search-button
cross-out

Γλυκά Νερά: Τα κρίσιμα ερωτήματα και τα λάθη των δολοφόνων – Οι απαντήσεις που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

«Επαγγελματίες» αλλά όχι αλάνθαστοι χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών οι κακοποιοί που δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.
Γλυκά Νερά: Τα κρίσιμα ερωτήματα και τα λάθη των δολοφόνων – Οι απαντήσεις που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι τρεις ληστές είχαν «μεριμνήσει» προκειμένου να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με αποτέλεσμα ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν, να μην είναι σε θέση να περιγράψει τα πρόσωπά τους. Το ερώτημα, ωστόσο, για τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών είναι εάν οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και στις προηγούμενες ληστρικές επιθέσεις που διέπραξαν.

Με δεδομένο ότι η Αστυνομία θεωρεί ότι οι κακοποιοί που σκότωσαν την 20χρονη έχουν εμπειρία σε ληστείες, οι Αρχές βάζουν στο μικροσκόπιο τουλάχιστον 10 επιθέσεις σε σπίτια της βορειοανατολικής Αττικής, με στόχο να ανασύρουν υλικό που μπορεί να ξεκλειδώσει τις έρευνες για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ποντάρουν ότι μπορεί να έχουν το πρόσωπο κάποιων εκ των δραστών από οπτικό υλικό που έχουν συλλέξει από παλιότερες βίαιες ληστείες στην Αθήνα. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν ανοίξει φάκελοι ανεξιχνίαστων επιθέσεων. Δεν είναι τυχαίο, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ότι στις έρευνες συμμετέχει ενεργά από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του Τμήματος Διαρρηκτών, το οποίο είναι το πλέον εξειδικευμένο Τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. για περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων.

Ο 33χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης Καρολαιν, μπορεί να μην περιέγραψε πρόσωπα στην κατάθεση που έδωσε στο Ανθρωποκτονιών, ωστόσο, περιέγραψε σωματότυπους και συμπεριφορές. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο Newsbomb.gr ότι «λόγω της καραντίνας τον τελευταίο χρόνο δεν είναι πάρα πολλές οι ληστείες, στις οποίες οι δράστες επέδειξαν αξιοσημείωτη αγριότητα. Αυτό βοηθάει την έρευνα, καθώς εστιάζουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι σε μία τεράστια δεξαμενή υποθέσεων. Οι δολοφόνοι της 20χρονης είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν ασκήσει ξανά βία σε βάρος κάποιου θύματός τους. Το γεγονός ότι κρέμασαν ακόμα και το σκυλί δείχνει άτομα με πλούσιο παρελθόν σε εγκληματική δραστηριότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις εάν ταυτοποιηθεί έστω ένας από τη συμμορία, τότε ανοίγει ο δρόμος για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης».

Ένα άλλο ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι Αρχές, είναι εάν οι τρεις κακοποιοί είχαν πάνω τους κινητά τηλέφωνα.

Ο «κοριός» της Ελληνικής Αστυνομίας ίσως αποδειχτεί ένας πολύτιμος σύμμαχος για την ταυτοποίηση των δολοφόνων.

Οι Αρχές πραγματοποιούν σαρώσεις σημάτων κινητών τηλεφώνων που εξέπεμψαν από τις 3.00 έως τις 6.00 το πρωί της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή όπου βρίσκεται η μεζονέτα της οικογένειας.

Οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι περίπου στις 5.00 το πρωί και διέφυγαν περίπου στις 6.00 το πρωί. Οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν κατά πόσο οι κακοποιοί ήταν στην περιοχή και κάποιες ώρες πριν την επίθεση, στο πλαίσιο κατόπτευσης του χώρου.

Οι σαρώσεις γίνονται για τον εντοπισμό σημάτων κινητών τηλεφώνων που δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής. Σύμμαχος των Αρχών για να βρεθούν τα τηλέφωνα των δραστών είναι το γεγονός ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη αλλά και το γεγονός ότι στις 5.00 το πρωί που έγινε η ληστεία δεν κυκλοφορεί κόσμος έξω και έτσι μπορούν πιο εύκολα να αποκαλυφθούν εκπομπές σημάτων από ύποπτα κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι κακοποιοί είχαν πάνω τους κινητά τηλέφωνα (χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι αυτά είναι καταχωρημένα στα πραγματικά τους στοιχεία).

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα προσπαθήσουν να μιλήσουν ξανά με τον 33χρονο σύζυγο του θύματος, σε μία προσπάθεια να θυμηθεί περισσότερα στοιχεία.

«Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν με έλυσε η Αστυνομία. Μας έδεσαν, τους είπαμε που είναι τα λεφτά, δεν έχω κάτι να πω… Είμαι συνέχεια σε επικοινωνία με την Αστυνομία, αν κάποιος μπορεί να τους βρει είναι αυτά τα παιδιά», δήλωσε χθες Πέμπτη στους δημοσιογράφους που έκαναν ρεπορτάζ έξω από το σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα προσπαθώντας να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή των κακοποιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάμερα ασφαλείας σπιτιού της περιοχής, κοντά στη μεζονέτα του ζευγαριού, κατέγραψε ύποπτο άτομο να κινείται στην οδό Παναγούλη.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το άτομο αυτό μπορεί να είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει σχηματίσει το προφίλ των δολοφόνων. Οι δύο ένοπλοι, σύμφωνα με τις περιγραφές, είχαν ύψος περίπου 1,80 και ήταν αδύνατοι, ενώ ο τρίτος είχε ύψος περίπου 1,70 και ήταν ευτραφής. Οι δύο κρατούσαν πιστόλια, ενώ ο τρίτος ήταν αυτός που δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν.

Η Αστυνομία έχει καταρτίσει λίστα με περίπου 100 υπόπτους, ενώ δίνεται προτεραιότητα στην επεξεργασία των πειστηρίων που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Η διαδρομή
Στοιχεία για τη διαδρομή των δολοφόνων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η Αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει εάν οι δράστες κινήθηκαν μετά τη δολοφονική επίθεση προς τα δυτικά προάστια της Αθήνας. Τα δύο κλιμάκια των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών, τα οποία συγκροτήθηκαν για τη σύλληψη των ληστών, εξετάζουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας, που έχουν «πιάσει» ύποπτα οχήματα την επίμαχη ώρα.

Το ερώτημα είναι εάν τα μέλη της συμμορίας κινήθηκαν ή όχι προς την έξοδο της Αττικής Οδού, με κατεύθυνση προς τη δυτική Αττική. Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή, τότε οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να κλείσουν τον κύκλο των υπόπτων, διότι θα επικεντρωθούν στις σκληρές ομάδες ληστών της συγκεκριμένης περιοχής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρκετές είναι οι σκληρές συμμορίες που «χτυπούν» σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και στη συνέχεια επιστρέφουν (πολλές φορές μέσω της Αττικής Οδού) στην «έδρα» τους.

Την ίδια ώρα, οι άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν καταρτίσει λίστες με σκληρούς κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν τους τελευταίους μήνες. Στόχος τους είναι να εξετάσουν που βρίσκονται αυτή την περίοδο τα άτομα αυτά και εάν έχουν «ενεργοποιηθεί» εκ νέου, μέσω της συμμετοχής τους σε κάποια εγκληματική οργάνωση. Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για να «σαρωθεί» η περιοχή όπου έγινε η επίθεση.

Με τον τρόπο αυτό οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα διαπιστώσουν εάν την ώρα της ληστείας υπήρχαν ενεργοποιημένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής.

Το Τμήμα Διαρρηκτών έχει ανασύρει ταυτόχρονα φακέλους παλιότερων επιθέσεων, με τις οποίες θα μπορούσαν να συνδέονται οι δολοφόνοι της 20χρονης. Χαρακτηριστικά εξετάζονται βίαιες επιθέσεις με στόχο ιδιοκτήτες σπιτιών στη βορειοανατολική Αττική. Ήδη οι αστυνομικοί έχουν περιγραφή για έναν «κοντό άντρα» που έδειξε απάνθρωπη αγριότητα απέναντι στην 20χρονη φοιτήτρια και μητέρα του μωρού, μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την αισιοδοξία ότι το έγκλημα «αργά ή γρήγορα» θα εξιχνιαστεί. Η αισιοδοξία τους πηγάζει, όπως λένε αστυνομικές πηγές, από το γεγονός ότι οι δράστες έμειναν για τουλάχιστον 30-45 λεπτά μέσα στο σπίτι, κινούμενοι σχεδόν σε όλους τους χώρους. Αυτό, σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι είναι σεσημασμένοι, αυξάνει -κατά τους αστυνομικούς- τις πιθανότητες να άφησαν πίσω τους είτε δακτυλικά αποτυπώματα είτε γενετικό υλικό. Έτσι, στα εγκληματολογικά εργαστήρια υπάρχουν, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, αυξημένες πιθανότητες ταυτοποίησής τους.

«Στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί «στοίχημα» για την Ελληνική Αστυνομία. Δεν είναι τυχαίο που με κοινή υπουργική απόφαση οι κακοποιοί επικηρύχθηκαν με ποσό ύψους 300.000 ευρώ. Οι Αρχές ποντάρουν ότι κάποιος που γνωρίζει τη δράση τους μπορεί να μιλήσει στην ΕΛ.ΑΣ. με κίνητρο το χρηματικό ποσό.

Ο 33χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης φοιτήτριας και μητέρας του παιδιού του, έδωσε και δεύτερη κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιγράφοντας όλα όσα έζησε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει κατά πόσο οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Ο 33χρονος πιλότος είχε αγοράσει πρόσφατα ένα οικόπεδο που ήθελε να αξιοποιήσει. Η αγοραπωλησία είχε γίνει και έτσι ο 33χρονος δε θα μπορούσε να έχει στο σπίτι του μετρητά για το σκοπό αυτό. Οι αστυνομικοί, όμως, θα εξετάσουν κατά πόσο μπορεί οι δράστες να είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία, έστω και εάν αυτή ήταν λανθασμένη.

Οι ληστές επέμεναν στις ερωτήσεις τους για το που βρίσκονται μετρητά, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι πίστευαν ότι στο σπίτι βρίσκονται περισσότερα χρήματα από τα περίπου 15.000 ευρώ που αφαίρεσαν. Η Αστυνομία θα εξετάσει κατά πόσο η συμμορία των τουλάχιστον τριών ληστών είχε με κάποιο τρόπο πληροφόρηση για τη ζωή του ζευγαριού.

Ο 32χρονος πιλότος ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία, όταν κατάφερε να λυθεί από τα σχοινιά με τα οποία τον είχαν δέσει οι δράστες πάνω σε μία καρέκλα. Ο 32χρονος κάλεσε την Αστυνομία αφού πρώτα είδε τη γυναίκα του νεκρή και το μωρό του να κλαίει μέσα στην κούνια του στη σοφίτα της μεζονέτας. Ο πιλότος φέρεται να είπε στους αστυνομικός ότι «είδα τρία άτομα με κουκούλες. Απ’ ότι άκουσα μιλούσαν ελληνικά. Έψαχναν για μετρητά και κοσμήματα. Φώναζαν και απειλούσαν. Εμένα με δέσανε και με έβαλαν δίπλα στο κρεβάτι. Και στα χέρια και στα πόδια».

Η αγριότητα που επέδειξαν οι δράστες κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είναι άτομα σεσημασμένα, τα στοιχεία των οποίων ενδεχομένως υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Το «λάθος» τους, όπως λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ., να παραμείνουν για τουλάχιστον 45 λεπτά μέσα στη μεζονέτα, αυξάνει τις πιθανότητες εντοπισμού ιχνών τους.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

Αναγνωρίζετε το μωράκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός
Lifestyle news

Αναγνωρίζετε το μωράκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Ηράκλειο: Συγκλονίζει ο αδερφός καρκινοπαθούς που αυτοκτόνησε – «Δεν άντεχε άλλο τον πόνο»
Ελλάδα

Ηράκλειο: Συγκλονίζει ο αδερφός καρκινοπαθούς που αυτοκτόνησε – «Δεν άντεχε άλλο τον πόνο»

Η Sophia, το μοναδικό ρομπότ με IQ υψηλότερο από τον Einstein, που μιλάει ελληνικά δίνει την πρώτη της συνέντευξη. Θα αφήσει τον Γρηγόρη να την φιλήσει;
TV Program

Η Sophia, το μοναδικό ρομπότ με IQ υψηλότερο από τον Einstein, που μιλάει ελληνικά δίνει την πρώτη της συνέντευξη. Θα αφήσει τον Γρηγόρη να την φιλήσει;

Μελαχρινή και όμορφη όπως η μαμά της: Η κόρη της Ράνιας Τζίμα στήθηκε μπροστά στην κάμερα λίγο πριν τις ειδήσεις και έκλεψε τα βλέμματα
Lifestyle

Μελαχρινή και όμορφη όπως η μαμά της: Η κόρη της Ράνιας Τζίμα στήθηκε μπροστά στην κάμερα λίγο πριν τις ειδήσεις και έκλεψε τα βλέμματα

Ηράκλειο: «Είχαν προηγούμενα» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης μαθήτριας
Ελλάδα

Ηράκλειο: «Είχαν προηγούμενα» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης μαθήτριας

Serial killer συμμετείχε σε τηλεπαιχνίδι ενώ η αστυνομία τον έψαχνε για βιασμούς και δολοφονίες παιδιών
Κόσμος

Serial killer συμμετείχε σε τηλεπαιχνίδι ενώ η αστυνομία τον έψαχνε για βιασμούς και δολοφονίες παιδιών

Σασμός: Αποκαλύψεις κρυμμένων μυστικών ανοίγουν νέα μέτωπα στις σχέσεις των προσώπων, ενώ μία άφιξη θα κλονίσει την εμπιστοσύνη ενός ζευγαριού!
TV Program

Σασμός: Αποκαλύψεις κρυμμένων μυστικών ανοίγουν νέα μέτωπα στις σχέσεις των προσώπων, ενώ μία άφιξη θα κλονίσει την εμπιστοσύνη ενός ζευγαριού!

Ο εγγονός του αξέχαστου Βασίλη Αυλωνίτη, ανοίγει την ψυχή του και δείχνει τα προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου ηθοποιού:Ότι περίσσευε από τα χρήματα του τα διέθετε στον ιππόδρομο και στην τσόχα…και καλά έκανε, δικά του ήταν!
Zina's Blog

Ο εγγονός του αξέχαστου Βασίλη Αυλωνίτη, ανοίγει την ψυχή του και δείχνει τα προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου ηθοποιού:Ότι περίσσευε από τα χρήματα του τα διέθετε στον ιππόδρομο και στην τσόχα…και καλά έκανε, δικά του ήταν!

zinapost.gr