search-button
cross-out

Γρεβενά: Νοσηλεύεται βρέφος 13 μηνών με κορονοϊό – Θετική και η μητέρα του

Συναγερμός στα Γρεβενά από κορονοϊό σε βρέφος 13 μηνών.
Γρεβενά: Νοσηλεύεται βρέφος 13 μηνών με κορονοϊό – Θετική και η μητέρα του

Λόγω κορονοϊού νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών από χθες Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου το βράδυ βρέφος 13 μηνών. Το βρέφος βρέθηκε θετικό στον SARS-COV 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, το βρέφος νοσηλεύεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, καθώς είναι απύρετο, σε ειδικό τμήμα της κλινικής COVID για παιδιά του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Μητέρα πέθανε στη ΜΕΘ από κορονοϊό και δίπλα ήταν διασωληνωμένος ο 37χρονος γιος της
Θετικοί έχουν βρεθεί και οι γονείς του βρέφους, στο πλευρό του οποίου βρίσκται η μητέρα του, η οποία επίσης είναι σε καλή κατάσταση.

Κορονοϊός: Σε ύφεση τα κρούσματα
Χθες με τη χώρα να διανύει την πέμπτη εβδομάδα του lockdown στην Αττική εντοπίστηκαν 184 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 163.

Την ίδια ώρα θετική είναι η πορεία και της περιφέρειας καθώς δεν υπήρξε κανένας νομός με τριψήφια νούμερα κρουσμάτων. Τρίτη σε αριθμό νέων περιστατικών είναι η Περιφέρεια Κοζάνης με 27 κρούσματα, ακολουθεί η Μαγνησία με 24 και η Ημαθία με 22.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ αναφερόμενη στις ημέρες των Χριστουγέννων και δη στα εορταστικά τραπέζια είπε μεταξύ άλλων:

“Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή, γιατί οι ισορροπίες στη χώρα μας είναι εξαιρετικά εύθραυστες. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς τη “φούσκα” μας, δηλαδή το στενό συνηθισμένο κύκλο των ατόμων με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή. Αρκούν μόλις οκτώ λεπτά σε χώρο επιφάνειας 150 τ.μ., άτομα που δεν φορούν μάσκα να διασπείρουν τον κορονοϊό”, σημείωσε.

“Πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό, για να μη φτάσουμε στο σημείο να υπονομεύσουμε τη συλλογική προσπάθεια που έχει γίνει για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού”, υπογράμμισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Γενικά, οι ειδικοί συστήνουν μεγάλη προσοχή στα γιορτινά τραπέζια καθώς τα σπίτια είναι και θα συνεχίσουν να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους μετάδοσης του κορονοϊού μεταξύ των ανθρώπων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη (μετα-ανάλυση), που ανέλυσε στοιχεία 54 ερευνών για την μετάδοση της Covid-19 μέσα στα νοικοκυριά σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Κίνα, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία κ.α.).

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr