβα ότι η Κάρολαϊν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο».

Πηγή:newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr